Helsepartiet

Helsepartiet Nordland til valgkamp med nytt styre

Del

Helsepartiet Nordland er klar til tidlig valgkampstart. - Pandemien har vist oss hvor avgjørende helse er for både individ og samfunnet, sier nyvalgt leder Eva-Elisabeth Berg Larsgård.

Nyvalgt leder for Helsepartiet Nordland, Eva-Elisabeth Berg Larsgård er klar tid tidlig valgkamp.
Nyvalgt leder for Helsepartiet Nordland, Eva-Elisabeth Berg Larsgård er klar tid tidlig valgkamp.

-         Helsepartiet er det eneste partiet som setter helse først. Pandemien har understreket nødvendigheten av å få Helsepartiet på Stortinget. Vi legger press på alle de andre partienes helsepolitikk. For når helsa svikter, betaler både enkeltmennesket og samfunnet dyrt, sier nyvalgt leder Larsgård.

Helsepartiet Nordland er klare for valgkamp med nytt, solid styre:

Leder Eva-Elisabeth Berg Larsgård (Bodø) helsesekretær,
nestleder Beate Forsvik, regnskapsmedarbeider (Bodø),
styremedlemmer Julia Gylseth helsefagarbeider (Bodø),
Hilde Marie Nohr, ufør (Bodø),
Italo Profeti, rådgiver (Mo i Rana) og
Kine Andrea Jakobsen, sykepleier (Narvik).


Eva-Elisabeth Larsgård ble også valgt inn som Helsepartiet Nordlands faste representant til Helsepartiets sentralstyre, med Julia Gylseth som vara.

Larsgård, Gylseth og Nohr var også med å stifte Helsepartiet Bodø i 2019.

Pandemi gir helsefokus
-         Investeringer i helse er både etisk og økonomisk lønnsomt. Det lønner seg at så mange som mulig er så friske som mulig. Helsepartiet er et verdiparti Evader menneskeverdet står øverst.

I Nordland vil Helsepartiet blant annet arbeide for helsetrygghet, bedre tilbud i rus- og psykiatri, matsikkerhet, trygg fødsels- og eldreomsorg, samt nærhet til sykehustilbud nære der folk bor.

-         Ved fødsel, akutt sykdom og skade er nærhet til helsehjelp direkte avgjørende for utfallet. I tillegg jobber vi for at tannlegetjenester skal dekkes av det offentlige, med egenandel inn under eksisterende frikort for helsetjenester. Vi aksepterer ikke at regjeringen innførte 25 prosent MVA på alle komplementære helsetjenester og vi ser at dagens NAV ikke fungerer som ønsket. Vi har politikken som vil hjelpe mennesker i en sårbar situasjon, sier Larsgård.

-         Rusomsorgen hører mer hjemme under helsesektoren enn justis. Rusavhengige mennesker skal behandles som pasienter, ikke kriminelle. Ventetider på behandling må ned, og ettervern og forebygging må styrkes. Helsepartiet har vilje til å prioritere dette.


Helse på topp
Styret i Helsepartiet Nordland har tro på at helse seiler opp som en av de viktigste sakene i årets valgkamp. Årets helsebarometer fra Kantar viser at helse ligger helt i øverste sjikt for hva velgerne legger vekt på når de stemmer.

-         Aldri har helse vært viktigere! Mange velgere oppdager nå Helsepartiet. Helseinvesteringer er både etisk og lønnsomt, for også regjeringen presiserer at 75% av landets nasjonalformue er innbyggernes fremtidige arbeidsinnsats. Helse er en forutsetning for å kunne arbeide og ha et godt liv.
- Helsepartiet er blokkuavhengige. I de kommunestyrene der Helsepartiet er valgt inn samarbeider vi både til høyre og venstre. Vi setter sak før ideologi, understreker hun.

Styret i Helsepartiet Nordland har samlet kompetanse fra sykehus, hjemmetjeneste, økonomi og som pårørende og pasienter, i tillegg til jobb- og skolekompetanse.

-         Vår politikk bygger på kunnskap og erfaringer fra folk som har skoene på. Bare Helsepartiet har helse som hjertesak.

-         I posisjon har de andre forhandlet ned helse for å få gjennomslag for sine førstesaker. Deler av helsesektoren er nå utarmet og sentralisert. Helsepartiet vil sikre gode helsetjenester der folk bor, og vi forhandle ikke vekk folks helsetrygghet. Vi må sikre beredskap og kapasitet til forebygging, behandling, omsorgstilbud og rehabilitering. Dette er nå helt vesentlig for flere hundretusener av pasienter, pårørende, helseansatte, uføre og pensjonister.
- Hver enkelt velger må finne ut hva som er viktigst. I høst kan velgerne sikre et høyere prioritert helsevesen ved å stemme Helsepartiet.

Helsepartiet Nordland understreker at Helsepartiet ikke er et ensaksparti.

-         Vi har et solid stortingsprogram for alle sektorer og departementer med skole, arbeidsliv, fiske og landbruk, økonomi, forsvar, juss, offentlig sektor, rus, miljø, dyrevelferd og mye mer. Helse har betydning i all politikk. Helseperspektivet gir stor gevinst for fremtiden for både enkeltmennesket, samfunnet og for økonomien.

Til høstens stortingsvalg stiller Helsepartiet til valg i alle landets fylker. Målet er plass på Stortinget.

-         Velgere som ser behovet for å virkelig styrke helsesektoren har nå et alternativ. Helse angår alle helt fra den dagen du blir unnfanget til den dagen du dør. Dette er også demokratiets ansvar.

Helsepartiets kandidatliste for Nordland:
https://helsepartiet.no/helsepartiet-nordland-2021/Visste du at:
* Norge i 1990 hadde over 8000 sykehussenger til psykiatri, men i dag har vi godt under 4000 igjen?
(Kilde SSB: https://www.ssb.no/helse/artikler-og-publikasjoner/sykehussenger-til-besvaer?tabell=315166 )
*Norge i 1964 hadde 24.000 sykehussenger til en befolkning på 3,5 millioner – og nå som vi er 5,3 millioner har vi 10.800 sykehussenger igjen?
(Legetidsskriftet: https://tidsskriftet.no/2020/03/debatt/vi-har-ingen-ledige-senger )
* At 75% av Norges nasjonalformue er befolkningens arbeidsevne – med helse som forutsetning?
(Kilde; regjeringen https://www.regjeringen.no/no/tema/okonomi-og-budsjett/norsk_okonomi/bruk-av-oljepenger-/hvor-stor-er-oljeformuen/id484903/)Om Helsepartiet:
Helsepartiet ble dannet i 2017 da vi stilte til Stortingsvalg og i kommunevalget i 2019.
Helsepartiet sitter i dag med flere representanter i kommunestyrene i Arendal, Vanylven og i råd i Modum Kommune.
Helsepartiet har som mål å komme inn på Stortinget i 2021.
Les mer her: www.helsepartiet.no

For kontakt:

Eva-Elisabeth Berg Larsgård tlf 47757044

Beate Forsvik tlf 93204025

Julia Gylseth tlf 93879503

Hilde Marie Nohr tlf 94152591

Italo Profeti tlf 95975911

Kine Andrea Jakobsen tlf 97484898

Nøkkelord

Bilder

Nyvalgt leder for Helsepartiet Nordland, Eva-Elisabeth Berg Larsgård er klar tid tidlig valgkamp.
Nyvalgt leder for Helsepartiet Nordland, Eva-Elisabeth Berg Larsgård er klar tid tidlig valgkamp.
Last ned bilde
Styret i Helsepartiet Nordland består av Leder Eva-Elisabeth Berg Larsgård (Bodø) helsesekretær,
nestleder Beate Forsvik, regnskapsmedarbeider (Bodø),
styremedlemmer Julia Gylseth helsefagarbeider (Bodø),
Hilde Marie Nohr, ufør (Bodø),
Italo Profeti, rådgiver (Mo i Rana) og
Kine Andrea Jakobsen, sykepleier (Narvik).
Styret i Helsepartiet Nordland består av Leder Eva-Elisabeth Berg Larsgård (Bodø) helsesekretær, nestleder Beate Forsvik, regnskapsmedarbeider (Bodø), styremedlemmer Julia Gylseth helsefagarbeider (Bodø), Hilde Marie Nohr, ufør (Bodø), Italo Profeti, rådgiver (Mo i Rana) og Kine Andrea Jakobsen, sykepleier (Narvik).
Last ned bilde

Lenker

Om Helsepartiet

Helsepartiet
Helsepartiet
Tørfestveien 8
3124 Tønsberg

9929 7979https://helsepartiet.no/

Helsepartiet er et rikdsdekkende parti som har politikk for alle sektorer, basert på helse som verdi både for enkeltmennesket og samfunnet. Helsepartiet er blokkuavhengig og riksdekkende. 

Helsepartiet stiller til stortingsvalget i 2021 i alle valgdistrikter - de 19 gamle fylkene.

https://no.wikipedia.org/wiki/Helsepartiet

Følg pressemeldinger fra Helsepartiet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Helsepartiet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Helsepartiet