Landbruks- og matdepartementet

Bollestad åpner Spesialgrossisten Matfylket Rogaland

Del

Landbruks-og landbruksminster Olaug Bollestad står for den offisielle åpningen av Spesialgrossisten Matfylke Rogaland førstkommende fredag 27. september.

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad
Landbruks- og matminister Olaug Bollestad

Spesialgrossisten AS er en salgs- og distribusjonskanal for lokal og kortreist mat, og opererer som et supplement til de store kjedenes egne grossist funksjoner nesten over hele Norge.

- Sammen skal vi bygge Matnasjonen Norge, og den består av regioner og fylker, kommuner og lokalsamfunn. Samarbeidet gjennom Matfylket Rogaland vil være viktig for å bygge stolthet og kunnskap om matkulturen i egen region, sier landbruks-og matminister Olaug Bollestad.

Siden 2010 har lokalmatsalget mer enn doblet seg, og det ble omsatt lokal mat og drikke for 4,97 milliarder kroner i 2018, viser tall gjort av Norstat og Mediacom Brandtracker for Matmerk. - Norge er i ferd med å bli en matnasjon, noe blant annet den positive utviklingen i produksjon og omsetning av lokalmat og drikke i Norge de siste 10 årene viser, sier ministeren.

Sted: Koppholen 5, Sandnes

Tid: 27. september klokken 10.30 – 12.30
Landbruks- og matminister Olaug Bollestad står for den offisielle åpningen klokken 10.30.

Kontakter

Pressevakten:
Tlf: 22 24 91 40
E-post: LMD-Pressevakt@lmd.dep.no

Politisk rådgiver:
Erlend Kjærnsrød
Mobil: 40247285
E-post: Erlend.Kjarnsrod@lmd.dep.no

Bilder

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad
Landbruks- og matminister Olaug Bollestad
Last ned bilde

Om Landbruks- og matdepartementet

Landbruks- og matdepartementet
Landbruks- og matdepartementet
Pb 8007 Dep.
0030 Oslo

22 24 92 50https://www.regjeringen.no/no/dep/lmd

Landbruks- og matdepartementet (LMD) har hovudansvar for mat- og landbrukspolitikken. Det omfattar arealforvalting, jord- og skogbruk, husdyrhald, reindrift og utvikling av nye næringar med utgangspunkt i landbruket.

Følg saker fra Landbruks- og matdepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Landbruks- og matdepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Landbruks- og matdepartementet

Landbruks- og matministerens næringslivsdelegasjon til Grüne Woche10.1.2020 12:55:27 CETPressemelding

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad har med seg en egen delegasjon til Berlin med sentrale norske aktører med tilknytning til mat, reiseliv og utdanning. Torsdag 16. januar leder Bollestad et dialogseminar for delegasjonen som skal diskutere rekruttering til mat- og måltidsbransjen. Denne møteplassen har utviklet seg til en viktig og nyttig arena for å bygge nettverk og bidra med konkrete innspill til regjeringens arbeid på mat- og reiselivssektoren.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom