Direktoratet for økonomistyring (DFØ)

Hvordan lage regelverk som passer for framtiden?

Del

Direktoratet for økonomistyring og Regelrådet er vertskap for årets OECD-konferanse om reguleringpolitikk. I år er tema: The future of law-making.

Konferansen skal ta opp viktige og spennende temaer for alle som interesserer seg for reguleringspolitikk. Ny teknologi endrer samfunnet raskt og gjennomgripende. Nye produkter, plattformer og markeder utvikles i et høyt tempo. Det er en utfordring at myndighetene mangler erfaring og kunnskap når de skal regulere disse nye teknologiene. Samtidig gir de samme teknologiene og de data som genereres nye muligheter til å evaluere reguleringer og følge bedre med på hvordan de faktisk virker.

Finansminister Siv Jensen vil holde åpningsinnlegget etterfulgt av flere foredragsholdere og paneldebatt. Se hele programmet her: https://dfo.no/kurs/oecd

Konferansen vil ta opp spørsmål som: hvordan kan vi oppnå god regulering i en verden i rask endring? Hvordan kan vi tilpasse tradisjonelle reguleringsverktøy, som forhåndsutredninger, for å gi myndighetene det riktige grunnlaget til å regulere transformative teknologier? Hvordan vurdere virkning på innovasjon? Hvordan kan vi bruke data til å evaluere om en regulering virker?

Du kan følge første del av konferansen via strømming her: https://dfo.no/fagomrader/oecd/live-video-fra-oecds-fagkonferanse

For faglige spørsmål ta kontakt med:

Hilde Kyrkebø i Direktoratet for økonomistyring: hilde.kyrkjebo@dfo.no – mobil 416 23 831

Dag Aanes i Regelrådet: dag.aanes@regelradet.no – mobil 920 10 310

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Direktoratet for økonomistyring (DFØ)

Direktoratet for økonomistyring (DFØ)
Direktoratet for økonomistyring (DFØ)
Karl Johans gate 37B
0162 Oslo

400 07 997http://www.dfo.no

Direktoratet for økonomistyring (DFØ) er statens ekspertorgan innenfor statlig styring, og utfører forvaltningsoppgaver for alle statlige virksomheter.

Følg saker fra Direktoratet for økonomistyring (DFØ)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Direktoratet for økonomistyring (DFØ) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Direktoratet for økonomistyring (DFØ)

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom