Huawei Norge

Huawei annonserer ny utviklerteknologi for en smartere opplevelse på tvers av enheter

Del

DONGGUAN, China — 10. september 2020 — Huawei Developer Conference 2020 (Together) ble i dag avholdt på Songshan Lake. I hovedtalen kunngjorde Huawei store kommende oppdateringer for HarmonyOS 2.0, EMUI 11, HMS (Huawei Mobile Services), Huawei HiLink og Huawei Research. Disse forbedringene vil gi globale utviklere og økosystempartnere muligheten til å skape forbedrede og innovative brukeropplevelser.

På arrangementet presenterte Huawei også seks nye produkter: Huawei MateBook X, Huawei MateBook 14, Huawei Watch GT 2 Pro, Huawei FreeBuds Pro, Huawei Watch Fit og Huawei FreeLace Pro.

I løpet av de tre arrangementsdagene vil Huawei samle utviklere fra hele verden gjennom ulike aktiviteter. Utviklerne vil få muligheten til å bygge nettverk, samarbeide og utforske måter å gi smarte opplevelser til brukere på.

– Huaweis gjennombrudd innen økosystemutvikling er et resultat av sterk støtte fra globale utviklere og partnere. Huawei vil fullt ut åpne kjerneteknologier samt programvare- og maskinvarefunksjoner for utviklere, og samarbeide med dem for å fremme innovasjon av et smart økosystem, sier Richard Yu, administrerende direktør i Huawei Consumer Business Group.

HarmonyOS 2.0: Offisielt åpen kildekode med Mobile HarmonyOS Beta. Tilgjengelig for utviklere innen utgangen av året.

Huawei annonserte HarmonyOS første gang i 2019. Siden den gang har det blitt utviklet et stort utvalg av enheter til operativsystemet, som muliggjør rask oppdagelse av enheter, øyeblikkelig tilkobling, maskinvaresamarbeid og ressursdeling mellom flere smarte enheter. HarmonyOS 2.0 ble lansert i dag, og utgjør en omfattende oppgradering av de eksisterende mulighetene. Dette inkluderer programvare, datahåndtering og sikkerhet. Huawei introduserte også et adaptivt UX-rammeverk som gjør at utviklere raskt kan nå et titalls millioner nye enheter og brukere.

Med den siste oppdateringen vil HarmonyOS offisielt bli åpen kildekode og utviklere vil kunne få tilgang til emulatorer, SDK-pakker og IDE-verktøy. Det åpne kildekode-prosjektet, som er donert til OpenAtom Foundation, vil bli lansert trinnvis. HarmonyOS beta-utgivelse vil i første omgang lanseres for kinesiske utviklere, i slutten av 2020. Richard Yu kunngjorde også veikartet for HarmonyOS i sin hovedtale.

– Fra og med 10. september er HarmonyOS åpen for 128KB-128MB IoT-enheter, for eksempel smarte TV-er, wearables, biler og lignende. I april 2021 åpner vi for 128 MB-4 GB-enheter, og i oktober 2021 åpnes HarmonyOS for enheter over 4 GB.

Det nye operativsystemet gjør at enheter kan samhandle med HarmonyOS-baserte IoT-enheter, som gir brukerne en unik opplevelse på tvers av enheter. Prosessen er drevet av trådløs forbindelse mellom smarttelefoner og HarmonyOS-baserte hjemmeenheter.

Huawei Mobile Services (HMS): Verdens tredje største mobilapp-økosystem

Med støtte fra mer enn 1.8 millioner registrerte utviklere verden over har AppGallery- og HMS-økosystemet fortsatt å gjøre fremskritt. AppGallery har mer enn 96,000 apper integrert med HMS, og mer enn 490 millioner aktive brukere globalt. Fra januar til august var det totalt 261 milliarder nedlastninger og delinger, noe som er rekord.

I løpet av ett år har HMS Core 5.0 sine åpne muligheter økt fra 14 til 56 utviklersett, mens antall API-er har steget fra 885 til 12 981. Disse dekker syv hovedområder og forenkler utviklingsprosessen. For eksempel forbedrer CG-settet grafikk, bildekvalitet og opplevelse, samt forbedrer effektiviteten for gjengivelse av spillgrafikk. Posisjonssettet i kategorien App Services oppfyller posisjoneringskravene, og gir nøyaktighetssporing ned til et millimeternivå.

Huawei har forpliktet seg til å åpne sine viktigste programvare- og maskinvarefunksjoner. De har åpnet viktige programvaretjenester, som surfing, søk, kart, betaling og reklame, for å akselerere innovasjon innen apputvikling. Huawei har også åpnet for maskinvarefunksjoner, som kamera, AR-kartfunksjoner, kommunikasjons- og overføringsverktøy, samt ledende funksjoner for personvern og sikkerhet. Gjennom disse ønsker Huawei å gi utviklere muligheten til å lage en ny generasjon av populære, innovative apper.

Fremover jobber Huawei for å utvide utviklertjenestene sine og bygger tre globale samarbeidslaboratorier i Russland, Polen og Tyskland. Disse skal betjene globale utviklere og tilby aktivering-, testing- og sertifiseringstjenester. Fem globale servicesentre for utviklere vil også bli etablert i Romania, Malaysia, Egypt, Mexico og Russland, og vil tilby lokale tjenester og plattformer for å hjelpe utviklere med å vokse og skape innovasjon.

Huawei HiLink: Gjør det mulig for milliarder av IoT-enheter å koble til, administrere og bytte

Som det standardiserte språket til IoT-enheter, bryter HiLink barrierer mellom IoT-enheter fra forskjellige merker og produsenter, og gir en plattform der enheter enkelt kan koble til og samhandle sømløst.

I år vil oppgraderinger til Huawei HiLink gjøres innen fem nøkkelområder; tilkobling, interaksjon, drift, løsningsleverandør og autentisering. Målet er å forenkle tilkobling for milliarder av IoT-enheter, samt gjøre det mer praktisk å administrere og kontrollere en sømløs samhandling. For øyeblikket er det 50 millioner aktive brukere som bidrar med mer enn 1 milliard forespørsler for hele produktfamilien hver dag. Smart Life-appen er nå lastet ned 400 millioner ganger.

Bil er også sentralt i IoT-bransjen, og HiCar-plattformen vil fortsette å styrke bilindustrien. HiCar samarbeider for tiden med over 150 bilmodeller slik at flere bileiere kan glede seg over smarte reiseopplevelser i nær fremtid.

Huawei Research: Den innovative forskningsplattformen

Huawei Research, som fokuserer på ny forskning, åpner to viktige plattformmuligheter: Huawei Research Kit og Huawei Research Cloud. Disse funksjonene muliggjør effektive og innovative forskningsprosesser, fremskynder teknologiske gjennombrudd, inkuberer appinnovasjoner og oppnår resultater hurtig. Som et resultat blir vitenskapelige forskningsinstitusjoner, innovasjonsinstitusjoner, bransjeorganisasjoner, medisinske institusjoner og andre industripartnere bemyndiget, slik at næringer fra alle sektorer kan blomstre.

Innenfor Active Health-feltet bidro Huawei med forskning innen hjertehelse ved å sikre at helsedata som er samlet inn er nøyaktig og omfattende. I reisesikkerhetsfeltet samarbeider mobile og bærbare enheter intelligent med biler for å gi ny sikker-kjøringsteknologi. I Home Life-feltet utnytter Huawei trådløse sensorfunksjoner for flere enheter for å tilby tjenester som falldeteksjon og ikke-induktiv pusteovervåking.

Huawei vil fortsette å drive programvaren og maskinvarens økosystem fremover, og gi globale utviklere og partnere muligheten til å skape nye muligheter sammen.

Kontakter

Bilder

Om Huawei Norge

Huawei Norge
Huawei Norge
Rolfsbuktveien 4A
1364 Fornebu

https://www.huawei.com

Følg saker fra Huawei Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Huawei Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Huawei Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom