Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)

Direktoratet for e-helse vinner Bedre stat-prisen 2017

Del

Årets Bedre stat-pris går til Direktoratet for e-helse for det nasjonale tiltaket kjernejournal, som styrker pasientsikkerheten, samtidig som det sparer helsetjenestene betydelig med tid og ressurser.

Kjernejournal er et helseregister som inneholder de viktigste opplysningene om pasienten. Det skal sørge for at helsepersonell både på sykehus, legevakt og andre steder skal ha tilgang til oppdatert kritisk informasjon om pasienten.  For pasienten selv kan kjernejournal bety bedre innsikt i hvilke legemidler han eller hun skal bruke, og at man kan legge inn egne registreringer om pårørende eller sykehistorie. Kjernejournal skal sørge for at feilinformasjon ikke er årsak til feil behandling.

–Dette er en løsning som både gir trygghet og en enklere hverdag. Kjernejournalen vil spare helsepersonell for mye tid og det er en trygghet at informasjon er tilgjengelig raskt slik pasienter kan få raskere og bedre behandling, sier finansminister Siv Jensen, som delte ut prisen under Styringskonferansen onsdag.  

Direktør i Direktoratet for økonomistyring, Øystein Børmer, sier løsningen er et svar på en viktig utfordring i helsetjenesten knyttet til tilgjengeligheten av kritisk informasjon.

–Kjernejournal berører alle, og gir en enklere hverdag både for pasient og helsepersonell, sier Børmer, som er leder for Bedre stat-pris-juryen.

Styringskonferansen er den største fagkonferansen for styring i staten, og har som mål å inspirere og motivere til god styring i statlige virksomheter. Direktoratet for økonomistyring (DFØ) arrangerer konferansen.

Om Bedre stat- prisen

• Direktoratet for økonomistyring (DFØ) kårer hvert år det virksomhetstiltaket som best har bidratt til å realisere vår visjon om effektiv ressursbruk i staten.

• Vi ønsker at statlige virksomheter skal jobbe systematisk med å oppnå bedre ressursbruk i staten.

• Målgruppen for DFØs pris er departementer og statlige virksomheter som er en del av statsforvaltningen.

• Prisen deles ut hvert år på Styringskonferansen. 

Nøkkelord

Kontakter

Anniken Celine Berger
Kommunikasjonsrådgiver
Tlf: 93005355
E-post: anniken.berger@dfo.no

Bilder

Øystein Børmer, direktør i DFØ
Øystein Børmer, direktør i DFØ
Last ned bilde

Om Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)

Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)
Karl Johans gate 37B
0162 Oslo

400 07 997http://www.dfo.no

Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) skal bidra til effektiv ressursbruk i staten gjennom regelverksforvaltning, kompetansetiltak, rådgivning og fellestjenester.

Følg saker fra Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)

Presseinvitasjon til frokostseminar: Blir offentlige beslutninger tatt på godt nok grunnlag?20.2.2020 14:12:07 CETPresseinvitasjon

Politikere og statsforvaltningen tar store og små beslutninger på vegne av fellesskapet hver eneste dag. Beslutninger som påvirker hverdagen til folk og som kan ha store konsekvenser for samfunnet. Vi spør: Er beslutningene tatt på et godt nok grunnlag? Får politikerne gode faglige råd fra forvaltningen og hvordan står det egentlig til med kvaliteten på offentlige utredninger? Vektlegges samfunnsøkonomiske hensyn i stor nok grad i dag?

Presseinvitasjon: Styringskonferansen 202016.1.2020 15:47:09 CETPresseinvitasjon

Styring på framtidens premisser er tema for årets styringskonferanse. Vi har invitert flere virksomhetsledere, blant annet Hans Christian Holte direktør i Skatteetaten og Camilla Stoltenberg direktør i Folkehelseinstituttet, for å dele sine erfaringer om langsiktighet og strategi. Finansminister Siv Jensen deler ut årets Bedre stat-pris, som går til en statlig virksomhet som best måte har bidratt til effektiv ressursbruk i staten.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom