Huawei Norge

Huawei-topp blant Norges fremste tek-kvinner

Del

Teknologiselskapet Huawei kapret Siri Børsum fra Google for akkurat et år siden. Nå er den globale teknologilederen listet blant de 50 fremste tek-kvinnene i Norge. Børsum ble gledelig overrasket med en plass på listen under innspillingen Huawei-podkasten “Game Changing Minds”, hvor hun selv er ordstyrer.

I mars 2020 ble Børsum hentet inn i rollen som Global VP Eco-development & Partnership i Huawei. En tungt relevant CV og hennes rolle som leder i et globalt teknologiselskap har plassert henne på topp 50-listen over rollemodeller og kvinner i teknologibransjen.

- Siri har en viktig posisjon som leder for Huaweis globale FinTech-strategi og forretningsutvikling, i tillegg til at hun representerer den norske delen av selskapet. Vi er stolte av det arbeidet som Siri tilfører Huawei, sier He Yifeng, administrerende direktør i Huawei Norge.

Uløst potensiale

På kort tid har Børsum etablert seg som en viktig bidragsyter hos Huawei, hvor hun bygger en ny global internorganisasjon fra Oslo rettet mot verdens bank- og finanssektor. Daglig jobber hun med å få finansmarkedet til å forstå hvor viktig det er med konkurranse i det mobile økosystemet og hvordan det vil bidra til flere og bedre løsninger.

– Jeg brenner for de gode digitale løsningene, og hvordan teknologi brukes til å hjelpe oss i hverdagen. For å få til dette trenger vi konkurranse og gode partnerskap, og jeg opplever at finansbransjen er sultne, sier Børsum.

Hun kan se tilbake på flere vellykkede prestasjoner i arbeidet med å bygge opp selskaper, blant annet fra OMD Norge, Kanal 24 (nå Radio Norge) og Google Norge – hvor hun var i 12 år.

Over 700 nominasjoner

Det er Oda-Nettverket, Norges ledende nettverk for kvinner i teknologibransjen, og Abelia som står bak kåringen. Bakgrunnen for kåringen «er å synliggjøre de mange kvinnelige talentene som jobber i teknologibransjen, for å vekke inspirasjon og promotere mangfold», ifølge Oda-nettverkets egne nettside.

I år var det godt over 700 nominasjoner, og Siri kapret en plass på listen over de 50 fremste norske tek-kvinnene.

– Koronakrisen har vist oss enda tydeligere at vi trenger alle gode krefter til å de store utfordringene som vi som samfunn møter. Både kvinner og menn er dagens og morgendagens problemløsere, men fremdeles er det langt flere menn enn kvinner som jobber i denne bransjen. Dette er også hovedmotivasjonen til at Abelia og ODA vil inspirere og motivere enda flere kvinner til å velge yrker innenfor teknologi, sier Øystein Eriksen Søreide, leder av juryen og administrerende direktør i Abelia.

Ble overrasket i egen podkast

Børsum og Huawei er også aktuelle med podkasten «Game Changing Minds», i samarbeid med Oslo Business Forum (OBF). I dagens episode snakker Siri med Kristine Hofer Næss fra ODA og administrerende direktør i Abelia, Øystein Eriksen Søreide, om mangfold i tek-industrien. Hør hele podkasten her.

På slutten av dagens episode ble Børsum, som er ordstyrer i podkasten, overrasket med at hun er én av de 50 kvinnene som har fått plass på årets liste. Kristine Hofer Næss trekker blant annet frem Børsum sitt opphold som Google Evangelist iSilicon Valley som helt unikt i norsk sammenheng. Litt skjelven i stemmen og svært overasket, sier Børsum:

- Wow! Dette var virkelig overraskende. Jeg har håpet å være på listen, spesielt for noen år siden da jeg følte jeg var ung og lovende. Kanskje jeg ga opp, og trodde muligheten var borte? Dette var virkelig kult!

Podkasten har vært en unik mulighet for Børsum til å snakke med, lære og bli inspirert av både menn og kvinner hun ser opp til. Hun er både ydmyk og stolt av å bli fremmet på listen:

- Det er veldig stas å både bli nominert og utvalgt blant så mange inspirerende kvinner. Listen, og ikke minst antall nominasjoner, viser at det finnes utallige dyktige tek-kvinner der ute. Noe jeg opplever hver dag i selskap av mine kollegaer, hos Huawei, blant våre mange partnere, i prat med nysgjerrige unge talenter eller i podkasten «Game Changing Minds, sier Børsum.

Om kåringen

Det er ODA-Nettverk, Nordens ledende nettverk for kvinner i tech, og Abelia, NHO-foreningen for kunnskaps- og teknologibedrifter, som står bak kåringen. Formålet er å øke andelen kvinner som jobber med teknologi og ledelse i næringslivet.

Etter en åpen nominasjonsprosess er de 50 vinnerne valgt ut av en jury ledet av Øystein Eriksen Søreide. I juryens kriterier er det fastslått at kandidatene må ha en sentral teknologirelatert eller teknologifremmende rolle.

Kvinnene kan jobbe på alle nivåer, enten de er ledere med direkte budsjett- eller personalansvar, fagledere med prosjektansvar, fageksperter eller rådgivere, gründere som har startet eller vært med å starte en teknologibasert bedrift, eller ansatte i offentlig sektor og organisasjoner, herunder ledere med fag-, budsjett- eller personalansvar, prosjektledere og rådgivere.

Juryen har bestått av:

  • Kristin Skogen Lund, konsernsjef i Schibsted
  • Steffen Sutorius, direktør i Digitaliseringsdirektoratet
  • Anne Grethe Solberg, organisasjonssosiolog
  • Karl Thomas Reinertsen, Managing Director for Capgemini Invent i Norge
  • Israr Khan, Co-Founder and Chief Product & Technology Officer i Aprila Bank
  • Tonje Sandberg, administrerende direktør i Accenture
  • Kristine Hofer Næss, CCO i Amesto og styreleder i ODA-Nettverk
  • Øystein Eriksen Søreide, administrerende direktør i Abelia

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Huawei Norge

Huawei Norge
Huawei Norge
Rolfsbuktveien 4A
1364 Fornebu

https://www.huawei.com

Huawei er en global leverandør av løsninger innen informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT). Gjennom vårt engasjement og fokus på kundesentrisk innovasjon og våre solide partnerskap, har vi etablert ende-til-ende-fordeler innen telekommunikasjonsnettverk, bedriftsløsninger, mobile enheter og cloud computing. Huaweis 188 000 ansatte er drevet av å skape maksimal verdi for teleoperatører, bedrifter og forbrukere gjennom å levere konkurransedyktige løsninger og tjenester. Våre innovative produkter, løsninger og tjenester brukes i flere enn 170 land, og betjener over en tredjedel av verdens befolkning. Huawei ble opprettet i 1987, og er et privat selskap heleid av de ansatte. 

For mer informasjon, besøk oss på:

URL: http://consumer.huawei.com/no 

Følg oss på: 

Facebook: facebook.com/HuaweiDevice

Twitter: twitter.com/HuaweiDevice  

YouTube: youtube.com/HuaweiDevice  

Instagram: instagram.com/huaweiconsumer  

Google+:  plus.google.com/+HuaweiDevice 

Følg saker fra Huawei Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Huawei Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Huawei Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom