DebioInfo

De nominerte til Matprisen 2018 er klare!

Del

Matprisen er en hyllest til bønder, produsenter, kokker og formidlere som tenker bærekraft og miljø når de jobber med mat og deles i år ut for femte gang. Tidligere har blant annet Esben Holmboe Bang, Heidi Bjerkan, Andreas Viestad, Lysverket og Bergsmyrene gård vunnet priser. I dag er de nominerte i kategoriene Matprisen, Årets kjøkken, Årets produsent, Debioprisen, Årets formidler, Årets kokk og Barne- og ungdomsprisen klare. Thomas Valø, Restaurant Kontrast, Ben Reddik, Balholm og Geitmyra matkultursenter for barn er blant de nominerte. Vinnerne av Matprisen 2018 offentliggjøres under prisutdelingen på Vippa i Oslo 19. november.

Thomas Valø driver restauranten Buøy Gård og er nominert til Årets kokk. Foto: Dean Sheridan / Oi! Trøndersk Mat og Drikke
Thomas Valø driver restauranten Buøy Gård og er nominert til Årets kokk. Foto: Dean Sheridan / Oi! Trøndersk Mat og Drikke

“Det er en ære å bli nominert, dette er virkelig lønn for alt strevet det er å drive en topprestaurant i utkanten basert på de lokale råvarene rundt oss og råvarene fra vår egen gård.” Sier Thomas Valø som er nominert i kategorien Årets kokk. Valø driver restauranten Buøy Gård i Trøndelag.

“Matprisen er den eneste prisutdelingen der vi kan belønne mennesker som jobber dag ut og dag inn for å ta vare på matjorda vår. Vi trenger å finne de som snakker om og som jobber med sirkulær jord-økonomi. Det er de som er fremtiden, og det er de vi skal hedre gjennom Matprisen. ​Vi gleder oss til en storstilt feiring 19. november på Vippa,” sier jurymedlem Heidi Bjerkan, kokk og eier av Credo og Vippa.

Årets jury består, i tillegg til Heidi Bjerkan, av Ingrid Kleiva Møller (miljøsjef Øyafestivalen), Elise Matilde Lund (daglig leder, stiftelsen Kore), Else Thorenfeldt (bonde, Korsvold Gård), Cath Røsseland (sponsorsjef, Øyafestivalen), Esben Holmboe Bang (Maaemo), Liv Solemdal (rådgiver, NORSØK og mat- og miljøveileder i Matvalget) og Thomas Horne (forfatter og foredragsholder).

De nominerte til Matprisen 2018 er:

Matprisen

Heinrich Jung, Hedmark

Matsentralen Norge

Mestringsguiden, Oslo

Årets kjøkken

Ben Reddik, Oslo

Restaurant Kontrast, Oslo

Røst Teaterbistro, Trøndelag

Årets produsent

Ask gård, Oppland

Balholm, Sogn og Fjordane

Grindal ysteri, Trøndelag

Debioprisen

Bakeriet i Kabelvåg/Unseld, Nordland

Ett bord, Oslo

Fosen folkehøgskole, Trøndelag

Årets formidler

Green Bonanza

Harvest Magazine

Sogn Jord- og hagebruksskule

Årets kokk

Astrid Regine Nässlander, Nordland

Hanne Frosta, Hordaland

Thomas Valø, Trøndelag

Barne- og ungdomsprisen

Geitmyra matkultursenter for barn, Oslo

Natur og ungdom og Grønt spatak-prosjektet

Oppistua Øye, Møre og Romsdal

Kandidatene til Utfordrerprisen vil annonseres senere.

Pressebilder av de nominerte: https://drive.google.com/drive/folders/121Cm3NWEDw6NtrOrI6-qvVHseEZ9UWDa?usp=sharing 

Les mer om juryen for Matprisen 2018 (http://matprisen.no/juryen/ ) og de nominerte (http://matprisen.no/nominerte/).

Våre samarbeidspartnere er Coop, Meny, Rema 1000, Millum og Matinfo, Tine, Cultura Bank, EHS, Norges Bondelag, og Vippa!

Les mer om våre samarbeidspartnere her: http://matprisen.no/samarbeidspartnere/

For mer informasjon og jurybegrunnelser, samt presseakkreditering, kontakt:

Idun Leinaas, prosjektleder Matprisen og leder DebioInfo

Tlf. 917 32 877 // e-post: idun@debioinfo.no

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Thomas Valø driver restauranten Buøy Gård og er nominert til Årets kokk. Foto: Dean Sheridan / Oi! Trøndersk Mat og Drikke
Thomas Valø driver restauranten Buøy Gård og er nominert til Årets kokk. Foto: Dean Sheridan / Oi! Trøndersk Mat og Drikke
Last ned bilde

Lenker

Om DebioInfo

DebioInfo
Østre Blixrud vei 7
1940 Bjørkelangen

http://matprisen.no

Matprisen er hele landets hyllest til de som er med på å øke forbruket og produksjonen av økologisk og bærekraftig mat. Enten det er bønder, kokker, små, store, private eller offentlige aktører, bedrifter og personer.

Matprisen ble etablert i 2014 av DebioInfo og ØQ- økologisk mat i storhusholdninger, og går av stabelen for femte gang 19. november 2018 på Vippa i Oslo. Matprisen er en hyllest til bønder, produsenter, kokker og formidlere som tenker bærekraft og miljø når de jobber med mat.

Til grunn for Matprisen ligger konseptet Et bærekraftig måltid; *Lag mat fra bunnen av * Bruk mer grønnsaker, belgvekster og korn * Tenk sesong * Gjør bevisste valg av kjøtt og sjømat * Reduser matsvinnet * Bruk mer økologisk.

Mer om Et bærekraftig måltid:debio.no/et-baerekraftig-maaltid/

Matprisen prisutdeling avholdes den 19. november i 2018 på Vippa i Oslo.

Følg pressemeldinger fra DebioInfo

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra DebioInfo på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra DebioInfo

Dette er de nominerte til Matprisen 2021!15.9.2021 10:58:07 CEST | Pressemelding

Matprisen har siden 2014 løftet frem og hedret bønder, kokker og andre aktører som bryr seg om bærekraftige måltider, og samler hele næringskjeden i matbransjen med utgangspunkt i tematikker knyttet til bærekraft og økologi. Blant tidligere vinnere finner du Halvar Ellingsen, Restaurant Maaemo, Restaurant Rest, Heidi Bjerkan, Geitmyra matkultursenter for barn, Heinrich Jung, NRK Matsjokket og Rørosmeieriet. En tacorestaurant, et advokatfirma og en hageentusiast kan alle vinne priser under årets prisutdeling.

De nominerte til Matprisen 2020 er klare!29.10.2020 09:23:05 CET | Pressemelding

Matprisen løfter fram og hedrer bønder, kokker og de som bryr seg om bærekraftige måltider. Tidligere har blant andre Maaemo, Heidi Bjerkan, Matsentralen Norge, Heinrich Jung og Restaurant Kontrast vunnet priser. I dag er de nominerte til årets priser klare! Blant årets nominerte har vi Tim Wendelboe, Re-Naa, Matsjokket og Rørosmeieriet. Vinnerne vil bli offentliggjort under prisutdelingen på Facebook og Matkanalen 7. desember.

De nominerte til Matprisen 2019 er klare!3.10.2019 08:30:07 CEST | Pressemelding

Matprisen løfter fram og hedrer bønder, kokker og de som bryr seg om bærekraftige måltider. Tidligere har blant annet Esben Holmboe Bang, Heidi Bjerkan, Matsentralen Norge, Lysverket og Bergsmyrene gård vunnet priser. I dag er de nominerte i kategoriene Matprisen, Årets kjøkken, Årets storkjøkken, Årets produsent, Debioprisen, Årets formidler, Kokkeprisen og Barne- og ungdomsprisen klare. Blant årets nominerte har vi Godt Brød, Hurtigruten, ArktiskMat og Under. Vinnerne vil bli offentliggjort under prisutdelingen på Vippa i Oslo 11. november.