Huawei Norge

Huawei varsler store teknologi-nyheter

Del

Huawei varslet en rekke tekno-nyheter under "Top Ten Inventions"-prisutdelingen på biennalen "Broadening the Innovation Landscape 2022" som fant sted på selskapets hovedkvarter i Shenzhen onsdag 8 juni.

Under prisutdelingen løfter man fram anerkjennelse av oppfinnelser som i neste omgang kan føre til lanseringer av nye produkter som har stort kommersielt potensiale og dermed kan bidra til verdiutviklingen i selskapet og industrien generelt.

De oppfinnelsene som ble belønnet med priser spenner fra utviklingen av nye og revolusjonerende nettverksløsninger som bruker lite strøm og forenkler effektiv administrasjon av nettverksressurser og lavere kostnader knyttet til bredbåndsdistribusjon.

«Å beskytte IP er nøkkelen til å framtidig innovasjon», sier Huaweis chief legal officer, Song Liuping på konferansen. "Vi er åpne for å lisensiere våre patenter og teknologier og dermed dele det vi utvikler med resten av verden. Dette vil bidra til å utvide innovasjonslandskapet, drive bransjen fremover og fremme teknologi for alle», la han til.

Størst på patenter
Ved utgangen av 2021 hadde Huawei mer enn 110 000 aktive patenter i over 45 000 patentfamilier. Huawei har flere patenter enn noen andre kinesiske selskaper, har innlevert flest patentsøknader til EUs patentkontor, og er rangert som nummer fem når det gjelder nye patenter gitt i USA. I fem år på rad har Huawei vært rangert som nummer 1 over hele verden når det gjelder Patent Cooperation Treaty applikasjoner.

Alan Fan, leder for Huaweis avdeling for immaterielle rettigheter, IPR-avdeling, sier at Huaweis mange patenter har fått stor anerkjennelse i bransjen, spesielt i vanlige standarder som mobilteknologi, Wi-Fi og lyd-/video sammenheng.

– De siste fem årene har mer enn to milliarder smartphones blitt lisensiert til Huaweis 4G/5G-patenter. Og for biler blir rundt åtte millioner connected vehicles lisensiert til Huawei-patenter levert til forbrukerne hvert år, sier Fan.

Huawei jobber også aktivt med selskaper som administerer patenter og lisenser for å tilby "one-stop" lisenser.

«Over 260 selskaper – som står for én milliard enheter – har fått Huaweis HEVC-patentlisenser gjennom en patentpool», sier Fan. Han la til at selskapet er i diskusjoner om å etablere et nytt patentutvalg for å gi bransjen «rask tilgang» til Huaweis patenter for Wi-Fi-enheter over hele verden.

Huawei diskuterer også felles lisensieringsprogrammer for 5G-patenter med lisenseksperter og andre ledende industripatenter.

Liu Hua, direktør for World Intellectual Property Organization Office i Kina, roste Huaweis vedvarende fokus på innovasjon, og sa: «Vi ser frem til at Huawei fortsetter med sitt fokus på innovasjon og har ambisjoner om å delta i den globale teknologi-konkurransen».

Det er tredje gang biennalen "Broadening the Innovation Landscape» arrangeres. Hvert år investerer Huawei over 10% av sine totla salgsinntektene FoU - forskning og utvikling.

Huawei er rangert som nummer to i EUs industrielle resultatliste over de som bidrar mest til forskning og utvikling. I 2021 økte Huawei sin FoU-investering til CNY142,7 milliarder, noe som representerer 22,4% av selskapets totale omsetning. I løpet av det siste tiåret har Huaweis totale FoU-investering passert CNY845 milliarder.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Huawei Norge

Huawei Norge
Huawei Norge
Rolfsbuktveien 4A
1364 Fornebu

https://www.huawei.com

Følg pressemeldinger fra Huawei Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Huawei Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Huawei Norge

La smartklokken hjelpe med å få kontroll på helsen1.6.2022 09:11:47 CEST | Pressemelding

En smart sportsklokke er et utmerket verktøy for deg som vil vite mer om helsen din ettersom den gir deg informasjon om alt fra puls og hvile til posisjon og hastighet. Alt dette er med på å oppmuntre til en sunnere livsstil – slik at du kan bli ditt beste jeg. Med andre ord kan smarte sportsklokker og appene som er tilgjengelige hjelpe deg med å bygge din personlige helsedatabase: et digitalt bilde av hvordan du trener, hviler, restituerer og føler deg. Huawei har avanserte målemetoder og apper, og ved hjelp av disse verktøyene kan brukere lage vitenskapsbaserte opplæringsplaner.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom