Henrik Falkensten ble norgesmester i konditorkunst
Andre plassen gikk til Pascal Monet og Marthe Kilen tok bronse. Det var seks sterke finalister som i løpet av åtte timer skulle lage to typer konfekt (åtte av hver), en kake i to eksemplarer og en skulptur av sjokolade, sukker eller pastillage. Deltagerne har trent til konkurransen siden november, og de leverte alle et imponerende stykke arbeid. Tema for konkurransen var "eventyr".
- Det har vert et utrolig høyt nivå her i dag, sa hoveddommer Knut Harald Sørdal, etter konkurransen.
Falkensten var utrolig stolt over seieren. – Det ble veldig fint. Det var ikke alt som gikk slik det skulle, men noe gikk veldig bra og jeg er veldig fornøyd med det jeg leverte i konkurransen, sa han da det hele var over.
De to kategoriprisene beste show-piece og beste konfekt ble vunnet av henholdsvis Marthe Kilen og Henrik Falkensten.
Deltagerne i NM i konditorkunst 2023:
- Henrik Falkensten, Britannia Hotel, Trondheim
- Marthe Kilen, Fru Nelik, Rissa
- Pascal Monet, Grand Hotel, Oslo
- Rikke Sandanger Rosnes, Stavanger conditori, Stavanger
- Malin Skagen, Vaaghals, Oslo
- Caroline Mo Vik, Thon Hotel, Sandven
NM i konditorkunst arrangeres av Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF).
Nøkkelord
Kontakter
Gunnar BakkeBKLF
Tel:970 19 591gb@nhomd.noSolveig LygreBKLF AS
Tel:93261050solveig@bakerkonditor.noBilder







Om BKLF
Baker- og konditorbransjens Landsforening (BKLF) er en bransjeforening for bakeri og konditori i Norge. Organisasjonen har i over 120 år vært en pådriver for å fremme baker- og konditorfaget og virksomhetenes interesse. Både bedriftsmedlemmer og personlige medlemmer med svennebrev kan være medlem av organisasjonen.
Følg pressemeldinger fra BKLF
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra BKLF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra BKLF
Nå starter vårens tøffeste bakeprosess27.3.2025 10:44:36 CET | Pressemelding
Juryen settes nå til heving – de neste seks månedene skal det avgjøres hvem som blir «Årets bakeri 2025».
Ble Norgesmester med Joey's Adventureland20.3.2025 20:02:06 CET | Pressemelding
NM i konditorkunst 2025 ble avholdt på Umami Arena torsdag 20. mars. De fire dyktige finalistene gjorde en imponerende innsats før dommerne kunne konstatere at det var Xiao Juan Peng som hadde sanket flest poeng, og dermed fikk tittelen Årets Konditor 2025.
Større og sterkere enn på lenge6.2.2025 14:00:00 CET | Pressemelding
Baker- og Konditorlandslaget 2025 er nå offisielt, og laget er større enn det har vært på mange år. Etter å ha strevd litt med rekrutteringen under og etter pandemien, har både baker- og konditorlaget i år mange sterke utøvere.
Ønsker merking av utenlandske bakervarer!30.1.2025 22:32:27 CET | Leserinnlegg
I dagens samfunn blir bærekraft og kortreist mat stadig viktigere, og flere stiller seg spørsmålet: Hvor kommer maten vi spiser fra? Når man ser økningen av importerte bakervarer som selges i Norge, er det på tide at myndighetene tilrettelegger for en obligatorisk opprinnelsesmerking av utenlandske bakervarer slik at forbrukerne får vite hvor bakervarene kommer fra.
Aanerud bakeri kåret til Årets bakeri 202416.10.2024 19:55:44 CEST | Pressemelding
Det var det tradisjonsrike familiebakeriet Aanerud bakeri fra Nes i Akershus som 16. oktober ble kåret til vinner i den mest prestisjefylte kåringen i baker- og konditorbransjen i Norge.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom