Huawei Norge

Huawei vertskap for UNESCO-konferanse

Del

Huawei var denne uken vertskap for «Digital Talent Summit» i Barcelona. Arrangementet var en del av Unescos «World Higher Education Conference».

Over 80 eksperter innen utdanning og akademia deltok på toppmøtet sammen med representanter fra industri, organisasjonsliv og myndigheter. Formålet var å diskutere hvordan teknologi kan bidra til å videreutvikle høyere utdanning mot en mer bærekraftig fremtid. Fra Norge deltok Universitetet i Bergen.

Unescos assisterende direktør for utdanning, Stefania Giannini og Huaweis styreleder og visepresident Vincent Peng åpnet arrangementet med å fortelle hvilken rolle teknologi spiller i innovasjon og utdanning. Giannini sa: "Vi må strekke oss lenger for å utjevne det globale digitale kompetanseskillet. Vi må også jobbe for å innlemme IKT-baserte løsninger i høyere utdanningssystemer. Dette er helt avgjørende for å sikre at uteksaminert studenter kommer i jobb. Digital teknologi kan også bidra til mer åpne, fleksible og tilkoblede økosystemer i høyere utdanning».

Peng oppfordret på sin side universiteter, selskaper og regjeringer til økt samarbeid. Han sa: «Digital teknologi har potensial til å balansere verdens utdanningsressurser. Vi bør dra nytte av digital teknologi for å bygge mer samarbeidsvillige, åpne og levende utdanningssystemer.»

Peng snakket også om initiativene Huawei gjør for å utjevne det digitale skillet og utvikle nye talenter, inkludert Huawei IKT Academy-prosjektet, et samarbeid mellom universiteter og bedrifter for å trene opp nye IKT-talenter gjennom kurs, treningsleirer og konkurranser.

«Vi har samarbeidet med nesten 2000 universiteter rundt om i verden for å bygge Huawei IKT-akademier, med et mål om å trene mer enn 1 million IKT-fagfolk og eksperter innen 2024, sier han.

«Seeds for the Future», Huawei talentutviklingsprogram ble lansert i 2008, og tilbyr stipender, teknologikonkurranser og digitale ferdighetstreninger til studenter. Programmet har hatt 1,54 millioner mennesker fra over 150 land til gode.

På arrangementet la også Huawei og Ernst &Young (EY) også frem sin første rapport om digitale ferdigheter i Spania. Rapporten er den første av fire Huawei publiserer de kommende månedene. De to neste skal handle om talentutvikling i Sør-Afrika og Kina.

Utdanningssektoren endrer seg raskt etter hvert som teknologier som Big Data, skyløsninger, Virtual Reality (VR), Augmented Reality (AR) og kunstig intelligens raskt gjør hybridlæring mer tilgjengelig for alle. Huaweis nye rapport om utdanning i Spania indikerte imidlertid at bare 13% av selskapene bruker nye teknologier, og selskapene som bruker dem gjør det først og fremst for strategisk beslutningstaking.

Rapporten kan leses her: https://www-file.huawei.com/-/media/corporate/local-site/es/pdf/huawei_informe_espana_digital.pdf?la=es

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Huawei Norge

Huawei Norge
Huawei Norge
Rolfsbuktveien 4A
1364 Fornebu

https://www.huawei.com

Følg pressemeldinger fra Huawei Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Huawei Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Huawei Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom