Det fineste juletreet i 2020
Norges fineste og mest spennende juletre er kåret av organisasjonen Norsk Juletre. Treet som landbruks- og matminister Olaug Bollestad har frontet i kåringen på sosiale medier stakk av med seieren. Med seg å seierspallen har hun Finn Schjøll og Trygve Slagsvold Vedum.

Avstemmingen til Norges fineste og mest spennende juletre er avsluttet. Vinnerpallen 2020 ser slik ut:
Nr. 1: Landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KRF) vinner med en flott fjelledelgran med klassisk form.
Nr. 2: Blomsterdekoratør Finn Schjøll valgte en fjelledelgran med stor personlighet.
Nr. 3: Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum har plukket ut en vanlig norsk gran med historiske røtter.
– Det er veldig hyggelig at "mitt tre" vant i denne kåringen, og det er enda bedre at jeg kan gi det videre til Frelsesarmeens slumstasjon, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad.
– Juletreproduksjon er en viktig distriktsnæring med et vekstpotensial. Vi ser at forbrukerne etterspør norske trær samtidig som importen av juletrær går ned. Årlig regner vi med at det selges rundt 1,2 millioner norskproduserte juletrær, sier Bollestad.
Gratulerer til Jan Ellingsen fra Grimstad som har levert vinnertreet som ble plukket ut av landbruks- og matminister Olaug Bollestad.
Gir trærne videre
Trærne på seierspallen ønsker de som har frontet dem å gi videre. Onsdag 16. desember 2020 klokken 11 overrekkes Olaugs vinnertre til Frelsesarmeens Slumstasjon i Oslo sentrum.
Klokken 14.00 overrekker Finn sølvtreet «sitt» til Blåkors i Horten. Og bronsjetreet ønsker Trygve å donere til Hamartiltakene i uke 51.
Fakta juletresalg:
- Det selges årlig rundt 1,4 millioner juletrær i Norge.
- Så vidt i overkant 200 000 er importert.
- 1,2 millioner anslås som ekte norske juletrær.
Kontaktperson:
Heidi Amundsen, daglig leder i Norsk Juletre, Tlf: 90 60 90 59, post: heidi.amundsen@norskjuletre.no, https://www.facebook.com/norskjuletre
Bilder

Om Landbruks- og matdepartementet
Landbruks- og matdepartementet (LMD) har hovudansvar for mat- og landbrukspolitikken. Det omfattar arealforvalting, jord- og skogbruk, husdyrhald, reindrift og utvikling av nye næringar med utgangspunkt i landbruket.
Følg saker fra Landbruks- og matdepartementet
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Landbruks- og matdepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste saker fra Landbruks- og matdepartementet
Hva har Hermès, Prada og Gucci til felles?9.12.2020 12:03:22 CET | Pressemelding
Jo, de bruker hud fra norsk storfe til å lage flere av sine produkter! Norske huder er i verdensklasse! Denne kvaliteten gjør at de kjente moteprodusentene vil lage vesker, sko og belter av huder fra norsk storfe. Omsetning av disse "rest-produktene" er på en halv milliard kroner. Det meste går til eksport.
En velfungerende markedsregulering til det beste for bonden25.11.2020 13:47:50 CET | Pressemelding
Landbruks- og matdepartementet har i dag fastsatt endringer i forskriften om Omsetningsrådets myndighet knyttet til markedsregulering for jordbruksråvarer, den såkalte rammeforskriften. Forskriften fastsetter rammer for forsynings-, mottaks- og informasjonsplikt i markedsreguleringen. Den skal bidra til at markedsreguleringen i minst mulig grad påvirker konkurranseforholdene mellom aktørene i markedet. Forskriften sikrer også at bonden får levert sine produkter uansett hvor de holder til i landet og hvilket driftsomfang de har.
Nordmenn vil ha norsk lokalmat!18.11.2020 13:27:34 CET | Pressemelding
Nye tall fra Stiftelsen Matmerk årlige forbrukerundersøkelse om merkeordninger for norsk mat, viser at 84 prosent av forbrukerne sier de interessert i å prøve lokalmat. 69 prosent sier de er villig til å betale noe ekstra for lokalmat og -drikke. Resultatene viser at merkeordningen Spesialitet nå er kjent av 35 prosent av de matinteresserte forbrukerne.
Nordmenn vil ha norsk lokalmat!18.11.2020 13:18:34 CET | Pressemelding
Nye tall fra Stiftelsen Matmerk årlige forbrukerundersøkelse om merkeordninger for norsk mat, viser at 84 prosent av forbrukerne sier de interessert i å prøve lokalmat. 69 prosent sier de er villig til å betale noe ekstra for lokalmat og -drikke. Resultatene viser at merkeordningen Spesialitet nå er kjent av 35 prosent av de matinteresserte forbrukerne.
Nordmenn vil ha norsk lokalmat18.11.2020 12:59:51 CET | Pressemelding
Nye tall fra Stiftelsen Matmerk årlige forbrukerundersøkelse om merkeordninger for norsk mat, viser at 84 prosent av forbrukerne sier de interessert i å prøve lokalmat. 69 prosent sier de er villig til å betale noe ekstra for lokalmat og -drikke. Resultatene viser at merkeordningen Spesialitet nå er kjent av 35 prosent av de matinteresserte forbrukerne.
Jordbruket reduserer sine klimagassutslipp17.11.2020 10:30:00 CET | Pressemelding
Klimagassutslippene fra jordbruket er redusert med 6,4 pst. siden 1990, og 0,9 pst. fra 2018 til 2019, viser ferske tall.
I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom