UiO - Naturhistorisk museum

Grønn omstilling: Hvilken rolle skal skolene spille?

Del

Bærekraftig utvikling får en mer sentral plass i skolen når de nye læreplanene trer i kraft ved skolestart. Det nye Klimahuset ved Naturhistorisk museum står klar til å bistå skolene i å oppnå de nye læringsmålene.

Bærekraftig utvikling har kommet inn som ett av tre tverrfaglige temaer i de nye læreplanene, og skal være sentralt i fagfornyelsen. Elevene skal «utvikle kompetanse som gjør dem i stand til å ta ansvarlige valg og handle etisk og miljøbevisst». Grønn digital Arendalsuke arrangeres denne uka på Klimahuset, og på første arrangement ble klima i skolen satt på dagsorden. Statssekretær Anja Johansen i Kunnskapsdepartementet var blant deltakerne, og tok del i samtale om hva som rent praktisk må gjøres annerledes for at skolene skal bidra til den grønne omstillingen samfunnet står overfor.

– Jeg er glad for at det er lagt så stor vekt på bærekraftig utvikling i de nye læreplanene. I arbeidet med dette temaet møter elevene de virkelig store utfordringene og dilemmaene i vår tid. For å forstå og for å møte utfordringene, trenger de kunnskap, etisk bevissthet og evne til kritisk tenking og samarbeid, sier statssekretær i Kunnskapsdepartementet Anja Johansen.

 Klimahuset har ungdommer som sin primærmålgruppe, og har utviklet formidlingsopplegg som tilbys gratis til skoleklasser på ungdomstrinnet og i videregående skole. Målet er å være en ressurs for skolene, både de i nærområdene, og de i landet for øvrig, som har anledning til å følge tilrettelagte arrangementer på nett.

– Hvis vi som samfunn skal lykkes i å gjennomføre den grønne omstillingen som kreves av oss, er det helt nødvendig at skolene gjør sin del av jobben, sier Klimahusets leder, Brita Slettemark. De nye læreplanene er en god begynnelse, men skolene står overfor store fagfornyelser, og bærekraft er bare ett av tre tverrfaglige temaer. Vi ønsker med vår sterke kompetanse på bærekraft å kunne støtte skolenes arbeid på feltet. Slik vil vi bidra til å implementere regjeringens politikk på området. Vi håper at mange skoler tar kontakt med oss i løpet av høsten.

Arrangementet «Grønn omstilling: Hvilken rolle skal skolene spille» er en del av Grønn digital Arendalsuke som arrangeres på Klimahuset mandag 10. til onsdag 12. august: https://www.nhm.uio.no/klimahuset/arrangementer/1008-gronn-omstilling-hvilken-rolle-skal-skolene-spille.html

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Arena for grønn Arendalsuke er Klimahuset i Oslo
Arena for grønn Arendalsuke er Klimahuset i Oslo
Last ned bilde
Klimahuset har ungdommer som sin primærmålgruppe
Klimahuset har ungdommer som sin primærmålgruppe
Last ned bilde
Last ned bilde

Om UiO - Naturhistorisk museum

UiO - Naturhistorisk museum
UiO - Naturhistorisk museum
Postboks 1172 Blindern
0318 Oslo

http://www.nhm.no

Følg pressemeldinger fra UiO - Naturhistorisk museum

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra UiO - Naturhistorisk museum på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra UiO - Naturhistorisk museum

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom