Landbruks- og matdepartementet

Bollestad åpner Spesialgrossisten Matfylket Rogaland

Del

Landbruks-og landbruksminster Olaug Bollestad står for den offisielle åpningen av Spesialgrossisten Matfylke Rogaland førstkommende fredag 27. september.

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad
Landbruks- og matminister Olaug Bollestad

Spesialgrossisten AS er en salgs- og distribusjonskanal for lokal og kortreist mat, og opererer som et supplement til de store kjedenes egne grossist funksjoner nesten over hele Norge.

- Sammen skal vi bygge Matnasjonen Norge, og den består av regioner og fylker, kommuner og lokalsamfunn. Samarbeidet gjennom Matfylket Rogaland vil være viktig for å bygge stolthet og kunnskap om matkulturen i egen region, sier landbruks-og matminister Olaug Bollestad.

Siden 2010 har lokalmatsalget mer enn doblet seg, og det ble omsatt lokal mat og drikke for 4,97 milliarder kroner i 2018, viser tall gjort av Norstat og Mediacom Brandtracker for Matmerk. - Norge er i ferd med å bli en matnasjon, noe blant annet den positive utviklingen i produksjon og omsetning av lokalmat og drikke i Norge de siste 10 årene viser, sier ministeren.

Sted: Koppholen 5, Sandnes

Tid: 27. september klokken 10.30 – 12.30
Landbruks- og matminister Olaug Bollestad står for den offisielle åpningen klokken 10.30.

Kontakter

Pressevakten:
Tlf: 22 24 91 40
E-post: LMD-Pressevakt@lmd.dep.no

Politisk rådgiver:
Erlend Kjærnsrød
Mobil: 40247285
E-post: Erlend.Kjarnsrod@lmd.dep.no

Bilder

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad
Landbruks- og matminister Olaug Bollestad
Last ned bilde

Om Landbruks- og matdepartementet

Landbruks- og matdepartementet
Landbruks- og matdepartementet
Pb 8007 Dep.
0030 Oslo

22 24 92 50https://www.regjeringen.no/no/dep/lmd

Landbruks- og matdepartementet (LMD) har hovudansvar for mat- og landbrukspolitikken. Det omfattar arealforvalting, jord- og skogbruk, husdyrhald, reindrift og utvikling av nye næringar med utgangspunkt i landbruket.

Følg saker fra Landbruks- og matdepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Landbruks- og matdepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Landbruks- og matdepartementet

Alvorlig beitekrise i reindriften26.3.2020 17:42:26 CETPressemelding

Reindriften opplever en alvorlig beitekrise. Beitekrisen skyldes ikke et for høyt reintall, men unormalt store snømengder som har gjort beitene utilgjengelige. Reinen kan i liten grad bruke sitt naturlige beite. For å sikre dyrevelferden og framtidig produksjon må reineierne fôre reinen med kraftfôr. Det er nå om lag 160 000 rein som er berørt av beitekrisen. Dette utgjør 75 prosent av all tamrein i Norge. Store deler av Finnmark, Troms og Nordland opplever nå en alvorlig beitekrise. Det er variasjoner mellom distriktene i hvor mye fôring som er nødvendig. Per nå varierer dette mellom 50 og 100 prosent.

Formidling av arbeidskraft i jord- og skogbruket19.3.2020 16:51:29 CETPressemelding

Det er stor mangel på arbeidskraft i landbruket, spesielt er det nå stort behov i grøntsektoren. Vi vet lite om hvilket arbeidskraftbehov som ligger foran oss i grøntsektoren og i husdyrproduksjonen. Vi oppfordrer nå både de som mangler arbeidskraft og de som kan ta seg en jobb i landbruket om å bruke de kanaler som finnes. Bruk arbeidsplassen.no eller Norske Landbrukstenester sin portal for formidling av arbeidskraft.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom