Diabetesforbundet

Cecilie Roksvåg er ny leder i Diabetesforbundet

Del

Roksvåg blir leder for en organisasjon med over 30.000 medlemmer. – Jeg føler meg ydmyk, rørt og stolt.

NY FORBUNDSLEDER: Cecilie Roksvåg er ny forbundsleder i Diabetesforbundet
NY FORBUNDSLEDER: Cecilie Roksvåg er ny forbundsleder i Diabetesforbundet

Cecilie Roksvåg fra Kristiansund ble valgt til ny forbundsleder i Diabetesforbundet under helgens landsmøte.

–  Jeg føler meg ydmyk, rørt og stolt over å skulle lede denne fantastiske organisasjonen med så mange engasjerte og dyktige mennesker, sier den nyvalgte lederen.

Roksvåg er utdannet innen økonomi. Hun har hatt ulike lokale tillitsverv i Diabetesforbundet i over 20 år, både som lokallag- og fylkeslagsleder.

Vil øke kunnskapen om diabetes i samfunnet

– Å være tillitsvalgt i Diabetesforbundet har for meg vært utrolig lærerikt. Etter så mange år, kjenner jeg fortsatt på den gode følelsen det gir å bidra overfor andre som har diabetes, sier Roksvåg.

49-åringen har selv levd med diabetes type Mody 3 hele livet. Hun har også tre døtre, en mor og en mormor med diabetes. Nå ser hun frem til å jobbe for å bedre tilbudene til personer med diabetes. I tillegg ønsker hun å øke kunnskapen om diabetes i samfunnet.

– Det er mange misforståelser og myter rundt sykdommen. Det føles som en belastning for de som lever med diabetes. Ingen skal kjenne skyld for å ha fått diabetes, sier Roksvåg.

En samlende leder

Bak innstillingen sto en enstemmig valgkomité. Komiteens leder, Nina Skille mener at det var viktig å finne en forbundsleder som kunne være samlende for organisasjonen, særlig etter to år med koronapandemi.

– Cecilie Roksvåg er strategisk og målrettet, men samtidig også både varm og omsorgsfull, sier Skille.

I sentralstyret får Roksvåg med seg Even Strand fra Trøndelag, Berit Eliassen fra Oslo, Marte Kraabøl fra Innlandet, Roar Thunæs fra Vestfold og Telemark som nyvalgte medlemmer. Inger Myrtvedt fra Vestland og Lars Tore Haugan fra Trøndelag ble gjenvalgt som styremedlemmer.

Diabetesforbundet er en medlemsorganisasjon med i overkant av 30.000 medlemmer. Forbundet jobber for at alle med diabetes skal ha en trygg hverdag, med riktig behandling, kvalitetssikret informasjon, bedre rettigheter – og forskning som gir håp for fremtiden.

Kontakter

Bilder

NY FORBUNDSLEDER: Cecilie Roksvåg er ny forbundsleder i Diabetesforbundet
NY FORBUNDSLEDER: Cecilie Roksvåg er ny forbundsleder i Diabetesforbundet
Last ned bilde

Om Diabetesforbundet

Diabetesforbundet
Østensjøveien 18
0661 Oslo

23 05 18 00http://www.diabetes.no

Diabetesforbundet er en uavhengig interesseorganisasjon for folk som har diabetes og andre som er interessert i diabetes.

Følg pressemeldinger fra Diabetesforbundet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Diabetesforbundet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Diabetesforbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom