Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)

Fikk pris for storstilt modernisering

Del

Pensjonstrygden for sjømenn vant Bedre stat-prisen mandag. Deres moderniseringstiltak PTS-2013 har effektivisert hele virksomheten, samt gitt besparelser på seks millioner kroner årlig.

Pensjonstrygden for sjømenn (PTS) har de siste fire årene gjennomført en storstilt modernisering av virksomheten. Gjennom prosjektet PTS-2013 har de effektivisert og digitalisert flere manuelle prosesser. De har også redusert sårbarhet og igangsatt en omfattende organisasjonsutviklingsprosess.

Mandag ble virksomheten tildelt Bedre stat-prisen 2016.  


- Et eksempel på god styring
- Pensjonstrygden for sjømenn er et godt eksempel på at grundig forarbeid og gode beslutningsgrunnlag gir velfunderte prosjekter med sterk gjennomføringskraft. Prosjektet er et eksempel på god styring og at små virksomheter kan oppnå betydelig effektivisering gjennom digitalisering, påpeker Øystein Børmer, juryleder og direktør i Direktoratet for økonomistyring (DFØ).

Juryen ble imponert over at virksomheten klarte å løfte et så omfattende prosjekt gitt virksomhetens størrelse.

- Pensjonstrygden for sjømenn har sett teknologiske muligheter, effektivisering, brukerbehov og personalsammensetning i sammenheng og gjennomført en helhetlig modernisering av virksomheten. Det er ikke uvanlig med store kostnadsoverskridelser på kompliserte IT-prosjekter. Dette har prisvinneren unngått, sier Børmer.


Resultater av prosjektet
Det er forventet at prosjektet vil gi en årlig besparelse på seks millioner kroner. I tillegg har prosjektet gitt følgende resultater så langt:

• Selvbetjent portalløsning for sjømenn og rederi som er åpen 24 timer i døgnet
• 50 prosent av nye pensjoner behandles gjennom automatisert selvpensjoneringsløsning
• 100 prosent av rederiene innrapporterer gjennom automatisert premieinnrapporteringsløsning
• Helautomatisert integrasjon mot skipsregistrene, NAV, folkeregisteret og skattedirektoratet
• Bemanningen er redusert fra 40 til 24 årsverk
Investeringskostnaden for prosjektet har vært 23,3 millioner kroner.

Om Bedre stat- prisen
• Direktoratet for økonomistyring (DFØ) kårer hvert år det virksomhetstiltaket som best har bidratt til å realisere vår visjon om effektiv ressursbruk i staten.
• Ved å anerkjenne suksessfulle aktiviteter og initiativ ønsker DFØ å stimulere statlige virksomheter til å arbeide systematisk for å oppnå effektiv ressursbruk.
• Målgruppen for DFØs pris er departementer og statlige virksomheter som er en del av statsforvaltningen.
• Alle innspill blir vurdert av en jury.
• Prisen utdeles i januar på DFØs styringskonferanse, tidligere kjent som Årskonferansen.

 

Kontakter

Guri Smenes Five
informasjonsrådgiver
tlf: 92030352
e-post:gufi@dfo.no

Bilder

Direktør i Pensjonstrygden for sjømenn, Geir Bø, mottok Bedre stat-prisen av finansminister Siv Jensen.
Direktør i Pensjonstrygden for sjømenn, Geir Bø, mottok Bedre stat-prisen av finansminister Siv Jensen.
Last ned bilde

Om Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)

Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)
Karl Johans gate 37B
0162 Oslo

400 07 997http://www.dfo.no
Direktoratet for økonomistyring (DFØ) er statens ekspertorgan på økonomi- og virksomhetsstyring i staten, og er underlagt Finansdepartementet. DFØ forvalter statens økonomiregelverk, og leverer lønn- og regnskapstjenester til statlige virksomheter.

Følg saker fra Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)

Presseinvitasjon: Blir offentlige beslutninger tatt på godt nok grunnlag?2.3.2020 13:35:32 CETPresseinvitasjon

Politikere og statsforvaltningen tar store og små beslutninger på vegne av fellesskapet hver eneste dag. Beslutninger som påvirker hverdagen til folk og som kan ha store konsekvenser for samfunnet. Beslutninger som påvirker hverdagen til folk og som kan ha store konsekvenser for samfunnet. Vi spør: Er beslutningene tatt på et godt nok grunnlag? Får politikerne gode faglige råd fra forvaltningen og hvordan står det egentlig til med kvaliteten på offentlige utredninger? Vektlegges samfunnsøkonomiske hensyn i stor nok grad i dag?

Presseinvitasjon til frokostseminar: Blir offentlige beslutninger tatt på godt nok grunnlag?20.2.2020 14:12:07 CETPresseinvitasjon

Politikere og statsforvaltningen tar store og små beslutninger på vegne av fellesskapet hver eneste dag. Beslutninger som påvirker hverdagen til folk og som kan ha store konsekvenser for samfunnet. Vi spør: Er beslutningene tatt på et godt nok grunnlag? Får politikerne gode faglige råd fra forvaltningen og hvordan står det egentlig til med kvaliteten på offentlige utredninger? Vektlegges samfunnsøkonomiske hensyn i stor nok grad i dag?

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom