Ergoterapeutene

Ergoterapiens dag: Ergoterapi utløser ressurser og gjør hverdagslivet mulig

Del

Torsdag 27. oktober markerer ergoterapeuter over hele landet Ergoterapiens dag. Vi vil vise hvordan vårt arbeid bidrar til å gjøre hverdagslivet mulig for mange. Vi vil også vise hvordan økt satsing på ergoterapi, vil utløse ressurser hos befolkningen og bidra til bærekraftige helsetjenester.

Gjennom vårt arbeid i landets kommuner, offentlige og private sykehus og helseinstitusjoner, offentlig forvaltning og en rekke andre virksomheter, starter vi behandlingen med å spørre om hva som er viktige aktiviteter i livet ditt.

Ergoterapiens dag vil bli markert på nærmere 60 steder landet over. Våre medlemmer vil vise hvordan de gir mennesker mulighet til å leve et aktivt liv og delta i samfunnet, og finner løsninger når det oppstår et gap mellom helsa og hverdagens krav. Samtidig markeres dagen av 477 tusen ergoterapeuter verden over.

Ingen grunn til å vente til 2020

Fra 2020 vil ergoterapi bli en lovpålagt del av den kommunale helsetjenesten, og de siste årene har antallet ergoterapeuter i helsetjenestene stadig økt.
- Det er likevel ingen grunn til å vente til 2020, sier Ergoterapeutenes forbundsleder Nils Erik Ness. Ergoterapeutdekningen i landets kommuner er langt lavere enn i våre naboland. 

Norsk Ergoterapeutforbund anbefaler en tredobling av ergoterapeuter i landets kommuner.
- Både i landets kommuner og på sykeshusene våre, varierer ergoterapidekningen, og det er urovekkende, sier Nils Erik Ness. 

Vedlagte tall fra SSB viser at 109 kommuner mangler ergoterapeut, og at ergoterapidekningen varierer mellom kommunene.

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om Ergoterapeutene

Ergoterapeutene
Ergoterapeutene
Stortingsgata 2
0158 Oslo

22 05 99 00http://www.ergoterapeutene.org

Norsk Ergoterapeutforbund - Ergoterapeutene er fagorganisasjonen for ergoterapeutene i Norge.

Ergoterapeuter gir mennesker mulighet til å leve et aktivt liv og delta i samfunnet. Det er ergoterapeutene som bidrar til å finne løsninger når det oppstår et gap mellom helsa og hverdagens krav.

Vi er en tydelig og fremtidsrettet fag­organisasjo­n og det naturlige valget for ergo­terapeutene i Norge. Vi ivaretar medlemmenes arbeidsvilkår og yrkesutøvelsens rammebetingelser, uavhengig av medlemmenes stillingstittel.

Vi har i underkant av 4000 medlemmer i kommuner, offentlige og private sykehus og helseinstitusjoner, offentlig forvaltning og en rekke andre virksomheter.

Følg saker fra Ergoterapeutene

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Ergoterapeutene på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Ergoterapeutene

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom