Bakerne slakter strømstøtten

- Fra i fjor høst har bakerne blitt trukket frem av statsministeren selv og Regjeringen som en bransje som var særlig utsatt for høye strømpriser. Tiltakene som kom i fjor, og de som kom i dag, er langt fra tilstrekkelig og vil ikke bidra til å redde den norske bakernæringen, sier direktør Gunnar Bakke i Baker- og konditorbransjens landsforening.
Bakke får støtte av administrerende direktør i Din Baker, Georg Husebæk.
- Bakerbransjen er ekstremt strømintensiv, og det er virkelig alvorlige tider for den norske bakerbransjen. Vi hadde håpet og trodd at regjeringen skulle komme med sterkere tiltak for å trygge arbeidsplasser i en bransje som er avgjørende viktig for norsk matforsyningssikkerhet, sier Husebæk.
Både Bakke og Husebæk viser til at avgjørende kompetanse kan forvitre dersom arbeidsplasser og bedrifter forsvinner på grunn av høye strømutgifter.
- Norske håndverksbakerier er bygd gjennom generasjoner. Bransjen sørger for foredling av korn fra den norske bonden, til den norske forbrukeren. Dersom denne bransjen forsvinner, vil verdiskaping i distriktene gå ned, samtidig som norsk matforsyningssikkerhet svekkes, sier Bakke.
- Stortinget må komme på banen, og sørge for kraftige forbedringer av tiltakene Regjeringen har lagt frem. Dette handler om fremtiden for norske bakere. I urolige globale tider er det avgjørende å tenke selvforsyning, foredling av korn fra norske bønder, og ikke minst arbeidsplasser i hele landet, avslutter Husebæk.
For ytterligere kommentarer:
Gunnar Bakke – 970 19 591
Georg Husebæk – 980 20 396
Nøkkelord
Kontakter
Gunnar BakkeBKLF
Tel:970 19 591gb@nhomd.noSolveig LygreBKLF AS
Tel:93261050solveig@bakerkonditor.noBilder

Om BKLF
Baker- og konditorbransjens Landsforening (BKLF) er en bransjeforening for bakeri og konditori i Norge. Organisasjonen har i over 120 år vært en pådriver for å fremme baker- og konditorfaget og virksomhetenes interesse. Både bedriftsmedlemmer og personlige medlemmer med svennebrev kan være medlem av organisasjonen.
Følg pressemeldinger fra BKLF
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra BKLF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra BKLF
Nå starter vårens tøffeste bakeprosess27.3.2025 10:44:36 CET | Pressemelding
Juryen settes nå til heving – de neste seks månedene skal det avgjøres hvem som blir «Årets bakeri 2025».
Ble Norgesmester med Joey's Adventureland20.3.2025 20:02:06 CET | Pressemelding
NM i konditorkunst 2025 ble avholdt på Umami Arena torsdag 20. mars. De fire dyktige finalistene gjorde en imponerende innsats før dommerne kunne konstatere at det var Xiao Juan Peng som hadde sanket flest poeng, og dermed fikk tittelen Årets Konditor 2025.
Større og sterkere enn på lenge6.2.2025 14:00:00 CET | Pressemelding
Baker- og Konditorlandslaget 2025 er nå offisielt, og laget er større enn det har vært på mange år. Etter å ha strevd litt med rekrutteringen under og etter pandemien, har både baker- og konditorlaget i år mange sterke utøvere.
Ønsker merking av utenlandske bakervarer!30.1.2025 22:32:27 CET | Leserinnlegg
I dagens samfunn blir bærekraft og kortreist mat stadig viktigere, og flere stiller seg spørsmålet: Hvor kommer maten vi spiser fra? Når man ser økningen av importerte bakervarer som selges i Norge, er det på tide at myndighetene tilrettelegger for en obligatorisk opprinnelsesmerking av utenlandske bakervarer slik at forbrukerne får vite hvor bakervarene kommer fra.
Aanerud bakeri kåret til Årets bakeri 202416.10.2024 19:55:44 CEST | Pressemelding
Det var det tradisjonsrike familiebakeriet Aanerud bakeri fra Nes i Akershus som 16. oktober ble kåret til vinner i den mest prestisjefylte kåringen i baker- og konditorbransjen i Norge.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom