Kirkens Bymisjon

Brosteinprisen til støtte for skeive minoriteter

Del

Kirkens Bymisjon gir Brosteinprisen for 2018 til to verdige mottakere: Thee Yezen Al-Obaide og organisasjonen Skeiv verden for deres respektive arbeid med å skape trygge møteplasser for skeive minoriteter. I Norge og internasjonalt blir skeive med innvandrerbakgrunn truet med diskriminering og hatkriminalitet. Behovet for anerkjennelse og møteplasser er stort.

Det er første gang Brosteinprisen går til mottakere for arbeid med LHBT+-spørsmål.

- Vi har valgt to prisvinnere i år, fordi de på hver sin måte skaper håp, mot og muligheter for mennesker som opplever diskriminering i samfunnet: Mennesker fra minoritetsmiljøer som blir dobbelt stigmatisert på grunn av sin legning. Vi ser også fra eget arbeid at det dessverre er mer aktuelt enn noen gang, sier generalsekretær Adelheid Firing Hvambsal.

Thee Yezen Al-Obaide kastet bokstavelig talt masken da han i fjor sto fram som homofil muslim i forbindelse med Oslo Pride. Han har tidligere markert seg som fredsaktivist og antirasist og har blant annet mobilisert muslimske miljøer til kamp mot ekstremisme. Han er en av grunnleggerne av organisasjonen Salam som gir rom for at skeive muslimer også kan praktisere sin tro.

Al-Obaide sier dette er første gang han får en pris for sitt engasjement. Han ble nominert til LHBT-toppen av nettstedet Gaysir i år, der han fikk heder på tredjeplass. Han er svært takknemlig for tildelingen av Brosteinprisen fra Kirkens Bymisjon:

- Det er en stor anerkjennelse å bli tildelt Brosteinprisen. Den er ikke bare til meg, men også personer som har stått med meg hele veien, og for styret i Salam. Alt jeg gjør, gjør jeg sammen med dem. Med prisen følger et ansvar. Vi lover å bruke den til å bekjempe rasisme, nazisme, islamofobi og homofobi. Vi skal fortsette kampen, sier Brosteinpris-vinneren.

Organisasjonen Skeiv verden har i 15 år arbeidet for å skape trygge møteplasser og økt livskvalitet for skeive med innvandrerbakgrunn. Skeiv Verden er et miljø av og for sårbare personer i LHBT+-feltet. Også i Norge har hatkriminalitet og hets mot denne gruppa økt. I en fersk levekårsundersøkelse sier 33 prosent at de ikke er fornøyd med livet sitt. Svært mange har hatt selvmordstanker.

- Det er med stor ydmykhet vi mottar Brosteinprisen. Mye har kommet på plass siden vi startet vårt arbeid, men det er fremdeles mange som opplever å ikke kunne være hele seg. Med denne prisen lover vi at vi skal fortsette vårt arbeid med å sette rettighetene til skeive med innvandrerbakgrunn på dagsorden, sier generalsekretær i Skeiv Verden, Susanne Demou Øvergaard

Brosteinprisen gis hvert år fra Kirkens Bymisjon til personer eller organisasjoner som på en særlig måte bidrar til å avdekke nød, formidler håp og gir samfunnet redskaper til å bekjempe nød og urettferdighet. Tidligere mottakere av Brosteinprisen er bla,; «De skamløse jentene», Sykepleie på hjul, Petter «Uteligger» Nyquist, Margreth Ohlin, Rosa-prosjektet.

Kontakter

Om Kirkens Bymisjon

Kirkens Bymisjon
Kirkens Bymisjon
Tollbugata 3
0152 Oslo

404 30 909http://www.kirkensbymisjon.no

Kirkens Bymisjon er en ideell organisasjon som arbeider i byer over hele Norge, blant mennesker som strever med hverdagen på ulike måter. Vår visjon er at mennesker i byen skal erfare respekt, rettferdighet og omsorg. Kirkens Bymisjon vil påpeke og motvirke årsaker til at urett oppstår, avdekke krenkelser, gi hjelp og lindre nød. Kirkens Bymisjon har røtter tilbake til 1855. I dag er vi en ideell aktør som blant annet driver innen eldreomsorg, barnevern, rusomsorg og arbeidsmarkedstiltak. I tillegg til våre gatenære tiltak.  

Følg saker fra Kirkens Bymisjon

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kirkens Bymisjon på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Kirkens Bymisjon

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom