TikTok

En investering i fellesskapets digitale trivsel

Del

TikTok vil oppmuntre alle til å være mer bevisste på å utvikle gode digitale vaner, og lanserer derfor to nye, praktiske verktøy for å gjøre det enklere å ta kontroll over TikTok-opplevelsene.

Å ha et positivt forhold til digitale enheter og apper handler ikke bare om å sørge for sunne skjermvaner. Det handler også om å la folk har kontroll over sine nettopplevelser og hvordan de får dem til å føle seg.

– Hos TikTok mener vi at de digitale opplevelsene våre bør gi oss glede og underholdning, og berike oss og knytte oss sammen. Det er derfor vi tar en rekke grep for å bidra til å støtte fellesskapets digitale trivsel når de deler, skaper og oppdager på TikTok, sier Liv Sandberg, Nordisk leder i TikTok.

Skjermpauser og digital trivsel

Appen tilbyr allerede å sette maksgrenser for hvor mye skjermtid du vil bruke per dag. Men de neste ukene introduserer de et verktøy som lar folk kontrollere tiden de bruker på TikTok per økt, ved å oppmuntre til jevnlige skjermpauser. Med varsler vil appen minne folk om å ta en pause etter en viss mengde uavbrutt skjermtid, og dette kan stilles inn etter egne ønsker.

Et nytt dashbord for skjermtid vil også informere brukerne om hvor mye tid de bruker på TikTok, med oppsummeringer av tid brukt på appen hver dag, antall ganger appen er åpnet, og en oversikt over bruk på dag- og nattestid. Man kan også velge å få ukentlige varsler på dashbordet.

For å styrke brukernes refleksjon over digitale vaner, har TikTok også lansert en ny veiledning for å tenke over sin digitale trivsel sammen med familie og venner. Guiden oppfordrer til å reflektere mer over hvordan man bruker tiden på nettet – enten på TikTok eller andre steder – og hvordan det føles å sette de grensene som passer en selv best.

Appen kommer også til å introdusere ukentlige digitale trivselsvarsler for yngre medlemmer. Når noen mellom 13 og 17 år har brukt appen i mer enn 100 minutter på en enkelt dag, minner appen dem på verktøyet for skjermtidsbegrensning neste gang de åpner appen.


Europeisk undersøkelse

For å forstå hvordan familier forholder seg til spørsmålet om skjermtid, spurte TikTok, i samarbeid med Internet Matters, tenåringer og foreldre i Storbritannia, Irland, Frankrike, Tyskland og Italia om deres holdninger til skjermtid, hvordan de håndterer det i dag, og hva slags hjelp de ønsker.

Innsikten fra undersøkelsen understreker viktigheten av handlingsfrihet: Når tenåringer føler at de har kontroll over sine nettvaner og handlingsmønstre, spiller det positivt inn på trivselen. For å oppnå det, ønsker tenåringer mer data om bruken sin og aktive varsler som pop-ups og advarsler. De ønsker også fleksible verktøy som tilpasses ulike situasjoner – som for eksempel å gi rom mer rom for skjermtid på en regnfull sommerdag enn kvelden før en eksamen. 

– Å støtte unge menneskers trivsel er en utfordring som gjelder på tvers av bransjen, og vi håper at andre også vil dra nytte av våre funn. Vi er stolte av at endringene vi annonserer i dag, sammen med vår nye guide, vil kunne hjelpe tenåringer, foreldre og resten av fellesskapet vårt med å få mer kontroll over hvordan de bruker tiden på TikTok, sier Sandberg.

Dette sier våre partnere og ekspertrådgivere:

– Undersøkelsen viste at yngre brukere ønsker innebygde funksjoner og innstillinger som får dem til både å bli bevisste på tiden de bruker på nettet, men også oppmuntre dem til å bruke innstillinger for å få kontroll over tiden de brukte på appen. Det er viktig at de føler at de har kontroll over sine nettopplevelser og får hjelp til å ta gode valg. Vi ser frem til at TikTok utvikler ytterligere funksjoner med designvalg som setter barns trivsel i sentrum."

- Carolyn Bunting MBE, CEO, Internet Matters

– En følelse av handlingsfrihet er et nøkkelelement for trivsel i digitale rom. Folk trenger verktøy som setter dem i stand til å bruke sosiale medier bevisst og være oppmerksomme på hvordan, når og hvorfor de bruker disse plattformene. Funksjoner som gir folk innsikt i skjermtid og lar dem tilpasse og skreddersy sin egen nettopplevelse, og vektlegge kvalitet fremfor kvantitet, kan bidra til en følelse av handlingsfrihet og bevisstgjøring.”

- Dr. Nina Vasan og Dr. Sara Johansen, rådgivere fra Brainstorm: The Stanford Lab for Mental Health Innovation ved Stanford University School of Medicine, Department of Psychiatry

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om TikTok

TikTok er en ledende plattform for korte mobilsnutter, og målet vårt er å inspirere til kreativitet og delt glede.

TikTok har kontorer over hele verden, inkludert Los Angeles, New York, London, Paris, Berlin, Dubai, Mumbai, Singapore, Jakarta, Seoul og Tokyo.

Følg pressemeldinger fra TikTok

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TikTok på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra TikTok

TikTok leverer på sin europeiske strategi for datastyring7.4.2022 00:01:00 CEST | Pressemelding

I fjor skisserte TikTok sin tilnærming til datastyring i Europa, basert på noen hovedprinsipper: Lokal lagring av europeiske TikToks brukerdata, begrensing av dataflyt utenfor regionen, og en streng begrensing av antall ansatte som har tilgang til data til kun de som trenger det for å gjøre jobben sin. Nå går de inn i den neste fasen av datastyringsstrategien, som er en del av selskapets vekst i Europa.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom