UiO - Det humanistiske fakultet

Exphil-forelesningen 2021: Klimakrise og institusjonalisert fornektelse

Del

Trenger verden nye institusjoner for å svare på de etiske utfordringene klimakrisen stiller dagens unge og fremtidige generasjoner overfor?

Årets Exphilforelesning ved Universitetet i Oslo holdes av filosofen Stephen M. Gardiner fra University of Washington, Seattle.

Gardiner kaller klimakrisens etiske utfordringer ‘en perfekt moralsk storm’, og argumenterer for at dagens klimastrategier, inkludert Parisavtalen, er utilstrekkelige for å møte denne stormen.

En av grunnene til at dagens klimastrategier ifølge Gardiner ikke virker, er de eksisterende institusjonenes tilkortkommenhet. Men dette grunnleggende faktum blir overraskende nok ignorert i de fleste diskusjoner om løsninger. Gardiner mener at nye institusjoner nødvendige for å svare på denne utfordringen.

Tid og sted: 27. september kl 16:00 – 17:30, på Zoom.

Les mer og følg forelesningen digitalt her

Stephen M. Gardiner er professor i filosofi ved University of Washington, Seattle. Hans hovedinteresser er etisk teori, politisk filosofi og miljøetikk.

Gardiners forskning fokuserer på globale miljøproblemer (spesielt klimaendringer), fremtidige generasjoner, og dydsetikk.

Stephen Gardiner kan kontaktes for å avtale intervju på smgard@uw.edu

Arrangør: Institutt for filosofi, ide- og kunsthistorie og klassiske språk (IFIKK), Universitetet i Oslo.

***

Om Exphil-forelesningen

Hvert år inviteres en innflytelsesrik filosof og dyktig formidler til å holde en forelesning om et aktuelt exphil-tema.

Exphil blir ofte forbundet med filosofihistorien, men handler grunnleggende sett om å videreføre en pågående kritisk samtale. Siden 2017 har Institutt for filosofi, ide- og kunsthistorie og klassiske språk arrangert den årlige exphil-forelesningen.

Forelesningen skal vise emnets relevans og gi studentene et innblikk i den filosofiske forskningsfronten. I den grad plassen tillater det vil forelesningen også være åpen for andre interesserte, og alle kan følge forelesningen direkte på internett.

Gjennom denne nærkontakten med forskningsfronten vil studenter og samfunnet for øvrig se at kunnskapens grenser utvides av kvinner og menn som tenker annerledes og som utfordrer etablerte sannheter.

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om UiO - Det humanistiske fakultet

UiO - Det humanistiske fakultet
UiO - Det humanistiske fakultethttp://www.hf.uio.no/

Det humanistiske fakultetet er Noregs største humanioramiljø og eit av dei beste humanistiske fakulteta i Norden. Fakultetet hadde i 2019 rett under 6 000 studentar, 17 bachelorprogram, 22 masterprogram, 15 årseininger og meir enn 60 fag innafor områda språk, kultur, historie, media, litteratur og idéfag.

Følg pressemeldinger fra UiO - Det humanistiske fakultet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra UiO - Det humanistiske fakultet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra UiO - Det humanistiske fakultet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom