Opplysningskontoret for frukt og grønt

Ha en fargerik 17. mai

Del

Årets 17. mai blir igjen en spesiell dag for oss alle - men vi skal uansett skal kose oss denne dagen. Enten dere skal være få eller flere, i hagen, på tur eller inne, så kan du diske opp med de lekreste retter med fargerike frukter, bær og grønnsaker.

Finn fram en fjøl eller en planke og fyll den opp med masse fargerik frukt og grønt, litt spekemat og ost. Vips så har du noe som på fagspråket heter charcuterie.
Finn fram en fjøl eller en planke og fyll den opp med masse fargerik frukt og grønt, litt spekemat og ost. Vips så har du noe som på fagspråket heter charcuterie.

Imponer med et trendy minikoldtbord

Finn fram en fjøl eller en planke og fyll den opp med masse fargerik frukt og grønt, litt spekemat og ost. Vips så har du noe som på fagspråket heter charcuterie. Det er veldig trendy å servere mat på denne måten for tiden, som et lite minikoldtbord, perfekt til 17. mai. Det er lett å imponere med en fargerik fjøl. Bruk fantasien.

Ja vi elsker … norske tomater og asparges

Nå er det tiden for norske tomater, og asparges er noe vi vet serveres ofte på 17. mai selv om de norske lar vente på seg pga. en kald vår. Hva med et skikkelig festbrød med masse tomater og rødløk drysset over med deilig timian?

Selv pølsene skal pynte seg på 17. mai. Completos er pølser med masse god grønnsaktopping

Dessert med bær i våre farger må til. Velg mellom en fristende pavlova eller Eton mess.

Både fest for synet, kroppen og smakssansene

Ikke bare ser disse festrettene skikkelig gode ut, de gir samtidig kroppen mye nyttig næring. Uten å tenke over det har du nok spist minst halvparten grønt med både grønnsaker fra charcuterie, bær fra kaken, deilige asparges og tomater i tomatbrødet. Frukt, grønnsaker og bær gir godt med fiber, vitaminer og mineraler, og førstnevnte holder deg lengre mett. En god bonus på en dag full av fristelser.

Ha en fin 17. mai!

Nøkkelord

Kontakter

Toril GulbrandsenInnholdsrådgiver og matfaglig rådgiver

Er utdannet kokk og har praktisert yrket i inn og utland. Har en lang fartstid i frukt- og grøntbransjen, og er matfaglig ansvarlig. Er opptatt av fargerik matglede, med mye frukt og grønt, for store og små, i alle situasjoner.

Tel:957 32 919toril.gulbrandsen@frukt.no

Bilder

Finn fram en fjøl eller en planke og fyll den opp med masse fargerik frukt og grønt, litt spekemat og ost. Vips så har du noe som på fagspråket heter charcuterie.
Finn fram en fjøl eller en planke og fyll den opp med masse fargerik frukt og grønt, litt spekemat og ost. Vips så har du noe som på fagspråket heter charcuterie.
Last ned bilde
Deilig brød med løk og tomat til å ha på bordet på nasjonaldagen.
Deilig brød med løk og tomat til å ha på bordet på nasjonaldagen.
Last ned bilde
Asparges tilberedt sammen med nøtter. Spennende, veldig godt og en anelse eksklusivt.
Asparges tilberedt sammen med nøtter. Spennende, veldig godt og en anelse eksklusivt.
Last ned bilde
Husk toppingen til pølsene. Completos er enkelt og greit en pølse omringet av grønnsaker.
Husk toppingen til pølsene. Completos er enkelt og greit en pølse omringet av grønnsaker.
Last ned bilde
Pavlova er en kake med bunn av marengs som er deilig og sprø utenpå og myk inni. Perfekt til 17. mai.
Pavlova er en kake med bunn av marengs som er deilig og sprø utenpå og myk inni. Perfekt til 17. mai.
Last ned bilde
Eton mess er en kjempegod kake eller dessert til 17. mai og andre festdager.
Eton mess er en kjempegod kake eller dessert til 17. mai og andre festdager.
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for frukt og grønt

Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt
Håndverksveien 31
1405 LANGHUS

23 24 94 00https://www.frukt.no/

Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.

Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.  

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom