Norges Blindeforbund

Blindeforbundet: Regjeringen tar likestilling av funksjonshemmede på alvor

Del

Regjeringserklæringen viser forståelse for at likestilling handler om en samfunnsendring for å sikre mennesker like rettigheter og muligheter, mener Norges Blindeforbund.

Forbundsleder Terje André Olsen. Foto: Tom Egil Jensen.
Forbundsleder Terje André Olsen. Foto: Tom Egil Jensen.

– Vi er imidlertid langt fra i mål selv om Hurdalsplattformen er lagt frem. Blindeforbundet skal passe på at regjeringens gode intensjoner blir fulgt opp i viktige enkeltsaker fremover. Særlig viktig blir en landsdekkende transporttjeneste organisert av NAV som gir svaksynte og blinde rett til minimum 200 fritidsreiser årlig, understreker forbundsleder Terje André Olsen.

Særlig viktig er det at regjeringen vil ta FNs konvensjon for mennesker med funksjonsnedsettelser (CRPD) inn i norsk lov.

Men ikke helt i mål

Norges Blindeforbund vil arbeide målrettet sammen med andre for å oppnå viktige seire for svaksynte og blinde og andre grupper av funksjonshemmede i tiden fremover.

– Eksempler på kampsaker er gratis briller til barn, lik rett til skole og utdanning, et intensivt og kunnskapsbasert rehabiliteringstilbud, krav om universell utforming i arbeidslivet og en god inntektssikring for funksjonshemmede, sier Olsen.

Likt transporttilbud i hele landet 

Første virkelige test for den nye regjeringen, blir endringene i statsbudsjettet for 2022. Her forventer Blindeforbundet at den nasjonale ordningen for tilrettelagt transport (TT) blir utvidet til å omfatte hele landet, i tråd med regjeringens ambisjon om like tjenester uavhengig av hvor i landet du bor. TT-ordningen må bli felles administrert av NAV. 

Det blir også viktig å trekke tilbake regningen Solberg-regjeringen har varslet til syke og uføre i form av økte egenandeler og reduksjon i utbetalingene til uføre som jobber noe.

–Norges Blindeforbund er glad for de positive signalene, og vi vil passe på at den nye regjeringen gjør ord til handling, avslutter forbundslederen.

Nøkkelord

Kontakter

Kommunikasjonssjef i Blindeforbundet Mia Jacobsen
Tlf: +47 23 21 50 45 / +47 958 74 292
E-post: mia.jacobsen@blindeforbundet.no

Kommunikasjonsrådgiver i Blindeforbundet Hilde Greve Mo
Tlf: +47 23 21 50 40/+47 913 87 778
E-post: hgm@blindeforbundet.no

Bilder

Forbundsleder Terje André Olsen. Foto: Tom Egil Jensen.
Forbundsleder Terje André Olsen. Foto: Tom Egil Jensen.
Last ned bilde

Om Norges Blindeforbund

Norges Blindeforbund
Norges Blindeforbund
Sporveisgata 10
0308 OSLO

23 21 50 00https://www.blindeforbundet.no

Norges Blindeforbund, synshemmedes organisasjon, er blinde og svaksyntes interesse- og serviceorganisasjon i Norge. Vårt overordnede mål er samfunnsmessig likestilling for blinde og svaksynte og andre grupper med funksjonsnedsettelser.

Norges Blindeforbund har i tillegg til interessepolitisk virksomhet tre syn- og mestringssenter, et bo- og arbeidssenter, leirer for synshemmede barn, førerhundskoler, punktskrifttrykkeri og internasjonal avdeling og fylkeslag i hvert fylke. 

Følg pressemeldinger fra Norges Blindeforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Blindeforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Blindeforbund

Punktskriftens dag 4. januar: Nordmenn støtter krav om blindeskrift på melk og salmiakk4.1.2021 07:00:00 CET | Pressemelding

En undersøkelse utført av Ipsos på vegne av Blindeforbundet, viser at 59 % mener det bør komme krav om punktmerking av matvarer og at tre av fire mener det er viktig at produkter som kan være farlige (vaskemidler og kjemiske produkter) blir merket med punktskrift, eller blindeskrift som det også kalles. I tillegg oppgir nesten 80 % (79 %) at de mener at viktig offentlig informasjon også må komme i punktskrift.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom