Sony Music Norway

Gjemsel med følelser fra Peder Elias

Del

Peder Elias følger opp den lettbente coverlåten "Loving You Girl" med "Hide And Seek", en dansbar deppelåt, fredag 27. august. Perfekt timet for mørkere kvelder og høst i lufta.

Hide And  Seek artwork
Hide And Seek artwork

«I play hide and seek with sad people» var en tekstlinje Peder Elias hadde liggende på notater i mobilen en stund. «Den handler om noe jeg, og helt sikkert veldig mange andre, kjenner på innimellom. Å ha det kjipt, men holde det for seg selv. Man vet det finnes folk som har det verre og vil ikke være til bry. Men det hjelper å lufte de vonde følelsene, ikke gjemme dem unna, for de blir ikke borte av seg selv».

Låten skrev Peder Elias med Anders Kjær, Sivert Hegtvedt og Ida Botten, og han er spesielt fornøyd med kontrasten mellom tematikken og produksjonen. «Jeg liker godt hvordan den mørke, nesten dystre, teksten står mot et lydbilde som er uptempo og feelgood. En låt å danse til».

Det er ikke første gang Peder Elias skriver om vanskelige følelser, og det er gjennom musikken han uttrykker seg mest fritt. For hva kan egentlig en 24 år gammel talentfull og atletisk Trønder med kjærlighetslivet på stell, en stor familie, idolstatus i store deler av Asia og over 100 millioner avspillinger klage over? 

«Jeg tror de fleste har det som meg, at man tenker at man ikke har grunn til å klage. Og derfor føler seg veldig ensom når man ikke har det bra. Selv har jeg veldig høye krav til meg selv, så forventningspresset kommer mest innenfra. Men da er det jo ingen som vet hvordan jeg har det når jeg som gutter og menn flest, ikke snakker så mye om følelsene mine. Og rent logisk så vet jeg jo hvor bra jeg har det, så hva i all verden skal jeg sutre over?»

Og Peder Elias har det stort sett veldig bra «For det meste så leker jeg heldigvis ikke gjemsel med følelsene mine, men med onkelbarna mine. Jeg har tolv stykker, så det er ikke manko på lekekamerater akkurat. I tillegg har kjæresten og jeg skaffet oss valpen Mio. Og det er helt utrolig hvor mye kjærlighet og glede det er i en sånn liten pelsdott. Godfølelse på fire labber!»

Godfølelse er det Peder Elias jakter på i alt han gjør. Både som artist og person. «En låt kan være trist eller glad, for når jeg kjenner at det flyter så føles det bra. Å formidle noe, og så få tilbakemelding fra lyttere om at låta treffer dem føles bra. Å bli vekket av en logrende hale i fjeset føles overraskende bra. En pelskledd venn kan nok være rene medisinen for mange».

Men det aller viktigste? «Ikke undertrykk følelsene dine. Aksepter at livet går opp og ned, og vær litt raus med deg selv når ting går litt trått. Alt som er trist er ikke farlig, men en bølgedal kan føles mye dypere hvis du prøver å late som om alt alltid er bra». 

 Og noen ganger hjelper det kanskje bare å vite at andre har, og har hatt det, på samme måte? Så ta en lytt til «Hide And Seek» fra Peder Eilas, en personlig og kontrastfylt låt som er litt som livet selv, både tung og lett, på en og samme tid.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Hide And  Seek artwork
Hide And Seek artwork
Last ned bilde
Peder Elias (c) Guro Sommer
Peder Elias (c) Guro Sommer
Last ned bilde

Lenker

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.

Følg pressemeldinger fra Sony Music Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Sony Music Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom