Innovasjon Norge

Avlyser Norwegian Travel Workshop 2020

Del

Folkehelseinstituttet kom tirsdag med nye anbefalinger for arrangører som følge av koronaviruset. På bakgrunn av dette avlyser Innovasjon Norge Norwegian Travel Workshop 2020, planlagt 30. mars – 2. april i Trondheim.

Fra fjorårets NTW i Ålesund. Foto: Marianne Mork/Innovasjon Norge
Fra fjorårets NTW i Ålesund. Foto: Marianne Mork/Innovasjon Norge

Norwegian Travel Workshop (NTW) er en av Norges største arenaer for salgsmøter og nettverksbygging for reiselivsnæringen. I år var det ventet rundt 400 norske tilbydere av reiselivsprodukter og tilsvarende antall internasjonale kjøpere fra 30 land.

-Det er med tungt hjerte vi nå må avlyse arrangementet. Sammen med partnerne våre i Trondheim har vi til det siste jobbet med tiltak for å kunne gjennomføre. Men hensyn til liv og helse kommer alltid først, og i lys av den siste utviklingen er det helt naturlig å avlyse, sier reiselivsdirektør i Innovasjon Norge, Bente Bratland Holm.

Avgjørelsen er basert på Folkehelseinstituttets og Helsedirektoratets anbefaling om å avlyse eller utsette arrangementer med 500 eller flere deltagere. I tillegg kom kommuneoverlegen i Trondheim i dag med sin anbefaling om å avlyse. 

En viktig møteplass for hele reiselivet
NTW er årets største møteplass for norsk reiseliv, og tilrettelegger for over 8000 forhåndsavtaler mellom norske selgere og internasjonale kjøpere. -Reiselivet er allerede hardt presset av koronautbruddet, derfor er det ekstra beklagelig å måtte avlyse NTW. Mange avtaler for 2021 skulle inngås her, sier Bratland Holm.

Hun påpeker at en del av programmet kan løses digitalt. -Vi tilgjengeliggjør nå et digitalt avtalesystem som gir alle muligheten til å følge opp sine avtaler som planlagt. I tillegg jobber vi med en løsning for webinarer.

Trondheim blir vertskapsby for Norwegian Travel Workshop 2021
Etter planen skulle Trondheim ønske velkommen til årets NTW. Lokale matvarer og tradisjoner skulle prege programmet. -Vi har stor medfølelse med Trondheim, som har jobbet iherdig i ett år med forberedelser, sier Bratland Holm.

Det er forøvrig klart at byen får en ny mulighet neste år. -Jeg er glad for å kunne meddele at Trondheim skal arrangere Norwegian Travel Workshop 2021, sier Bratland Holm.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Fra fjorårets NTW i Ålesund. Foto: Marianne Mork/Innovasjon Norge
Fra fjorårets NTW i Ålesund. Foto: Marianne Mork/Innovasjon Norge
Last ned bilde

Om Innovasjon Norge

Innovasjon Norge
Innovasjon Norge
Akersgata 13
0158 Oslo

22 00 25 00http://www.innovasjonnorge.no

Vi bidrar til nyskaping i næringslivet, bærekraftig vekst og eksport for konkurransedyktige norske bedrifter, og utvikling i distriktene. Vi profilerer norsk næringsliv og Norge som reisemål. 

Følg saker fra Innovasjon Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Innovasjon Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom