eSmart Systems

eSmart Systems og Verico går sammen for å styrke internasjonal vekstplattform til energibransjen

Del

Halden-selskapet eSmart Systems, en ledende leverandør av programvare for inspeksjon av kraftnettet basert på kunstig intelligens, går sammen med Verico i Stavanger, et selskap som leverer tjenester og løsninger innen Asset Information Management (AIM) til energibransjen.

Vidar Blomvik (t.v.) i Verico, Siri Kalvig i Nysnø og Knut H. Johansen i eSmart Systems. Pressefoto
Vidar Blomvik (t.v.) i Verico, Siri Kalvig i Nysnø og Knut H. Johansen i eSmart Systems. Pressefoto

- Verico har over 20 års erfaring med å bistå kunder spesielt innen kraftbransjen med å etablere og vedlikeholde digital anleggsinformasjon av høy kvalitet gjennom blant annet utstrakt bruk av visuell teknologi.De har meget god dybdeforståelse i kundenes ønsker og behov spesielt på teknisk- og operativt nivå. Ved å forene kompetanseområdene styrker vi den internasjonale vekstplattformen ytterligere. Dette er et viktig skritt mot vårt mål om å bli verdensledende i markedet for inspeksjon av infrastruktur, sier Knut H. Johansen, administrerende direktør i eSmart Systems.  

Siden oppstarten i 1999 har Verico gjennomført store prosjekter for systemoperatører som Statnett SF i Norge og TenneT BV i Nederland, samt flere regionale produksjons- og distribusjonsselskaperbåde i Norge og internasjonalt. eSmart Systems utvikler og leverer neste generasjons programvareløsninger til ledende kraftleverandører i Europa og USA ved for eksempel å kombinere bruk av droner med kunstig intelligens for kraftlinjeinspeksjoner, nettvedlikeholdsplanlegging og for å effektivisere energibruken 

- Våre virksomheter har en høy grad av komplementære tjenester, kunder og kompetanse, noe som gjør at vi vil kunne tilby IT-løsninger og tjenester basert på kunstig intelligens i industriell skala, sier Knut H. Johansen. 

Verico vil utfylle eSmarts eksisterende tilbud med feltløsninger for datainnsamling, nettbasert programvare for visualisering og programmeringsgrensesnitt (APIer) for integrering med bransjens eksisterende systemer, i tillegg til at selskapet tilførerdetaljert domenekunnskap innen inspeksjoner. 

- Det er en sterk strategisk begrunnelse for at eSmart og Verico forenes, inkludert muligheten til å tilbyende-til-ende-tjenester og dekke en større del av strømnettet. Selskapene passer også godt sammen rent kulturelt, og vi har allerede identifisert felles satsningsområder. Vi ser frem til å vokse videre sammen, sier Vidar Blomvik, administrerende direktør i Verico. 

Kombinert har selskapet en omsetning på 111 millioner kroner i 2020 og 108 ansatte ved sine kontorer i Norge (Halden, Sandefjord, Oslo og Stavanger), Sverige, Tyskland, Nederland, Storbritannia, Sri Lanka og USA. 

Nøkkelord

Kontakter

Knut H. Johansen, CEO, eSmart Systems
knut.johansen@esmartsystems.com

Vidar Blomvik, CEO, Vercio
vidar.blomvik@verico.com

Bilder

Vidar Blomvik (t.v.) i Verico, Siri Kalvig i Nysnø og Knut H. Johansen i eSmart Systems. Pressefoto
Vidar Blomvik (t.v.) i Verico, Siri Kalvig i Nysnø og Knut H. Johansen i eSmart Systems. Pressefoto
Last ned bilde

Lenker

Om eSmart Systems

eSmart Systems
eSmart Systems
Håkon Melbergs vei 16
1783 Halden

https://www.esmartsystems.com/

Kort om eSmart Systems  

eSmart Systems er en ledende leverandør av AI-drevne løsninger for inspeksjon og vedlikehold av kritisk infrastruktur. Med programvareløsningen GridVision revolusjonerer vi hvordan strømleverandører driver og vedlikeholder sine overførings- og distribusjonsnettverk. eSmart Systems tilbyr en datadrevet tilnærming til infrastrukturinspeksjoner som kan styres gjennom en enkelt digital plattform. Vi understøtter bedrifter over hele verden ved å fasilitere reduserte kostnader, sikrere inspeksjoner og lengre levetid for kritiske innsatsfaktorer. Mer informasjon om selskapet finnes på vår nettside www.esmartsystems.com

Kort om Verico  

Verico tilbyr spesialiserte tjenester og produkter innenfor Asset Information Management (AIM).Våre referanser omfatter bransjer som produksjon, transmisjon og distribusjon av strøm, distribusjon av gass og annen kritisk infrastruktur.I tillegg til våre unike billedbaserte dokumentasjons- og datainnsamlingstjenester, tilbyr Verico tjenester innen modellering og kvalitetssikring av anleggsinformasjon, programvareutvikling og integrasjon, prosjektledelse og mer. Verico ble etablert i 1999 og har sitt hovedkontor i Stavanger. Mer informasjon om selskapet finnes på vår nettside www.verico.com