Nidaros Domkirkes restaureringsarbeider

Feriefølelse i Borggården

Del

Sommer i Borggården arrangeres i Erkebispegården i Trondheim 8. – 24. juli. For tredje sommer på rad er Borggården fylt med håndverk, kunst, matopplevelser og en rekke tilbud til barn og familier. Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider (NDR) som står bak festivalen, inviterer byens befolkning og tilreisende til aktiviteter hvor man kommer tett på flere av menneskene som jobber ved NDR, og får et innblikk i hva de jobber med – og hvordan de jobber.

Teater Basun/NDR
Teater Basun/NDR

Familieprogrammet inneholder arkeologiske utgravninger, verkstedsaktiviteter, to ulik escape room og en rekke teaterforestillinger. På hverdager spilles «Askepott med gummistøvler» og «Kronetyveriet», to nye forestillinger i NDRs egen regi. I tillegg kommer The Flying Seagulls 23. og 24. juli. The Flying Seagulls er profesjonelle klovner, musikere og underholdere som til vanlig reiser rundt til flyktningeleirer over hele verden og jobber for å skape begeistring og glede for barn og familier i en sårbar situasjon.

Tett på håndverkerne fra Bygghytta

Steinhuggere og smeder fra NDR vil demonstrere håndverk i Borggården. I tillegg arrangeres daglige vandringer i Nidarosdomen – høyt og lavt med domkirkearbeiderne. Dette er vandringer hvor håndverkere og historikere ved NDR tar med små grupper ned i kjelleren og opp i høyden i Nidarosdomen, for å vise frem eksempler på sitt håndverk. For eksempel vil Odd Inge Holmberget, en av Bygghyttas smeder, ta publikum med på en vandring ned i kjelleren på Nidarosdomen for å se på gamle smijernsornamenter, og deretter opp i høyden. Over hvelvene i Nidarosdomen skip, finnes nemlig imponerende stålkonstruksjoner, som hjelper veggene i det gamle kulturminnet å holde seg i posisjon. Det blir høyt og lavt-vandringer under festivalen, men på grunn av sikkerheten, selges det veldig få billetter til hver vandring.

Kunstutstilling

Årets sommerutstilling i Erkebispegården, Gjenklang, er et samarbeid med Galleri Dropsfabrikken og viser nye og eldre arbeider av Erlend Leirdal, Heidi Bjørgan og Anne Kampmann. Her kan du oppleve treskulptur, keramikk og maleri med ulike uttrykk som representerer vår egen samtid, og som samtidig gir en gjenklang tilbake til Nidarosdomens komplekse restaureringshistorie og dens mangfoldige kunstneriske bidrag og det store skulpturprosjektet på vestfronten.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Teater Basun/NDR
Teater Basun/NDR
Last ned bilde
Askepott i gummistøvler med Teater Basun/Amalier Holm
Askepott i gummistøvler med Teater Basun/Amalier Holm
Last ned bilde
Henda i været for Sommer i Borggården/NDR
Henda i været for Sommer i Borggården/NDR
Last ned bilde
Jens smed/NDR
Jens smed/NDR
Last ned bilde
Johannes steinhugger/NDR
Johannes steinhugger/NDR
Last ned bilde

Lenker

Om Nidaros Domkirkes restaureringsarbeider

Nidaros Domkirkes restaureringsarbeider
Nidaros Domkirkes restaureringsarbeider
Bispegata 11
7012 Trondheim

https://www.nidarosdomen.no/ndr

Følg pressemeldinger fra Nidaros Domkirkes restaureringsarbeider

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nidaros Domkirkes restaureringsarbeider på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nidaros Domkirkes restaureringsarbeider

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom