Huawei Norge

Huawei legger frem årsrapport for 2020

Del

I dag offentliggjorde Huawei årsberetningen for 2020. Selskapet kan vise til god forretningsytelse og en innovasjonskraft som fortsetter å skape verdier for kunder og partnere.

Kenneth Fredriksen, regiondirektør for i Huawei i Norden.
Kenneth Fredriksen, regiondirektør for i Huawei i Norden.

[Shenzhen, Kina, 31. mars 2021] Selskapets globale salgsinntekter i 2020 endte på 891,4 milliarder kinesiske yuan (CNY), opp 3,8 prosent fra året før, og nettofortjenesten nådde 64,6 milliarder yuan, opp 3,0 prosent fra 2019.

– Til tross for et utfordrende forretningsklima har Huawei i 2020 vist en solid forretningsdrift globalt og forpliktet seg til å skape merverdi for både kunder og samfunnet, sier Kenneth Fredriksen, regiondirektør for i Huawei i Norden.

I 2020 nådde salgsinntektene fra Huaweis nettverksvirksomhet 302,6 milliarder yuan, opp 0,2 prosent fra året før.

Huaweis nettverksvirksomhet fortsatte å sikre stabil drift av flere enn 1500 nettverk i over 170 land. Sammen med telekomoperatørene hjalp Huawei å tilby kunder en optimal tilkoblet opplevelse i en periode der Covid-19 førte til flere nasjonale nedstengninger. Selskapet jobbet også for å implementere mer enn 3000 5G-innovasjonsprosjekter i over 20 industrier.

– De nordiske landene er ledende når det kommer til å ta i bruk ny teknologi, og derfor vil vi fortsette vår langsiktige satsning på forskning og utvikling (FoU) i denne regionen, sier Fredriksen.

I 2020 nådde salgsinntektene fra Huaweis virksomhet rettet mot bedriftsmarkedet 100,3 milliarder yuan, opp 23 prosent fra året før.

Under pandemien tilbød Huawei teknisk ekspertise og løsninger som viste seg å være viktige i kampen mot viruset. Et eksempel er en AI-assistert diagnostisk løsning basert på Huawei CLOUD. Huawei jobbet også med partnere for å lansere skybaserte læringsplattformer for mer enn 50 millioner elever i grunnskolen og videregående skoler.

I 2020 hadde Huawei hele 730 millioner smarttelefonbrukere verden over. Salgsinntektene fra Huaweis forbrukervirksomhet nådde 482,9 milliarder yuan, opp 3,3 prosent fra 2019.

Med den kommende utrullingen av Harmony OS og Huawei Mobile Services (HMS), verdens tredje største økosystem for smart forbrukerelektronikk, går Huaweis forbrukervirksomhet videre med sin visjon om å skape en åpen og innovativ plattform, som ivaretar sluttbrukers sikkerhet og personvern samt tilbyr en unik og smart kundeopplevelse.

– Vi vil fortsette å skyve grensene for teknologi og drive digital transformasjon fremover med våre kunder og partnere. Vi vil skape digital teknologi som gjør livet bedre, gjøre bedrifter mer intelligente og gjøre samfunnet mer inkluderende. Dette vil føre oss nærmere en fullstendig sammenkoblet, intelligent verden, sier Ken Hu, Huaweis nestleder.

Alle finansregnskapene i 2020-årsrapporten ble uavhengig revidert av KPMG. For å laste ned årsrapporten 2020, besøk https://www.huawei.com/en/news/2021/3/huawei-2020-annual-report 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Kenneth Fredriksen, regiondirektør for i Huawei i Norden.
Kenneth Fredriksen, regiondirektør for i Huawei i Norden.
Last ned bilde
Last ned bilde

Om Huawei Norge

Huawei Norge
Huawei Norge
Rolfsbuktveien 4A
1364 Fornebu

https://www.huawei.com

Huawei og er en ledende global leverandør av informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT). Vi har rundt 197 000 ansatte i flere enn 170 land og regioner, og betjener over en tredjedel av verdens befolkning. Huawei ble opprettet i 1987, og er et privat selskap heleid av de ansatte. Vår visjon og oppgave er å bringe digitale løsninger og produkter til alle mennesker, hjem og organisasjoner for en fullt oppkoblet, intelligent verden.

For mer informasjon, vennligst besøk oss på www.huawei.com og følg oss på:  www.linkedin.com/company/huawei-norge/

Følg saker fra Huawei Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Huawei Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Huawei Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom