Fellesorganisasjonen

Ekspertgruppe om barnevern uten barnevernsansatte

Del

Regjeringen har satt ned en gruppe for å bedre barnevernet. Problemet er at de ansatte i barnevernet ikke er representert.

Mimmi Kvisvik, forbundsleder i FO
Mimmi Kvisvik, forbundsleder i FO

Barne- og familieministeren har satt ned en ekspertgruppe for å "bedre kvalitet og rettstryggheten i barnevernet". Selv om mange er enige i at gruppen trengs reagerer FO på at det mangler barnevernsansatte i gruppen. 

– Ansatte er den viktigste ressursen barnevernet har. Vi har fått sterke reaksjoner fra medlemmer over at ingen av de ansatte er representert i utvalget, sier Mimmi Kvisvik, forbundsleder i FO.

FO er fagforeningen for sosialarbeidere og største forbund på barnevernsfeltet med over 5000 medlemmer i barnevernet. Onsdag sendte forbundet brev til Barne- og familiedepartementet for å utvide ekspertgruppen med en representant fra de ansatte.

– Vi har allerede spilt inn aktuelle navn fra praksisfelt og forskning. Regjeringen må bruke alle resursene de har. Vi stiller oss selvsagt fremdeles til disposisjon, sier Kvisvik.

Kvisvik mener ansatte vil kunne bidra med viktig kunnskap og erfaring om faktiske arbeidsforhold, rammebetingelser og arbeidsprosesser i barnevernet.

– Denne kompetansen mangler i ekspertgruppen i dag og er helt nødvenbdige for å sikre gode og treffsikre løsninger. Et godt barnevern kommer ikke av seg selv. Derfor må regjeringen lytte til dem som har rett kompetanse, sier hun.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Mimmi Kvisvik, forbundsleder i FO
Mimmi Kvisvik, forbundsleder i FO
Last ned bilde

Lenker

Om Fellesorganisasjonen

Fellesorganisasjonen
Fellesorganisasjonen
Mariboesgate 13
0506 Oslo

919 19 916http://www.fo.no

Fellesorganisasjonen (FO) har siden 1992 vært fagforeningen for sosialarbeidere. Vi organiserer over 31.000 barnevernspedagoger, sosionomer, vernepleiere og velferdsvitere i Norge.

Våre medlemmer har ekspertkompetanse innenfor barnevern, Nav, tjenester til utviklingshemmede, vold og trusler i arbeidslivet, samt tariff og likelønn.

Følg saker fra Fellesorganisasjonen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fellesorganisasjonen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Fellesorganisasjonen

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom