Landbruks- og matdepartementet

Bollestad ønsker økt salg av sauekjøtt

Del

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad har i dag invitert dagligvarekjedene til et møte for å bli orientert om hvordan de har tenkt å bidra til å få økt etterspørsel og salg av sauekjøtt.

Foto: Torbjørn Tandberg
Foto: Torbjørn Tandberg

I NRK-programmet "Matsjokket" 30. oktober, ble det satt søkelys på utfordringer knyttet til den store mengden av sauekjøtt som nå ligger på fryselager. Problemet er manglende etterspørsel etter sauekjøtt. Norske forbrukere spiser nesten ikke sau, de vil bare ha lam. Sauekjøttet ender opp på fryselager for deretter å bli destruert eller brukt til dyrefôr.

I programmet uttalte representanter fra dagligvarekjedene at de vil bidra til at kjøttet blir solgt i dagligvaremarkedet.

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad har i dag invitert dagligvarekjedene til et møte for å bli orientert om hvordan de planlegger å bidra til økt etterspørsel og salg av sauekjøtt.

-Nordmenn spiser for lite sau. Dagligvarekjedene sitter tett på forbrukerne, og jeg er nå opptatt av å høre hvordan dagligvarekjedene kan bidra til å løse noen av utfordringene vi har rundt salg av sauekjøtt i Norge, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad.

Kontakter

Pressevakten:
Epost: LMD-Pressevakt@lmd.dep.no
Telefon: 22 24 91 40

Bilder

Foto: Torbjørn Tandberg
Foto: Torbjørn Tandberg
Last ned bilde

Om Landbruks- og matdepartementet

Landbruks- og matdepartementet
Landbruks- og matdepartementet
Pb 8007 Dep.
0030 Oslo

22 24 92 50https://www.regjeringen.no/no/dep/lmd

Landbruks- og matdepartementet (LMD) har hovudansvar for mat- og landbrukspolitikken. Det omfattar arealforvalting, jord- og skogbruk, husdyrhald, reindrift og utvikling av nye næringar med utgangspunkt i landbruket.

Følg saker fra Landbruks- og matdepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Landbruks- og matdepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Landbruks- og matdepartementet

Landbruks- og matministerens næringslivsdelegasjon til Grüne Woche10.1.2020 12:55:27 CETPressemelding

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad har med seg en egen delegasjon til Berlin med sentrale norske aktører med tilknytning til mat, reiseliv og utdanning. Torsdag 16. januar leder Bollestad et dialogseminar for delegasjonen som skal diskutere rekruttering til mat- og måltidsbransjen. Denne møteplassen har utviklet seg til en viktig og nyttig arena for å bygge nettverk og bidra med konkrete innspill til regjeringens arbeid på mat- og reiselivssektoren.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom