Dinero

I dag forsvinner Diners Club

Del

Eksisterende kunder kan nedbetale utestående gjeld som før.

Fra og med i dag er Diners Club historie i Norge
Fra og med i dag er Diners Club historie i Norge

Verdens første kredittkort legger inn årene i Norden, noe som påvirker rundt 200 000 kortkunder her til lands og rundt en halv million kunder sammenlagt i Danmark, Sverige, Finland og Norge.

Kortene, utstedt av SEB Kort, vil ikke fungere fra og med fredag 31. mai.

– Diners Club har over tid sett at etterspørselen etter Diners Club-kort har falt i de nordiske landene der SEB Kort opererer. Vi har derfor tatt en strategisk beslutning om å avvikle våre Diners Club-kort, sa Kari Ruud Johnsen, Branch Manager i SEB Kort da Dinero.no først omtalte nyheten.

Diners Club har eksistert siden 50-tallet, og som verdens første kredittkort har det dannet grunnlaget for dagens kredittkort.

Tidligere Diners Club-kunder kan betale ned som før 

Dersom du er en av de 200 000 nordmennene som har eid et Diners Club-kredittkort og fremdeles har penger utestående på kortet, kan du betale ned med like vilkår som før helt til du har tilbakebetalt det du skylder. Det bekrefter Ruud Johnsen.

– Dersom noen Diners Club-kunder har benyttet kreditt, kan de nedbetale på vanlig måte frem til utestående er nedbetalt, sier hun til Dinero.no.

Også de som har benyttet seg av kredittkortets reiseforsikring kan anse seg som trygge.

– Reiseforsikringen vil fortsatt gjelde så lenge reisen er betalt innen denne datoen, forutsatt at reisen er betalt med et Diners Club-kort som er aktivt inntil 31. mai 2019.

Samtidig vil alle terminaler som tidligere har akseptert Diners Club fortsatt akseptere kortet som betalingsmåte via Diners Clubs samarbeid med Nets Danmark.

Reisekonto fremdeles tilgjengelig

SEB Kort understreker at til tross for at Diners Club forsvinner fra det norske markedet, vil de fremdeles kunne tilby Diners Club Reisekonto.

– Diners Club Reisekonto er en ettertraktet bedriftsløsning tilrettelagt for å redusere administrasjonsarbeid med forretningsreiser, samt gi bedriften bedre oversikt over reisekostnadene, meddeler Ruud Johnsen.

Med denne tjenesten samles alle reisekostnader på én faktura, og hensikten med tjenesten er å minske mengden av administrasjon og antall fakturaer. Tjenesten kan tilpasses større bedrifters reiseregnings- og økonomisystemer. 

Når det kommer til alternative kredittkort for Diners Club-kunder som nå har et ubrukelig plastkort i lommeboka, anbefaler Ruud Johnsen andre SEB-utstedte kort.

– Vi tilbyr våre kunder det kortet som vil passe kunden best; f.eks. Eurocard eller noen av de øvrige Mastercard-kortene vi utsteder i samarbeid med våre partnere. Vi ser frem til å fortsette samarbeidet med kundene våre med et annet kort hos oss, sier hun.

Dersom det er Eurobonus-opptjening som er motivet for å ha kortet, har Dinero.no en omfattende oversikt over hvilke kredittkort som tilbyr Eurobonus.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Fra og med i dag er Diners Club historie i Norge
Fra og med i dag er Diners Club historie i Norge
Last ned bilde

Lenker

Om Dinero

Dinero
Dinero
Enebakkveien 117
0680 Oslo

23 90 52 52https://www.dinero.no

Forbrukerportalen Dinero™ tilbyr tester og dyptgående artikler innen privatøkonomi. Vårt hovedfokus er betalingskort, kredittkort, forbrukslån og forsikring. Dinero.no eies av Fagweb AS

Følg saker fra Dinero

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Dinero på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Dinero

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom