Bakerne med lærlingegaranti

- Vi er stolte av å kunne si at alle som velger baker- eller konditorfag vil få tilbud om lærlingeplass. Det betyr at unge elever nå har en unik mulighet til å velge en karrierevei som både er spennende og nødvendig for Norge som nasjon, sier Gunnar Bakke i Baker- og Konditorbransjens Landsforening.
Bakke viser til bakerbransjens avgjørende rolle for å sikre norsk matforsyningssikkerhet, samtidig som ekte håndverksbakerier er noe forbrukerne ønsker mer av.
- Det er urolige tider i verden og Norge. Bakerbransjen sørger for at korn fra bonden ender som brød på bordet til folk flest. Det må Norge gjøre mer av i usikre tider. Samtidig er dette en karrierevei som er trygg og spennende for unge elever i det som kan bli urolige tider på arbeidsmarkedet.
Bakke mener det er store karrieremuligheter for ungdom som ønsker å satse innen bakerfaget.
- Vi ser at forbrukerne i stadig større grad er opptatt av kortreiste kvalitetsprodukter. Vi tror derfor vi vil se en sterkere trend innen norske bakervarer, laget på korn fra den norske bonden, i årene som kommer. Det håper vi også dagligvarekjedene og politikerne merker seg, slik at rammevilkårene for bransjen blir forbedret.
- En lærlingegaranti viser med all tydelighet at bakerbransjen er en offensiv bransje, som virkelig ønsker å satse på ungdom for fremtiden.
Til informasjon: Vi kan selvsagt bidra til at dere kommer i kontakt med nåværende lærlinger, slik at dere kan få sitater fra ungdom som har valgt dette som karrierevei allerede.
For ytterligere kommentarer:
Gunnar Bakke – 970 19 591
Nøkkelord
Kontakter
Gunnar BakkeBKLF
Tel:970 19 591gb@nhomd.noSolveig LygreBKLF AS
Tel:93261050solveig@bakerkonditor.noBilder
Om BKLF
Baker- og konditorbransjens Landsforening (BKLF) er en bransjeforening for bakeri og konditori i Norge. Organisasjonen har i over 120 år vært en pådriver for å fremme baker- og konditorfaget og virksomhetenes interesse. Både bedriftsmedlemmer og personlige medlemmer med svennebrev kan være medlem av organisasjonen.
Følg pressemeldinger fra BKLF
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra BKLF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra BKLF
Nå starter vårens tøffeste bakeprosess27.3.2025 10:44:36 CET | Pressemelding
Juryen settes nå til heving – de neste seks månedene skal det avgjøres hvem som blir «Årets bakeri 2025».
Ble Norgesmester med Joey's Adventureland20.3.2025 20:02:06 CET | Pressemelding
NM i konditorkunst 2025 ble avholdt på Umami Arena torsdag 20. mars. De fire dyktige finalistene gjorde en imponerende innsats før dommerne kunne konstatere at det var Xiao Juan Peng som hadde sanket flest poeng, og dermed fikk tittelen Årets Konditor 2025.
Større og sterkere enn på lenge6.2.2025 14:00:00 CET | Pressemelding
Baker- og Konditorlandslaget 2025 er nå offisielt, og laget er større enn det har vært på mange år. Etter å ha strevd litt med rekrutteringen under og etter pandemien, har både baker- og konditorlaget i år mange sterke utøvere.
Ønsker merking av utenlandske bakervarer!30.1.2025 22:32:27 CET | Leserinnlegg
I dagens samfunn blir bærekraft og kortreist mat stadig viktigere, og flere stiller seg spørsmålet: Hvor kommer maten vi spiser fra? Når man ser økningen av importerte bakervarer som selges i Norge, er det på tide at myndighetene tilrettelegger for en obligatorisk opprinnelsesmerking av utenlandske bakervarer slik at forbrukerne får vite hvor bakervarene kommer fra.
Aanerud bakeri kåret til Årets bakeri 202416.10.2024 19:55:44 CEST | Pressemelding
Det var det tradisjonsrike familiebakeriet Aanerud bakeri fra Nes i Akershus som 16. oktober ble kåret til vinner i den mest prestisjefylte kåringen i baker- og konditorbransjen i Norge.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom