Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)

Fagseminar for journalister: Hvordan vet du om en statlig beslutning er god eller dårlig?

Del

En ny rapport viser at mange utredninger er for dårlige. Likevel tas det beslutninger basert på dem. Det kan føre til at staten sløser bort penger på tiltak som ikke har effekt. Hva er kravene til offentlige utredninger? Og hvordan kan du som journalist sjekke om en statlig beslutning er godt nok utredet?

Dette er spørsmål vi tar opp på vårt fagseminar for journalister torsdag 16. mars.

Vi legger også fram tall fra en ny rapport fra DFØ som måler kvaliteten på nærmere 140 gjennomførte utredninger fra departementene i 2015. Funnene avslører et betydelig forbedringspotensial. Nesten fire av ti utredninger mangler en tydelig beskrivelse av hvilket problem som skal løses, mens sju at ti utredninger ikke følger kravet om å sammenlikne fordeler og ulemper ved flere alternative tiltak.

Program

08.30 Frokostservering

09.00 Hvilke krav stilles til forvaltningen når de gjennomfører en utredning? ved seksjonsleder for analyse og utredning i Direktoratet for økonomistyring (DFØ) Gry Hamarsland

09.15 Utredes statlige tiltak godt nok? Hva er dagens utredninger ikke så gode på? ved Lars Hansson i DFØ

09.45 Spørsmål og diskusjon

Dato og tidspunktSted
Direktoratet for økonomistyring (DFØ), Paleet, Karl Johans gate 37 B 5.etasje med inngang fra Paleet kjøpesenter. Møt i resepsjonen. Husk pressekort eller identifikasjon.

Torsdag 16. mars, klokken 08.30-10.00.

Ønsker du å delta?
Ta kontakt med kommunikasjonsrådgiver i DFØ, Anniken Celine Berger på:
Tlf: 93 00 53 55
E-post: anniken.berger@dfo.no

Nøkkelord

Kontakter

Anniken Celine Berger
Kommunikasjonsrådgiver
Tlf: 93005355
E-post: anniken.berger@dfo.no

Om Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)

Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)
Karl Johans gate 37B
0162 Oslo

400 07 997http://www.dfo.no

Direktoratet for økonomistyring (DFØ) er statens ekspertorgan på statlig styring.

Følg saker fra Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)

Presseinvitasjon til frokostseminar: Blir offentlige beslutninger tatt på godt nok grunnlag?20.2.2020 14:12:07 CETPresseinvitasjon

Politikere og statsforvaltningen tar store og små beslutninger på vegne av fellesskapet hver eneste dag. Beslutninger som påvirker hverdagen til folk og som kan ha store konsekvenser for samfunnet. Vi spør: Er beslutningene tatt på et godt nok grunnlag? Får politikerne gode faglige råd fra forvaltningen og hvordan står det egentlig til med kvaliteten på offentlige utredninger? Vektlegges samfunnsøkonomiske hensyn i stor nok grad i dag?

Presseinvitasjon: Styringskonferansen 202016.1.2020 15:47:09 CETPresseinvitasjon

Styring på framtidens premisser er tema for årets styringskonferanse. Vi har invitert flere virksomhetsledere, blant annet Hans Christian Holte direktør i Skatteetaten og Camilla Stoltenberg direktør i Folkehelseinstituttet, for å dele sine erfaringer om langsiktighet og strategi. Finansminister Siv Jensen deler ut årets Bedre stat-pris, som går til en statlig virksomhet som best måte har bidratt til effektiv ressursbruk i staten.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom