FINN.no

Disse destinasjonene vil vi ikke tilbake til

Del

Særlig ett land har blitt mindre populært blant nordmenn, viser FINNs nye reiseundersøkelse.

VIL IKKE TILBAKE HIT: Tyrkia er landet mange av oss ikke ønsker å reise tilbake til, viser FINNs ferske reiseundersøkelse. Foto: Shutterstock.
VIL IKKE TILBAKE HIT: Tyrkia er landet mange av oss ikke ønsker å reise tilbake til, viser FINNs ferske reiseundersøkelse. Foto: Shutterstock.

Spania, Sverige, Danmark, Hellas og Italia er landene flest nordmenn skal til i sommerferien i år, ifølge FINNs ferske reiseundersøkelse*, gjennomført i samarbeid med Norstat.

30 prosent av respondentene i undersøkelsen svarer at god atmosfære og god stemning er blant årsakene til at de skal til disse destinasjonene, mens 15 prosent svarer at det er fordi det er trygt å reise dit.

Vil ikke tilbake til Tyrkia
Nettopp dette med hygge og trygghet er også en del av årsaken til at mange nordmenn ikke vil tilbake til ett bestemt land - nemlig Tyrkia.

Godt over 20 prosent sier at de absolutt ikke vil tilbake til Tyrkia, og hele 50 prosent av respondentene svarer at de ikke vil tilbake til den aktuelle destinasjonen fordi det er “lite hyggelig”. 34 prosent sier også at dårlige minner er grunn til at de ikke vil tilbake, 32 prosent at det er skittent og 30 prosent oppgir frykten for terror som grunn.

- Det er viktig at det er hyggelig og god stemning der man skal på ferie. Det er nok også mye av grunnen til at mange drar til samme sted om igjen og om igjen - fordi man vet hva man får, sier Terje Berge, kommersiell direktør i FINN reise:

- At Tyrkia har falt i popularitet, er kanskje ikke så overraskende. Selv om mange fortsatt reiser dit, er det nok slik at en del synes Tyrkia er litt utrygt, og selv om det er billig, finnes det mange andre, alternative destinasjoner som er like billige og “tryggere”. Tyrkia grenser også til krigsherjede Syria, som heller ikke er særlig positivt. Mange nordmenn har rett og slett droppet Tyrkia til fordel for andre land i Sørøst-Europa.

Det er flest nordlendinger (28 prosent) og vestlendinger (29 prosent) som oppgir at de ikke vil tilbake til Tyrkia. Og disse har tydeligvis hatt dårligere opplevelser med landet enn Oslo- og Østlendinger, hvor henholdsvis 15 og 17 prosent av beboerne sier at de ikke vil tilbake til Tyrkia.

Men mange reiser likevel
Til tross for at Tyrkia er destinasjonen færrest sier at de vil tilbake til, har tidligere data fra FINN reise vist at Tyrkia også er en av destinasjonene med størst vekst i bestillinger i år, både på fly og pakkereiser.

Etter et par dårlige sesonger i 2016 og 2017 er de nå på full fart tilbake til gammelt nivå.

- Tyrkia er fortsatt relativt billig, mens de mest populære sommerdestinasjonene, som Spania, Hellas og Kroatia, har blitt dyrere. Så det er nok mange som velger å dra til Tyrkia på grunn av pris, og så er det nok en del som reiser dit da for første gang, sier Terje Berge.

Egypt og Bulgaria også på listen
Heller ikke Egypt og Bulgaria kommer særlig godt ut i reiseundersøkelsen, og havner på andre og tredjeplass over destinasjoner nordmenn ikke vil tilbake til.

- Egypt og Bulgaria er også land mange kanskje føler at ikke er så veldig trygge. I tillegg er det nok en del som kan ha hatt litt negative opplevelser med hotellene i Bulgaria. Det er varierende standard, og reiseundersøkelsen viser også at nordmenn er opptatt av bo, at det skal være greit. Og så har service mye å si, sier Berge.

Det er klart flest østlendinger (15 prosent) som ikke vil tilbake til Egypt. Til sammenligning oppgir kun 3 prosent av vestlendinger at de ikke vil tilbake dit. Bulgaria er det flest fra Midt Norge (11 prosent) som er kritiske til, med 11 prosent som oppgir destinasjonen som et land de ikke ønsker å besøke igjen, mens kun 1 prosent av Oslo-borgerne oppgir det samme.

Topp 5 destinasjoner nordmenn ikke vil tilbake til (hentet fra reiseundersøkelsen):

  1. Tyrkia
  2. Egypt
  3. Bulgaria
  4. Russland
  5. USA

Topp 5 grunner til at nordmenn ikke vil tilbake til landet/destinasjonen (hentet fra reiseundersøkelsen)

  1. Lite hyggelig
  2. Dårlige minner
  3. Skittent
  4. Terror
  5. Dårlig mat

*Om undersøkelsen:
Reiseundersøkelsen er gjort av Norstat på vegne av FINN reise i april 2018. Landsdekkende webundersøkelse med 1000 respondenter, gjennomført på e-post. Spørsmål om reiseplaner og preferanser for 2018, med fokus på sommerferien.

Ta kontakt med kommunikasjonsrådgiver Adéle Cappelen Blystad for segmentering på kjønn, alder og/eller landsdeler.

 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

VIL IKKE TILBAKE HIT: Tyrkia er landet mange av oss ikke ønsker å reise tilbake til, viser FINNs ferske reiseundersøkelse. Foto: Shutterstock.
VIL IKKE TILBAKE HIT: Tyrkia er landet mange av oss ikke ønsker å reise tilbake til, viser FINNs ferske reiseundersøkelse. Foto: Shutterstock.
Last ned bilde

Om FINN.no

FINN.no
FINN.no
Grensen 5-7
0159 Oslo

+47 22 86 44 10http://www.finn.no

Vi er der for deg når du skal selge boligen din, når du er på jakt etter en pent brukt sofa, når du er moden for et karriereskift, hvis du finner ut at du vil bytte bil, reise på ferie eller leie hytte til påsken; vi er der for de fleste anledninger. 

FINN er Norges største markedsplass, og skal du kjøpe eller selge, stort eller smått, så er FINN stedet. 

Vil du vite mer om menneskene bak produktet FINN, og litt om hva vi driver med, så besøk oss gjerne på vår inspirasjons- og innholdsside FINNspirasjon, eller på Jobbifinn.finn.no.

Følg saker fra FINN.no

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra FINN.no på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra FINN.no

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom