Huawei Norge

Huawei lanserer brettbare Huawei Mate Xs

Del

Den kritikerroste Huawei Mate X får en oppgradering i Mate Xs, som kommer med kraftige Kirin 990 5G og et nytt hengselsdesign.

24. februar 2020 – Huawei Mate Xs er en oppgradert versjon av Mate X som ble vist i fjor. Mate Xs er fullpakket med Huaweis nyeste teknologi, og regnes som Huaweis mest sofistikerte enhet. Den har blant annet Kirin 990 5G-prosessoren og et forbedret «Falcon Wing»-design. Det gir kraftig ytelse og en sømløs brukeropplevelse, i både smarttelefon- og nettbrettmodus.

Richard Yu, adm.dir. i Huawei Consumer Business Group, uttaler at “Huawei Mate X var vårt inntog i markedet for brettbare telefoner, og satte standarden for bransjen. Huawei Mate Xs hever standarden ytterligere, med en kraftigere oppkobling og en integrert brukeropplevelse. Det er den raskeste 5G-telefonen i sin kategori. Gjør dere klare til å oppleve noe enestående – nok en gang.»

Brett ut uendelig muligheter

Huawei Mate Xs leverer en FullView-opplevelse med en 8-tommers skjerm som brettes utover, takket være det nye mekaniske hengselsdesignet. «Falcon Wing»-designet, som først ble tatt i bruk i Huawei Mate X, inneholder mer enn 100 sammenhengende deler som jobber sammen i perfekt harmoni for å styrke skjermen og samtidig levere en sømløs brukeropplevelse i begge moduser. Med et Zikonium-basert flytende metall er den oppgraderte hengselen mer slitesterk, noe som muliggjør en 180-graders utbrett.

Huawei Mate Xs kommer med en fleksibel skjerm som inneholder en innovativ to-lags polymerstruktur. Det brettbare displayet er laget med en Huawei-utviklet teknikk der man holder to lag med aerospace-grade polyamid sammen med en optisk klar enhet. Det unike materialet gir displayet fantastisk bildekvalitet, metning og lysstyrke, samtidig som det beholder god slitestyrke.

Når den er brettet er Huawei Mate X en kraftig smarttelefon med to skjermer, som består av en 6,6 tommers hovedskjerm og en 6,38 tommers ekstraskjerm. Brettet ut blir smarttelefonen til et 8 tommers nettbrett som gir en enestående seeropplevelse for spill og film, overlegen andre smarttelefoner.

Huawei Mate Xs kommer med et «Flying Fish»-nedkjølingssystem spesialdesignet for telefonens brettbare form. Dette unike nedkjølingssystemet bruker fleksibel grafén med mikroskopiske sprekker som gjør at den kan brettes sammen med enheten og dekke hele overflaten, for en jevn og effektiv nedkjøling.

Utviklet spesielt for Huawei Mate Xs sin slanke formfaktor, eksemplifiserer det skreddersydde 5G-antennesystemet Huaweis ekspertise innen telekomteknologi. Antennen på Huawei Mate Xs er designet for høye hastigheter og en stabil tilkobling.

Ledende ytelse og 5G-tilkobling

Huawei Mate Xs drar nytte av Huaweis mest avanserte brikkesett, Kirin 990 5G. SoC-en inkluderer en Octa-core CPU som komprimerer to store, spesialtilpassede Cortex-A76-kjerner, to store spesialtilpassede Cortex-A76-kjerner og fire små Cortex-A55-kjerner som klokkes til 2,86GHz[1].

Grafikkprosesseringen blir håndtert av en 16-kjerners Mali-G76 GPU, Huaweis kraftigste GPU. Med Huaweis proprietære to-kjerners Da Vinci NPU-arkitektur, gjør AI-teknologi at den store og de små kjernene fordeler kapasiteten optimalt mellom seg.

Kirin 990 5G SoC-en har et integrert 5G-modem, som gjør at den kan levere kraftig ytelse og en energieffektiv 5G-tilkobling. Den støtter 2G, 3G og 4G, samt 5G NSA og SA. SoC-en støtter hele 5G-spekteret[2] og 5G+4G Dual SIM Dual Standby, noe som gjør den framtidssikker og gir deg en bekymringsløs opplevelse på reise.

Huawei Mate Xs har et bransjeledende kamerasystem som bygger videre på Huaweis tradisjoner for å lage de beste kamerasystemene i klassen. Leicas SuperSensing firekamerasystem består av et 40MP hovedkamera (bred vinkel, f/1.8), 16MP ultra-vidvinkel kamera (f/2.2), 8MP telefotokamera (f/2,4, OIS) og et 3D Depth Sensing-kamera. Kamerasystemet legger til rette for en kombinasjon av OIS- og AI-bildestabilisering, for superstødige bilder og opptil 30X hybridzoom. Som et kamerasystem for alle situasjoner støtter det også opp til ISO 204800, slik at du kan ta utrolige bilder i omgivelser med lite lys.

Huawei Mate Xs revolusjonerer også selfier ved å la brukeren utnytte firekamerasystemet, som normalt sett bare vil komme bilder tatt med hovedkameraet til gode. Ved å snu Huawei Mate Xs kan man nå bruke sekundærskjermen til selfier. Portrettbilder blir dermed også mer interaktive, ettersom modellen og fotografen kan jobbe unisont med å ta fantastiske bilder.

Multitasking gjenoppfunnet

Huawei Mate Xs har evnen til å bli et stort digitalt lerret, siden bretten er sikret av en fysisk spenne som kan løsnes via en knapp på siden av telefonen. Dette gir deg muligheten til å spesialtilpasse opplevelsen til dine behov.

Den brettbare telefonen støtter Multi-Window-funksjonen, som gjør at to apper kan vises side om side og samhandle med hverandre. Tekst, bilder og dokumenter kan enkelt overføres med «drag and drop», fra en app til en annen.

En dokk på bunnen av skjermen gir også muligheten til å legge til en app for hurtigåpning. Når to apper er åpne samtidig, kan man åpne en tredje app ved bruk av «Floating Window»-funksjonen. Den kan brukes til enkle oppgaver, som for eksempel å svare på tekstmeldinger, uten å gå ut av appen du bruker.

Huawei Mate Xs kjøres på EMUI10.0.1, et Android Open Source Project-basert operativsystem, som kombinerer økt ytelse med bedre sikkerhet. Den støtter også «Multi Screen Collaboration»-funksjonen, som er utviklet med Huaweis økosystem-teknologi som fundament. Denne funksjonen visker ut skillelinjene mellom Windows og Android-enheter. Den revolusjonære flerenhets-funksjonen gjør at man enkelt kan flytte filer mellom Huawei Mate Xs og en Huawei MateBook, i tillegg til å kontrollere begge enhetene fra én og samme skjerm.

Lanseres med HUAWEI AppGallery

Huawei Mate Xs vil bli en av de første Huawei-enhetene som blir lansert med et fornyet Huawei AppGallery, Huaweis offisielle distribusjonsplattform.

Huawei AppGallery åpner dørene til en verden av spennende kvalitetsapper som benytter seg av de unike funksjonene Huawei-enheter innehar. Dette inkluderer blant annet HiAI, samt unike tilkobling-, media-, system- og sikkerhetsfunksjoner.

Huawei Mate Xs være tilgjengelig fra slutten av mars til en utsalgspris på 24 990 NOK og oppover.

[1] Teoretisk verdi. Data hentet fra Huawei labs. Testene ble gjennomført med spesielle kriterier. Faktisk opplevelse kan variere avhengig av produkt, software, bruksscenario og forskjellige miljøfaktorer. Kun til referansebruk.

[2] HUAWEI Mate Xs støtter bare N41 (2515-2690MHz) 5G-bånd ved lansering. Støtte for N38, N77, N79, N1, N28 (TX:703-733MHz; RX:758-788MHz kommer ved senere oppdateringer, som vil være tilgjengelig via HOTA.

Kontakter

Bilder

Om Huawei Norge

Huawei Norge
Huawei Norge
Rolfsbuktveien 4A
1364 Fornebu

https://www.huawei.com

Om Huawei Consumer BG

Huawei er et globalt konsern med hovedsete i Shenzhen, Kinas Silicon Valley. Konsernet er forskningsdrevet, har over 180.000 ansatte og virksomhet i 170 land. Huawei er verken statseid eller børsnotert, men eies av ansatte som brenner for at teknologi skal bidra til en enklere og bedre hverdag.

Huawei leverer kunnskap, teknologi, tjenester, utstyr og produkter til teleselskaper, offentlig og privat næringsliv og konsumenter. Vi er verdens 5. største selskap innenfor forskning og utvikling*, og en av få aktører som utvikler 5G-standarder, -utstyr og -produkter.

Huawei har solgt godt over 200 millioner smartmobiler i 2019, og har sterke plasseringer på de mest anerkjente indeksene over verdens mest verdifulle merkevarer.

*2018 EU Industrial R&D Investment Scoreboard

For mer informasjon, besøk: http://consumer.huawei.com  

Følg oss også på:

Facebook: https://www.facebook.com/huaweimobile/

Twitter: https://twitter.com/HuaweiMobile

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobile/

YouTube: https://www.youtube.com/huaweimobile  

Følg saker fra Huawei Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Huawei Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Huawei Norge

Følg lanseringen av Huaweis etterlengtede P40-serie her25.3.2020 11:35:58 CETPressemelding

Torsdag 26. mars kl. 14.00 blir Huaweis nye P40-serie avduket under et virtuelt lanseringsevent. Du kan følge lanseringen direkte her. Richard Yu, CEO for Huawei Consumer Business Group, vil som vanlig stå for presentasjonen. Den nye P40-serien er arvtageren til den kritikerroste P30-serien, som i fjor høstet en rekke priser både i Norge og internasjonalt. Det er derfor knyttet stor spenning til telefonserien som presenteres torsdag. Huawei har allerede gitt en smakebit på hva vi kan forvente oss i denne teaseren.

Huawei lanserer 5G CPE Pro 2 - neste generasjons smartruter som integrerer 5G Super Uplink og Wi-Fi 624.2.2020 17:03:49 CETPressemelding

24. februar 2020 – Huawei Consumer Business Group lanserer nå Huawei 5G CPE Pro 2, neste generasjons smartruter innen Huawei 5G CPE Pro-serien. Smartruteren støtter et bredt spekter av 5G-frekvensbånd, mer enn alle tilsvarende 5G-produkter på markedet. 5G CPE Pro 2 kommer med Huaweis 5G Super Uplink-teknologi og den nyeste WiFi 6-standarden i en kompakt form. Ruteren er en tredjedel mindre enn forgjengeren. Dens revolusjonerende egenskaper vil utvilsomt ha enorme implikasjoner for både mobilt bredbånd i hjemmet, direktesendt underholdning, telemedisin og videokonferanser. Bred utrulling av 5G Super Uplink Ruteren har det banebrytende brikkesettet 7 nm Balong 5000, og tilbyr støtte for både 5G NSA og 5G SA-nettverk. Balong 5000 er det første brikkesettet i serien som støtter 200 MHz båndbredde og carrier aggregation-teknologi, og dobler nedlastningshastigheten fra forgjengeren til en teoretisk topphastighet på svimlende 3,6 Gbps. I tillegg til å arve de fire 5G TDD-frekvensbåndene (n41/

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom