Fellesorganisasjonen

Buskerudpolitikerne sier nei til autorisasjon

Del

FO har spurt toppolitikerne i Buskerud hva de mener om autorisasjon av barnevernspedagoger og sosionomer. Selv med støtte fra både høyre- og venstresiden ser det ikke ut som om det blir flertall til høsten.

Fellesorganisasjonen (FO) er den største fagforeningen for barnevernspedagoger og sosionomer. To yrkesgrupper som har kjempet for autorisasjon i en årrekke. Autorisasjon betyr at de som skal utøve yrket må få offentlig godkjenning. Sverige, Finland og Island har lignende ordninger for sosialarbeidere, det har ikke Norge. Nå mener FO det er på tide.  

– Barnevernspedagoger og sosionomer jobber med mennesker i sårbare situasjoner blant annet i skolen, barnevernet, Nav, rusomsorgen og sykehus. Det skulle bare mangle at man trengte autorisasjon for å gjøre den jobben, sier Mimmi Kvisvik, forbundsleder i FO.  

FO har spurt alle toppolitikerne i Buskerud valgkrets hva de mener om autorisasjon av sosialarbeidere. Selv om de fleste partier er positive til å stille krav til de ansatte og bidra til kompetanseheving, er det et fåtall som vil forplikte seg til å utvide autorisasjonsordningen. Se hele undersøkelsen her 

Støtte fra Rødt og SV til Frp 

Autorisasjon av barnevernspedagoger og sosionomer er en sak som forener de politiske ytterpunktene på Stortinget. I Buskerud svarer SVRødt og Frp at de ønsker en endring til høsten.  

–  Jeg er sjokkert over at dette ikke er på plass og vil selvfølgelig foreslå endringer i lovverket for å få dette på plass, sier SVs 1. kandidat, Kathy Lie.  

Hun får støtte fra Linn-Elise Øhn Mehlen fra Rødt. 

– Rødt støttet en autorisasjonsordning for sosialpersonell, som for eksempel sosionomer og barnevernspedagoger, på linje med dagens autorisasjon av vernepleier. 

Frps 1. kandidat, Morten Wold, har ikke tatt stilling til om sosionomer bør ha autorisasjon, men vil stille strengere krav til barnevernsansatte. 

– Fremskrittspartiet har programfestet at det må stilles krav om autorisasjon for å behandle saker om omsorgsovertakelse. I tillegg mener vi det bør mer praksis inn i fagutdanningen, skriver han. 

FOs forbundsleder mener de har en jobb å gjøre frem til valget 13. September. 

– De som trenger velferdsstaten mest skal vite at de som jobber i den har rett kompetanse og er egnet til jobben. Vi gir oss ikke i kampen for autorisasjon og skal gjøre vårt for at alle skal få den tryggheten de fortjener, sier Kvisvik. 

 

Kontakter

Lenker

Om Fellesorganisasjonen

Fellesorganisasjonen
Fellesorganisasjonen
Mariboesgate 13
0506 Oslo

919 19 916http://www.fo.no

Fellesorganisasjonen (FO) har siden 1992 vært fagforeningen for sosialarbeidere. Vi organiserer over 31.000 barnevernspedagoger, sosionomer, vernepleiere og velferdsvitere i Norge.

Våre medlemmer har ekspertkompetanse innenfor barnevern, Nav, tjenester til utviklingshemmede, vold og trusler i arbeidslivet, samt tariff og likelønn.

Følg pressemeldinger fra Fellesorganisasjonen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fellesorganisasjonen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fellesorganisasjonen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom