
Inderøy Slakteri øker bruken av sauekjøtt

Samfunnsdebatten om overproduksjon av sauekjøtt tok av etter programmet Matsjokket på NRK tidligere i høst. Den familieeide produsenten Inderøy Slakteri bruker årlig over 200 tonn sauekjøtt i produktene sine, blant annet i Inderøysoddet og kjøttbollene. Nå øker de bruken.
Norges beste julepølse er basert på sau
Den nye julepølsa fra slakteriet vant gull da Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund kåret Norges beste kjøttprodukter i november. – Det viser at sauekjøtt er en delikatesse, mener Håvard Gausen.
– Jeg vil utfordre resten av bransjen til å satse hardere på utvikling av nye produkter med mer sauekjøtt for å bidra til å begrense matsvinnet, sier Gausen.
– Vår erfaring er at dersom maten er god, så vil forbrukerne kjøpe den. Derfor kommer vi til å fortsette vår lange tradisjon med å utvikle tradisjonell kvalitetsmat basert på sauekjøtt, forteller Gausen.
Forbrukertester som forskningsinstituttet Nofima har gjennomført, viser at bare et fåtall kjenner forskjell i smaken på sau og lam. Bruk av sauekjøtt har stort potensial. Det er en av konklusjonen i forskningsprosjektet «Smakfulle produkter av sau og lam» finansiert av Norges forskningsråd og Nortura.
– Vi tror vi bare liker lam, men våre tester viser at folk flest liker lam og sau like godt, forteller Kristine Svartebekk Myhrer i Nofima på forskningsinstituttet egen hjemmeside.
Nøkkelord
Kontakter
Håvard Gausen, daglig leder
928 59 170 / havard@inderoysodd.no
Bilder

Om Inderøy Slakteri
Inderøy Slakteri er en tradisjonsrik familiebedrift med over 80 års fartstid i kjøttbransjen. Produktene tar utgangspunkt i lokal matkultur og er basert på tradisjonelle oppskrifter. Inderøy Slakteri er en del av matklynga Inderøymat som består av lokale matprodusenter på Inderøy i Trøndelag.
Følg pressemeldinger fra Inderøy Slakteri
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Inderøy Slakteri på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Inderøy Slakteri
Norgesmesterskap og hederspris til Inderøy Slakteri12.5.2022 22:25:05 CEST | Pressemelding
Inderøy Slakteri AS ble norgesmestre i middagspølse da Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund kåret Norges beste kjøttprodukter torsdag. Dette er den sjuende NM-tittelen for familiebedriften i Inderøy. I tillegg til NM-tittelen, ble produktene deres belønnet med tre gull, og to bronse. Og ikke minst hedersprisen fra Stiftelsen Norsk Mat.
Inderøy Slakteri ble Norgesmester - igjen11.11.2021 22:09:51 CET | Pressemelding
Inderøy Slakteri AS ble norgesmestre i julepølse da Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund kåret Norges beste kjøttprodukter torsdag. Dette er den sjette NM-tittelen for familiebedriften i Inderøy. I tillegg til NM-tittelen, ble produktene deres belønnet med to gull, og en bronse.
Inderøy Slakteri er norgesmestre i spekepølse29.10.2020 19:04:13 CET | Pressemelding
Familiebedriften Inderøy Slakteri AS gikk rett til topps i en av de gjeveste klassene da Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund kåret Norges beste kjøttprodukter torsdag kveld. I tillegg til NM-tittelen, ble produktene deres belønnet med to gull, to sølv og én bronse.
Inderøy Slakteri ble trippel norgesmester8.11.2019 06:00:00 CET | Pressemelding
Inderøy Slakteri vant tre NM-titler, fem gull og to bronse da Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund kåret Norges beste kjøttprodukter torsdag kveld. – Helt uvirkelig og en stor anerkjennelse av arbeidet vårt, sier daglig leder Håvard Gausen.