Ha en fargerik 17. mai

Imponer med et trendy minikoldtbord
Finn fram en fjøl eller en planke og fyll den opp med masse fargerik frukt og grønt, litt spekemat og ost. Vips så har du noe som på fagspråket heter charcuterie. Det er veldig trendy å servere mat på denne måten for tiden, som et lite minikoldtbord, perfekt til 17. mai. Det er lett å imponere med en fargerik fjøl. Bruk fantasien.
Ja vi elsker … norske tomater og asparges
Nå er det tiden for norske tomater, og asparges er noe vi vet serveres ofte på 17. mai selv om de norske lar vente på seg pga. en kald vår. Hva med et skikkelig festbrød med masse tomater og rødløk drysset over med deilig timian?
Selv pølsene skal pynte seg på 17. mai. Completos er pølser med masse god grønnsaktopping
Dessert med bær i våre farger må til. Velg mellom en fristende pavlova eller Eton mess.
Både fest for synet, kroppen og smakssansene
Ikke bare ser disse festrettene skikkelig gode ut, de gir samtidig kroppen mye nyttig næring. Uten å tenke over det har du nok spist minst halvparten grønt med både grønnsaker fra charcuterie, bær fra kaken, deilige asparges og tomater i tomatbrødet. Frukt, grønnsaker og bær gir godt med fiber, vitaminer og mineraler, og førstnevnte holder deg lengre mett. En god bonus på en dag full av fristelser.
Ha en fin 17. mai!
Nøkkelord
Kontakter
Iselin Bogstrand SagenInnholdsrådgiver ernæring og midlertidig pressekontakt
Tel:954 18 998iselin.sagen@frukt.noToril GulbrandsenInnholdsrådgiver og matfaglig rådgiver
Er utdannet kokk og har praktisert yrket i inn og utland. Har en lang fartstid i frukt- og grøntbransjen, og er matfaglig ansvarlig. Er opptatt av fargerik matglede, med mye frukt og grønt, for store og små, i alle situasjoner.
Bilder






Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Slik unngår du å kaste frukt og grønt før sommerferien2.7.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Skal du reise bort i sommer? Med noen enkle grep kan du redusere matsvinn i dagene før avreise – og samtidig sørge for at det er hyggelig å åpne kjøleskapet når du kommer hjem.
Rekordmengder på moreller og tidlig sesongstart26.6.2025 09:26:41 CEST | Pressemelding
Årets morellsesong ser svært lovende ut. Prognosene viser store mengder, tidlig sesongstart og jevnt god kvalitet.
Nye kåringer skal løfte økologisk frukt og grønt i dagligvarebransjen19.6.2025 08:24:38 CEST | Pressemelding
For første gang i konkurransens 18-årige historie lanseres det to nye priser i NM i frukt og grønt dagligvare for å fremme økologisk frukt og grønt: «Beste butikk på økologisk frukt og grønt» og «Beste kjede på norsk økologisk frukt og grønt».
Disse grønnsakene får TikTok til å koke15.6.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Et raskt søk på #cabbagesteaks eller #crispypotatoes på TikTok gir millioner av treff. Grønnsaker har blitt en av de heteste mattrendene i 2025 – både blant hjemmekokker og influensere. Alt fra kålbiffer med urtesmør til ovnsbakte grønnsaker med hot honey er blant det mest populære innholdet akkurat nå.
8 tips til 8 om dagen10.6.2025 10:14:26 CEST | Pressemelding
Vi gir barna våre mye frukt og grønt de første årene, men etter fylte fire gir vi dem mindre og mindre. Vi glemmer også å passe på at vi får i oss grønnsaker selv. Faktisk glemmer hele 1,3 millioner av oss å spise grønnsaker.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom