Landbruks- og matdepartementet

Bollestad åpner Spesialgrossisten Matfylket Rogaland

Del

Landbruks-og landbruksminster Olaug Bollestad står for den offisielle åpningen av Spesialgrossisten Matfylke Rogaland førstkommende fredag 27. september.

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad
Landbruks- og matminister Olaug Bollestad

Spesialgrossisten AS er en salgs- og distribusjonskanal for lokal og kortreist mat, og opererer som et supplement til de store kjedenes egne grossist funksjoner nesten over hele Norge.

- Sammen skal vi bygge Matnasjonen Norge, og den består av regioner og fylker, kommuner og lokalsamfunn. Samarbeidet gjennom Matfylket Rogaland vil være viktig for å bygge stolthet og kunnskap om matkulturen i egen region, sier landbruks-og matminister Olaug Bollestad.

Siden 2010 har lokalmatsalget mer enn doblet seg, og det ble omsatt lokal mat og drikke for 4,97 milliarder kroner i 2018, viser tall gjort av Norstat og Mediacom Brandtracker for Matmerk. - Norge er i ferd med å bli en matnasjon, noe blant annet den positive utviklingen i produksjon og omsetning av lokalmat og drikke i Norge de siste 10 årene viser, sier ministeren.

Sted: Koppholen 5, Sandnes

Tid: 27. september klokken 10.30 – 12.30
Landbruks- og matminister Olaug Bollestad står for den offisielle åpningen klokken 10.30.

Kontakter

Pressevakten:
Tlf: 22 24 91 40
E-post: LMD-Pressevakt@lmd.dep.no

Politisk rådgiver:
Erlend Kjærnsrød
Mobil: 40247285
E-post: Erlend.Kjarnsrod@lmd.dep.no

Bilder

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad
Landbruks- og matminister Olaug Bollestad
Last ned bilde

Om Landbruks- og matdepartementet

Landbruks- og matdepartementet
Landbruks- og matdepartementet
Pb 8007 Dep.
0030 Oslo

22 24 92 50https://www.regjeringen.no/no/dep/lmd

Landbruks- og matdepartementet (LMD) har hovudansvar for mat- og landbrukspolitikken. Det omfattar arealforvalting, jord- og skogbruk, husdyrhald, reindrift og utvikling av nye næringar med utgangspunkt i landbruket.

Følg pressemeldinger fra Landbruks- og matdepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Landbruks- og matdepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Landbruks- og matdepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom