Bakerne slakter strømstøtten
- Fra i fjor høst har bakerne blitt trukket frem av statsministeren selv og Regjeringen som en bransje som var særlig utsatt for høye strømpriser. Tiltakene som kom i fjor, og de som kom i dag, er langt fra tilstrekkelig og vil ikke bidra til å redde den norske bakernæringen, sier direktør Gunnar Bakke i Baker- og konditorbransjens landsforening.
Bakke får støtte av administrerende direktør i Din Baker, Georg Husebæk.
- Bakerbransjen er ekstremt strømintensiv, og det er virkelig alvorlige tider for den norske bakerbransjen. Vi hadde håpet og trodd at regjeringen skulle komme med sterkere tiltak for å trygge arbeidsplasser i en bransje som er avgjørende viktig for norsk matforsyningssikkerhet, sier Husebæk.
Både Bakke og Husebæk viser til at avgjørende kompetanse kan forvitre dersom arbeidsplasser og bedrifter forsvinner på grunn av høye strømutgifter.
- Norske håndverksbakerier er bygd gjennom generasjoner. Bransjen sørger for foredling av korn fra den norske bonden, til den norske forbrukeren. Dersom denne bransjen forsvinner, vil verdiskaping i distriktene gå ned, samtidig som norsk matforsyningssikkerhet svekkes, sier Bakke.
- Stortinget må komme på banen, og sørge for kraftige forbedringer av tiltakene Regjeringen har lagt frem. Dette handler om fremtiden for norske bakere. I urolige globale tider er det avgjørende å tenke selvforsyning, foredling av korn fra norske bønder, og ikke minst arbeidsplasser i hele landet, avslutter Husebæk.
For ytterligere kommentarer:
Gunnar Bakke – 970 19 591
Georg Husebæk – 980 20 396
Nøkkelord
Kontakter
Gunnar BakkeBKLF
Tel:970 19 591gb@nhomd.noSolveig LygreBKLF AS
Tel:93261050solveig@bakerkonditor.noBilder
Om BKLF
Baker- og konditorbransjens Landsforening (BKLF) er en bransjeforening for bakeri og konditori i Norge. Organisasjonen har i over 120 år vært en pådriver for å fremme baker- og konditorfaget og virksomhetenes interesse. Både bedriftsmedlemmer og personlige medlemmer med svennebrev kan være medlem av organisasjonen.
Følg pressemeldinger fra BKLF
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra BKLF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra BKLF
Philip Therkildsen er Norges beste baker18.4.2024 18:15:05 CEST | Pressemelding
Det var et høyt nivå hos de tre bakerne som konkurrerte i NM baking på Sørumsand videregående skole i dag. Etter fem timer med intenst arbeid, var det Philip Therkildsen som til slutt fikk flest poeng og dermed kunne smykke seg med tittelen "Årets Baker 2024".
NM Årets Baker12.4.2024 12:36:01 CEST | Pressemelding
Torsdag 18. april arrangeres NM i baking for første gang på seks år, og tre bakere er plukket ut til å konkurrere om tittelen Årets Baker 2024. Konkurransen blir arrangert på Sørumsand videregående skole i Akershus.
Ny opplæringslov svekker lærlingeordningen6.2.2024 12:31:02 CET | Kronikk
Norge trenger flere yrkesfagarbeidere, men regjeringens endringer i opplæringsloven kan medføre at det motsatte vil skje.
Brød er fortsatt sunt og bærekraftig24.11.2023 09:37:02 CET | Pressemelding
Debatten om ultraprosessert mat har skapt forvirring og bekymring hos forbrukeren. Mange er kritiske til at både usunne og sunne matvarer plasseres i samme kategori i Nova-klassifiseringen, og mener inndelingen i er for grov og unyansert.
Det norske konditorlandslaget på 2. plass i VM i konditorkunst26.10.2023 17:56:08 CEST | Pressemelding
Torsdag ettermiddag kunne det norske konditorlandslaget juble over en historisk 2. plass i iba UiBC CUP i München. Det norske konditorlandslaget har ikke deltatt i et internasjonalt mesterskap utenfor Norden siden 2015, og det var en spent norsk delegasjon som var til stede under premieutdelingen.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom