FrelsesarmeenFrelsesarmeen

En fotballfest med stor samfunnsøkonomisk gevinst

Del

Denne helgen arrangerer Frelsesarmeens rusomsorg og Bærum Sportsklubb NM i gatefotball på Kadettangen i Sandvika. NM er først og fremst en idrettsfest for de mange spillere og ledere, men det er også et arrangement med store, positive konsekvenser for storsamfunnet.

Gatefotball er et lavterskeltilbud for hjemløse, rusavhengige, tidligere innsatte og andre sårbare grupper.

– Det årlige norgesmesterskapet og muligheten for å bli tatt ut på landslaget er en motivasjon gjennom hele året for å klare å holde seg rusfri, forteller Frode Woldsund, regionleder i Frelsesarmeens rusomsorg.

– Gatefotballen har vært redningen min, veien ut av et destruktivt liv, sier Cathrine som nå jobber som miljøarbeider hos Frelsesarmeen.

Mer enn bare fotball

Gatefotballen er en del av Frelsesarmeens satsing på ettervern gjennom fellesskap og aktivitet på samme måte som sykling, seiling, musikk og en rekke andre aktiviteter og tilbud. Hvis et tilbud som dette gjør at en rusavhengig ikke får tilbakefall, betyr det ikke bare alt for den enkelte, det har også enorme positive samfunnsøkonomiske konsekvenser.

Noen av deltakerne blir fulgt hele veien fra de er i aktiv rus til de lever rusfrie liv i full jobb med egen bolig, familie og venner. Andre får liv med mindre rus i våre tiltak og aktiviteter, eller omsorg akkurat der de er i sine liv.

– Dette handler om å gi mennesker som trenger det et nettverk og å hjelpe dem å finne veien tilbake til et rusfritt liv. Vi ser hvor mye dette betyr for den enkelte. Vi kan vise til gode resultater og rusfrie liv gjennom alle disse tiltakene, forteller Frode Woldsund, regionleder i Frelsesarmeens rusomsorg.

NM et høydepunkt

For mange rusavhengige er NM i gatefotball årets høydepunkt. Nesten 400 spillere og ledere fordelt på 38 lag fra Harstad i nord til Mandal i sør samles for å kåre Norges beste dame- og herrelag i gatefotball.  

Arrangementet begynner med en parade gjennom Sandvika fredag kl. 15 og avsluttes med finaler og premieutdeling søndag kl. 15.

 

Nesten hele landet er representert.

Til NM kommer gatefotball-lag fra Arendal, Bergen, Birkeland, Eidsvoll, Fredrikstad, Harstad, Haugesund, Kongsvinger, Kragerø, Kristiansand, Stavanger, Stord, Larvik, Lillehammer, Lørenskog, Mandal, Melhus, Nedre Eiker, Oslo, Oppegård, Trondheim, Tønsberg, Stavanger, Stord, Vennesla, Verdal og Ålesund. Mange av lagene drives i regi av Frelsesarmeens rusomsorg som eier konseptet og også har ansvar for landslaget som hvert år deltar i Homeless World Cup.

 

Gode støttespillere og samarbeidspartnere.

Dette er et stort arrangement og Frelsesarmeen kunne ikke gjort dette uten hjelp fra mange frivillige og gode støttespillere som Bærum Sportsklubb, Bærum kommune med Lisbeth Hammer Krog i spissen og statsforvalter i Viken fylke. Vi håper at Sandvika og innbyggerne i Bærum vil ta del og glede seg over å oppleve at NM i gatefotball, et nasjonalt arrangement med sterk lokal forankring.  Vi vil selvsagt etterleve enhver restriksjon i forhold til pandemien.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Dokumenter

Lenker

Om Frelsesarmeen

Frelsesarmeen
Frelsesarmeen
Postboks 6866 St. Olavs Plass
0130 Oslo

22 99 85 00http://www.frelsesarmeen.no

Frelsesarmeen er et mangfoldig og særpreget kirkesamfunn som viser omsorg for hele mennesket ved å tilby suppe, såpe og frelse. Det vil si at vi for eksempel vil mette sultne mager, jobbe for den enkeltes verdighet og fortelle om Guds kjærlighet.

FAKTA OM NM I GATEFOTBALL:  

Norgesmesterskapet (NM) i gatefotball eies av Frelsesarmeens rusomsorg. Turneringen er et årlig arrangement som er under stadig vekst og utvikling. 
Gatefotballen (Streetsoccer) ble introdusert og startet av Frelsesarmeen i 2005 og vi er fortsatt største aktør i dette formatet.

Frelsesarmeen er nasjonal partner til Homeless World Cup Foundation (HWCF) og har ansvaret for å stille med norske landslag i Homeless World Cup (HWC). Spillere til landslaget tas ut basert på deltakelse i NM og Gateligaen. Første NM ble arrangert av Frelsesarmeen i Trondheim i 2007. I år er 38 lag påmeldt. Arrangementet er rusfritt og har null toleranse for eventuelle brudd på reglement. 

Gateligaen: Sporadiske turneringer på herresiden organisert sonevis. På damesiden er den organisert over tre helger nasjonalt. På nasjonalt nivå hadde vi i 2020 over 800 unike deltagere. Frelsesarmeen har ca. 25 klubber fra Harstad til Mandal, der 8 av dem har damelag.

 Målgruppe  
Målgruppen er mennesker over 18 år som har eller har hatt utfordringer knyttet til rus, bostedsløshet, sosial isolasjon og/eller andre marginaliserende faktorer.  
Enhver organisasjon eller institusjon som er i berøring med denne målgruppen, i og utenfor Frelsesarmeens organisasjon, kan inviteres til å delta.   

 Formål  
Basert på Frelsesarmeens oppdrag skal Frelsesarmeens gatefotball gi spillerne inspirasjon til å leve et meningsfullt liv. Gatefotballen skal være en aktivitet som motiverer til rusfrie timer og gir spillerne innhold og glede i hverdagen. 
NM i gatefotball skal være en årlig inspirasjon og opplevelse for alle som deltar. 
NM skal også være en rekrutteringsarena til landslaget for hjemløse. 

Regionleder Frelsesarmeens rusomsorg
Frode Woldsund
frode.woldsund@frelsesarmeen.no
90124566

Koordinator for gatefotball, og landslagstrener
Rune Isegran
rune.isegran@frelsesarmeen.no
92017504

Leder sports management, NM
Benjamin Brekke
benjamin.brekke@frelsesarmeen.no
47481943

Prosjektleder NM Sandvika
Jan Aasmann Størksen, prosjektleder NM.
jan.storksen@frelsesarmeen.no
90954945

https://www.facebook.com/nmgatefotball/

Følg pressemeldinger fra Frelsesarmeen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Frelsesarmeen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Frelsesarmeen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom