BKLF

Her er Baker- og Konditorlandslaget 2023

Del
Det norske Baker- og Konditorlandslaget har 20-årsjubileum i år. Fra de startet opp i 2003 og til i dag, har de på imponerende vis klart å bygge et lag som nå hevder seg i verdenstoppen. Nå er laget for 2023 klart, og de skal konkurrere i hele to internasjonale mesterskap i løpet av høsten.
Det Norske Baker- og Konditorlandslaget 2023. Foto: Paal-André Schwital, Metro Branding
Det Norske Baker- og Konditorlandslaget 2023. Foto: Paal-André Schwital, Metro Branding

Selv om det tok en stund fra oppstart til første internasjonale medalje, har Baker- og Konditorlandslaget fått en imponerende merittliste på forholdsvis kort tid. Første internasjonale medalje kom i 2014, med seier i kakeutstillingen Internoga i Tyskland. Året etter ble det seier i «Dessert of the year» i Birmingham. Disse var begge individuelle konkurranser, vunnet av henholdsvis Hege Andersen og Knut Harald Sørdal. Siden har det blitt lagseier for bakerne i Nordic Bakery Cup i 2017 og 2019, og bronse i VM i 2018 (IBA UIBC Cup) og 2022 (Coupe du Monde de la Boulangerie). Sistnevnte er verdens gjeveste bakerkonkuranse, og det var ikke mange (om noen) som trodde at Norge skulle slå Frankrike på hjemmebane.

I 2023 stiller Baker og Konditorlandslaget i to internasjonale konkurranser. Nordic Bakery and Pastry Cup arrangeres i Weinheim, Tyskland i september, og her skal både bakerne og konditorene konkurrere. I oktober er det VM (IBA UIBC Cup) i München, og her stiller kun konditorene, som nå er svært sugne på en VM-medalje.

Det norske Baker- og Konditorlandslaget ledes av Kjetil Dale Aas (hovedtrener) og Nils Olav Heggdalsvik (lagleder). Laget har fått to nye utøvere og tre nye rekrutter i 2023. Rekruttene har i løpet av året mulighet for å kvalifisere seg for en fast plass på landslaget.

Det norske Baker- og Konditorlandslaget for 2023 ser slik ut:

Bakerlandslaget:

Cathrine Olsen

Idun Industrier AS

Født: 1996

Bosted: Askim

Deltager på landslaget siden: 2019

Utdanning: svennebrev baker, svennebrev konditor

Konkurranseerfaring: NM Ung Baker 2018, 1. plass

Stian Damstuen

Kveitemjøl AS

Født: 1995

Bosted: Oslo

Deltaker på landslaget siden: 2021

Utdanning: fagbrev kokk, svennebrev konditor

Konkurranseerfaring: ingen

Tom E. Kristensen (ny)

Geheb Konditori AS

Født: 1993

Bosted: Kristiansand

Deltager på landslaget siden: 2023

Utdanning: svennebrev baker, svennebrev konditor

Konkurranseerfaring: ingen

Silje P. Johnsen (rekrutt)

Født: 1999

Bosted: Moss

Utdanning: bakerlærling

Nåværende arbeidsgiver: Samverket AS

Konkurranseerfaring: ingen

 

Philip Therkildsen (rekrutt)

Født: 2003

Bosted: Stavanger

Utdanning: bakerlærling

Nåværende arbeidsgiver: Sirkus Renaa

Konkurranser: Rogalandsmesterskapet 2022, 1. plass, Rogalandsmesterskapet 2023, 1. plass

Konditorlandslaget:

Xiao Juan Peng

Naustdal Dampbakeri AS

Født: 1998 

Bosted: Førde

Deltaker på landslaget siden: 2020

Utdannelse: svennebrev konditor, svennebrev baker

Konkurranseerfaring: Ung konditor 2017, 2. plass, VM Coupe du Monde de la Boulangerie 2022, 3. plass

Rikke Sandanger Rosnes

Stavanger Conditori AS

Født: 1997

Bosted: Stavanger

Deltaker på landslaget siden: 2022

Utdanning: svennebrev konditor

Konkurranseerfaring: Rogalandsmesterskapet 2019, 3. plass

Pals Callebaut Challenge 2022, 2. plass

Tine "Årets kremkake" 2022, 2.plass

 

Caroline Mo Vik

Thon Hotel Sandven

Født: 1986

Bosted: Norheimsund i Hardanger

Deltaker på landslaget siden: 2022

Utdanning: svennebrev konditor

Konkurranseerfaring: Vestlandsmesterskaper 2006, 2. plass

NM Årets konditor 2006, deltatt

NM Årets konditor 2009, 3. plass

 

Victoria Gravdal (ny)

Sola Strand Hotel AS

Født: 2001

Bosted: Stavanger

Deltager på landslaget siden: 2023

Utdanning: svennebrev konditor

Konkurranseerfaring: Rogalandsmesterskapet 2019, 4. plass

Rogalandsmesterskapet 2020, 1. plass

Steinar Bratseth (rekrutt)

ISS, Bispen

Født: 2000

Bosted: Trondheim

Utdanning: svennebrev konditor, kokkelærling.

Tidligere konkurranser: ingen

Viktig for rekruttering til bransjen

Det norske Baker- og Konditorlandslaget har siden starten i 2003, utviklet unge baker- og konditortalenter til å hevde seg i de største og mest prestisjefylte konkurransene i verden. Vår visjon er å utvikle verdens beste baker- og konditorbransje, og da er rekruttering til baker- og konditorfagene en av våre aller viktigste oppgaver.

Å ha et landslag som hevder seg i verdenstoppen, er gull verdt med tanke på å skape oppmerksomhet rundt fagene og frembringe forbilder til inspirasjon for unge som kan tenke seg en karriere som baker og/ eller konditor. Den norske baker- og konditorbransjen tar vare på viktige håndverk og tradisjoner. Samtidig skal Baker- og Konditorlandslaget ligge foran den nasjonale og internasjonale utviklingen, skape trender, bidra til innovasjon og fremme norsk baker- og konditorbransje.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Det Norske Baker- og Konditorlandslaget 2023. Foto: Paal-André Schwital, Metro Branding
Det Norske Baker- og Konditorlandslaget 2023. Foto: Paal-André Schwital, Metro Branding
Last ned bilde
Kjetil Dale Aas, Hovedtrener. Foto: Paal-André Schwital, Metro Branding
Kjetil Dale Aas, Hovedtrener. Foto: Paal-André Schwital, Metro Branding
Last ned bilde
Nils Olav Heggdalsvik, Lagleder. Foto: Paal-André Schwital, Metro Branding
Nils Olav Heggdalsvik, Lagleder. Foto: Paal-André Schwital, Metro Branding
Last ned bilde
Caroline Mo Vik. Foto: Paal-André Schwital, Metro Branding
Caroline Mo Vik. Foto: Paal-André Schwital, Metro Branding
Last ned bilde
Victoria Gravdal. Foto: Paal-André Schwital, Metro Branding
Victoria Gravdal. Foto: Paal-André Schwital, Metro Branding
Last ned bilde
Xiao Juan Peng. Foto: Paal-André Schwital, Metro Branding
Xiao Juan Peng. Foto: Paal-André Schwital, Metro Branding
Last ned bilde
Tom E. Kristensen.  Foto: Paal-André Schwital, Metro Branding
Tom E. Kristensen. Foto: Paal-André Schwital, Metro Branding
Last ned bilde
Stian Damstuen. Foto: Paal-André Schwital, Metro Branding
Stian Damstuen. Foto: Paal-André Schwital, Metro Branding
Last ned bilde
Rikke Sandanger Rosnes. Foto: Paal-André Schwital, Metro Branding
Rikke Sandanger Rosnes. Foto: Paal-André Schwital, Metro Branding
Last ned bilde
Cathrine Olsen. Foto: Paal-André Schwital, Metro Branding
Cathrine Olsen. Foto: Paal-André Schwital, Metro Branding
Last ned bilde
Silje P. Johnsen. Foto: Paal-André Schwital, Metro Branding
Silje P. Johnsen. Foto: Paal-André Schwital, Metro Branding
Last ned bilde
Philip Therkildsen. Foto: Paal-André Schwital, Metro Branding
Philip Therkildsen. Foto: Paal-André Schwital, Metro Branding
Last ned bilde
Steinar Bratseth. Foto: Paal-André Schwital, Metro Branding
Steinar Bratseth. Foto: Paal-André Schwital, Metro Branding
Last ned bilde

Om BKLF

BKLF
BKLF
Middelthuns gate 27
0368 Oslo

https://www.bakerkonditor.no/

Baker- og konditorbransjens Landsforening (BKLF) er en bransjeforening for bakeri og konditori i Norge. Organisasjonen har i over 120 år vært en pådriver for å fremme baker- og konditorfaget og virksomhetenes interesse. Både bedriftsmedlemmer og personlige medlemmer med svennebrev kan være medlem av organisasjonen.

Følg pressemeldinger fra BKLF

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra BKLF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra BKLF

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye