Axo Finans

Axo kjøper fintech-startupen Defero

Del

Defero tilbyr gratis kredittsjekk og økonomistyring til forbrukere i Norge og Sverige og har samlet over 400.000 medlemmer. Nå kjøper Axo AS fintech-startupen.

Defero ble grunnlagt i 2018, og gir forbrukere mulighet til å ta bedre økonomiske beslutninger gjennom en gratis platform for kredittscoring og økonomistyring.

I mars 2021 fikk Defero sitt medlem nummer 100.000. I dag er tallet oppe i 411.335. I Sverige drives tjenesten under navnet MinKredittkoll. Nå kjøper Axo AS, en ledende leverandør av personlige finansprodukter i Norden og porteføljeselskap til private equity-selskapet Corsair, fintech-startupen Defero. Kjøpesummen er ikke oppgitt. 

"Å imøtekomme forbrukernes økonomiske behov er grunnleggende for Axos mål om å bli den fremste pan-skandinaviske plattformen for personlig økonomi,” sier Jostein Christian Dalland, administrerende direktør i Axo. 

“Tilgangen på Deferos forbrukerfokuserte plattform og brede kunnskap innen kredittanalyse styrker Axos posisjon som det ledende forbrukerorienterte finanshuset i Norden. I 2021 kjøpte vi den teknologifokuserte danske låneagenten LendMe. Dette gjorde at vi kunne ekspandere til nye markeder og tilstøtende produktvertikaler. Ved å legge til Deferos unike personaliseringsteknologi til plattformen vår vil dette utstyre kundene våre med enda bedre verktøy for å nå sine økonomiske mål.”

“Takket være det utrolige arbeidet til hele teamet vårt, har vi bygget Defero til en ledende plattform for kredittsjekk og økonomistyring,” sier Eigil Arff Tarjem, administrerende direktør i Defero.

Defero har blitt populært fordi det er enkelt og gir reell verdi til brukerne. Ingen andre i Norden har klart å gjøre kredittsjekk spennende - men det har vi. Vi tilbyr privatøkonomisk innsikt som engasjerer nok til at medlemmene våre aktiviseres til å gjøre grep for å bedre økonomien. Slik dekker Defero et betydelig behov i markedet for å la forbrukere bedre forstå mulighetene i sin egen økonomi og hvordan den utvikler seg.”

“Under Axos eierskap vil vi kunne investere i nye produkter og teknologier, forbedre konverteringsratene ved å implementere en ende-til-ende kundereise innenfor plattformen vår, og ta en større markedsandel i hele Norden og utover. Jeg er utrolig stolt over Deferos suksess, og jeg er sikker på at denne transaksjonen er det logiske neste steget i utviklingen av selskapet vårt.”

"Axos oppkjøp av Defero styrker selskapets posisjon som den fremste distributøren av innovative finansielle tjenester i Norden," sier Corsair-partner Derrick Estes og administrerende direktør Edward Wertheim. "Vi fortsetter å se betydelig rom for vekst, og å legge til Deferos forbrukerfokuserte produkter vil ytterligere akselerere Axos sterke vekst. Dette vil skje gjennom å øke kundeengasjementet, forbedre evnen til å gi forbrukerne skreddersydde finansielle løsninger, og skape ytterligere verdi for selskapets partnere, som banker og finansinstitusjoner. Transaksjonen vil også gi Axo muligheten til å utforske nye produkter og ekspandere raskere internasjonalt. Vi ser frem til å fortsette å støtte Axo i disse mulighetene.

Etter transaksjonen vil Deferos administrerende direktør Eigil Arff Tarjem slutte seg til konsernledelsen i Axo. 

Nøkkelord

Kontakter

Axo AS
Jostein Christian Dalland
Mobil: +47 996 49 038
jcd@axofinans.no

Defero AS
Eigil Arff Tarjem
Mobil: +47 47249246
eat@defero.no

Corsair
IR@corsair-capital.com

Bilder

Lenker

Om Axo Finans

Axo Finans
Axo Finans
St. Olavs gate 28
0166 Oslo

https://www.axofinans.no/

Om Axo AS 

Axo er en norsk finansagent og en av Norges største aktører innen formidling av usikrede lån og refinansiering. Selskapet ble grunnlagt i 2008 og har i dag kontorer i Oslo, København, Stockholm og Helsinki. Axo er regulert av retningslinjene fra de nordiske finanstilsynene. For å lære mer om selskapet, besøk https://www.axofinans.no/

 

Om Defero AS

Defero AS ble stiftet av Eigil Arff Tarjem med 350.000 kr i startkapital. Arff Tarjem har bakgrunn fra Citibank, Sparebanken Øst og Dun & Bradstreet. Senere har investorer som David Emilio Irgens Utler, Steffen Robertsen, Niklas Dyrhaug, Emil Iversen og Johannes Klæbo kommet til. På salgstidspunktet har Defero i underkant av 100 aksjonærer. For å lære mer om selskapet, besøk https://www.defero.no

 

Om Corsair

Corsair er et globalt spesialistinvesteringsselskap som tilbyr muligheter for investorer og selskaper på tvers av finans- og forretningstjenester og infrastruktur. Firmaet har nesten tre tiårs erfaring med å inngå partnerskap med virksomheter innen teknologisk transformasjon og finansielle tjenester. Corsair etablerte sin investeringsarm som fokuserer på infrastrukturtjenester i 2015. Corsair har investert 12 milliarder dollar i kapital på tvers av sine globale oppkjøp og infrastrukturplattformer siden oppstarten. Mer informasjon om Corsair kan fås gjennom https://corsair-capital.com/