Norges bedriftsidrettsforbund

Idrettsfestivalen i Trondheim er blitt Europas største

Del

Mer enn 7000 halvtrente nordmenn møter i helgen opp i Trondheim Spektrum for å være med på Idrettsfestivalen og delta i grener som kanonball, shuffleboard og fotball. Med 25 prosent økning, er festivalen blitt Europas største årlige idrettsarrangement for voksne. – Interessen for denne typen aktivitet er større enn noensinne, sier arrangøren.

- Her snakker vi virkelig «mesterskap» for hvermansen, der noen har trent i åresvis, og andre har tenkt litt på knebøy i det de kjøpte nye halv pris tights på januarsalget, forteller arrangør Lars Anders Helgemo i Bedriftsidretten.

Mer enn 25 prosent økning fra året før sikrer tittelen «Europas største»

Idrettsfestivalen er nå blitt Europas største årlige idrettsarrangement for voksne med flere enn 7000 påmeldte deltakere. Økningen mener Helgemo kan sees i sammenheng med en større treningstrend.

- Idrettsfestivalen treffer behovet til mange voksne som bare har lyst til å ha det kult mens de er aktive. Her matcher vi stemninga fra OL-tribunen, og bringer den ut på banen, uten at man må legge ned treningstimene i forkant, forteller Helgemo.

Lars Anders Helgemo er daglig leder i Bedriftsidretten Midt-Norge, og har arrangert Idrettsfestivalen i 13 år. Han ser en tydelig utvikling:

- Her er det opplevelsen, festivalstemninga og samværet med laget som gir en piff for treninga, ikke nødvendigvis å skulle vinne eller gjøre sitt beste. Jeg tror kanskje mange sliter med å finne motivasjonen i det å skulle prestere sitt beste i alt man melder seg på, forteller Helgemo.

Helgemo forteller at etterspørselen etter lavterskelaktiviteter for voksne folk med fokus på moro, fellesskap og det sosiale, øker. 

- For oss vanlige dødelige, er det en stor trigger i å gjøre noe sammen. Det finnes faktisk ikke så mange arenaer for oss voksne, der vi både kan ha det sosialt og få utfordret konkurranseinstinktet vårt. Vi ser jo at enkelte blir helt dyriske når de får på seg en drakt! Og det er jo særdeles fornøyelig å se på, smiler Helgemo. 

Hele landet er representert

På Idrettsfestivalen er det deltakere fra hele landet, og i tillegg er det kommet noen fra vårt naboland i øst.

- Vi tror arrangementet er så festlig at selv svensker og dansker har glede av å delta, og vi ser at stadig flere skandinavere er nysgjerrig på å bli med.

Også Norges idrettspresident Berit Kjøll deltar på Idrettsfestivalen, og er en stor tilhenger av det uformelle formatet.

– Idrettsfestivalen gir svært mange voksne en arena til drive idrett og å konkurrere på sitt eget nivå. I tillegg er det en kjempestor møteplass som også sikrer idrettens sosiale dimensjon. Idrettsfestivalen er idrettsglede i praksis, sier Berit Kjøll.

7000 deltakere investerer 9000 treningstimer

Det spilles omlag 2000 kamper under Idrettsfestivalen. Det tilsvarer mer enn 32.400 minutter. I løpet av helgen kommer det til å legges inn nærmere 9000 treningstimer fra alle utøverne.

- Det blir antakelig langt mellom de store idrettsprestasjonene, men tett mellom latterkulene, brølene og heiaropene, avslutter Helgemo.

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Norges bedriftsidrettsforbund

Norges bedriftsidrettsforbund
Norges bedriftsidrettsforbund
Sognsveien 75 A 1
0840 Oslo

21 02 90 00http://www.bedriftsidretten.no

Litt om Idrettsfestivalen

 I 2020 er det

  •  653 påmeldte lag (mot 517 i 2019)
  • 13. året Idrettsfestivalen arrangeres
  • Ca 2000 kamper under festivalen

Idrettsfestivalen arrangeres 22.-25. januar 2020. Øvelsene fordeles på Trondheim Spektrum, Dora og Trondheim Golfsenter. Med over 7000 deltakere, har festivalen nådd nye høyder i 2020 og Idrettsfestivalen kan nå titulere seg med Europas største årlige idrettsarrangement for voksne. Festivalen avsluttes med Cupfæst lørdag kveld på Scandic Lerkendal. Arrangert første gang i 2007.

Øvelser på Idrettsfestivalen

Dora Dobbel (shuffleboard og biljard)

Minitrippel (hjørnefotball, kanonball og innebandy)

Trippelball (fotball, volleyball og innebandy)

Bordtennis

Bowling

E-sport

Fotball

Håndball

Kanonball

Minibandy

Simulatorgolf

Volleyball

Praktisk informasjon

 

Parkering og transport

Vi gjør oppmerksom på at det IKKE er parkering utenfor Trondheim Spektrum. Alle biler stoppes ved Coop Prix i Klostergata, slik at det ikke blir anledning til kjøre bil ned til hallen. Vi ber om at det benyttes offentlig transport og gang/sykkelveien til hallen. Det finnes rikelig med parkering i området rundt Øya. Info om dette legges ut på vår hjemmeside

Følg saker fra Norges bedriftsidrettsforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges bedriftsidrettsforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges bedriftsidrettsforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom