Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)

Bedre beslutninger med ny utredningsinstruks

Del

Det blir nå enklere for politikere å ta gode beslutninger. Den nye utredningsinstruksen for offentlige tiltak skal sørge for at man unngår sløsing med samfunnets ressurser, og at beslutningene er etterprøvbare.

–Det er utrolig dyrt å ta gale beslutninger. Den nye utredningsinstruksen er avgjørende for å ta gode politiske beslutninger, sa statssekretær Paal Bjørnestad (Frp) i Finansdepartementet under lanseringen av den nye utredningsinstruksen onsdag.

Den nye instruksen gir statsansatte en mal for hvordan man skal gjennomføre en utredning. Den definerer også hvor omfattende en eventuell utredning må være. I tillegg gjør den det enklere for media og offentligheten å sjekke om politiske beslutninger er tatt på et godt grunnlag.

–Utredningsinstruksen bringer mer sunn fornuft inn i staten. Problemet hittil har vært for liten etterlevelse av den forrige instruksen, og at det gjennomføres for få utredninger. Det kreves for å kunne ta gode beslutninger, sa direktør Øystein Børmer i Direktoratet for økonomistyring (DFØ).

Den nye instruksen trådte i kraft 1. mars. Direktoratet for økonomistyring har ansvaret for instruksen, og gir kurs og rådgivning for statsansatte som skal gjennomføre utredninger.

Se video fra lanseringen her.

Se veilederen til utredningsinstruksen her.

Se mer info om utredningsinstruksen her.

 

Kontakter

Anniken Celine Berger
Kommunikasjonsrådgiver
Tlf: 93005355
E-post: anniken.berger@dfo.no

Bilder

Øystein Børmer, direktør i Direktoratet for økonomistyring (DFØ)
Øystein Børmer, direktør i Direktoratet for økonomistyring (DFØ)
Last ned bilde

Om Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)

Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)
Karl Johans gate 37B
0162 Oslo

400 07 997http://www.dfo.no
Direktoratet for økonomistyring (DFØ) er statens ekspertorgan på økonomi- og virksomhetsstyring i staten, og er underlagt Finansdepartementet. DFØ forvalter statens økonomiregelverk, og leverer lønn- og regnskapstjenester til statlige virksomheter.

Følg saker fra Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)

Presseinvitasjon til frokostseminar: Blir offentlige beslutninger tatt på godt nok grunnlag?20.2.2020 14:12:07 CETPresseinvitasjon

Politikere og statsforvaltningen tar store og små beslutninger på vegne av fellesskapet hver eneste dag. Beslutninger som påvirker hverdagen til folk og som kan ha store konsekvenser for samfunnet. Vi spør: Er beslutningene tatt på et godt nok grunnlag? Får politikerne gode faglige råd fra forvaltningen og hvordan står det egentlig til med kvaliteten på offentlige utredninger? Vektlegges samfunnsøkonomiske hensyn i stor nok grad i dag?

Presseinvitasjon: Styringskonferansen 202016.1.2020 15:47:09 CETPresseinvitasjon

Styring på framtidens premisser er tema for årets styringskonferanse. Vi har invitert flere virksomhetsledere, blant annet Hans Christian Holte direktør i Skatteetaten og Camilla Stoltenberg direktør i Folkehelseinstituttet, for å dele sine erfaringer om langsiktighet og strategi. Finansminister Siv Jensen deler ut årets Bedre stat-pris, som går til en statlig virksomhet som best måte har bidratt til effektiv ressursbruk i staten.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom