NM i sunn veimat 2014

Alle spisesteder og butikker som lager og serverer mat til folk i farta kan melde seg på og delta. Kunder vil også få anledning til å melde på sin favorittrett fra sitt favorittspisested, vel å merke på grunn av godt, grønt garnityr eller f.eks. som en ekstra god salat.
To klasser
Det konkurreres i to klasser:
• Beste garnityr/tilbehør til varm eller kald fast food, henholdsvis pølse eller hamburger og påsmurt/bagett.
• Beste ferdige, kjappe måltid i farta med frukt eller grønt som hovedingredienser.
Åpen for alle
Opplysningskontoret for frukt og grønt ønsker med denne konkurransen å rette blikket både på garnityret og tilbehøret som fast food-menyene landet rundt serverer, og på frukt og grønt som selvstendige kjappe måltider, gjerne i form av salater.
– Derfor oppfordrer vi alle gatekjøkken, storkjøkken, convenience-shops, kafeer og quick service restaurants, med strategi for å servere sunn fast food, til å melde seg på, sier prosjektleder Toril Gulbrandsen, til daglig matkonsulent i Opplysningskontoret for frukt og grønt. De må gjerne være kjedetilsluttet, like gjerne som frittstående.
Påmelding skjer ved å sende inn bilde av retten med enkel oppskrift, navn, firmanavn og adresse på e-post til julie.langseth@frukt.no.
Hele menyen litt grønnere
– Formålet med dette norgesmesterskapet er naturligvis at bransjen skal bli motivert til å sette mer frukt og grønt på hele menyen, i det hele tatt tenke litt grønnere. Det er ikke mye som skal til for å løfte tilbudet, poengterer Gulbrandsen.
Det er lov til å hente inspirasjon fra det store utland. – Tenk bare på den berømte completosen; chilenske pølse i brød, som er utenkelig uten guacamole, finsnittet kålsalat og tomatsalsa, sier Toril Gulbrandsen.
Frukt og grønt morgendagens vinnere
Ernæringsfysiolog Camilla Andersen, som sitter i juryen, hilser NM i sunn veimat velkommen. – Bransjen trenger et kostholdsløft. Sunnhetsbølgen ruller over hele verden, og nettopp frukt og grønt er morgendagens vinnere på alle menyer. Det gjelder ikke minst for convenience-shops og spisesteder som ønsker familier med barn som kunder.
Juryen
OFG arrangerer NM i sunn veimat i samarbeid med fagbladet FastFood og fastfood.no.
I juryen som vil kåre de to vinnerne, sitter direktør Guttorm Rebnes i Opplysningskontoret for frukt og grønt, ernæringsfysiolog Camilla Andersen og Odd Henrik Vanebo, mangeårig redaktør i FastFood.
Premier
Premie for vinner i begge klasser: Grønn gourmetreise til matfylket Rogaland.
Kontakter
Kontaktperson: Toril Gulbrandsen, tlf. 957 32 919, e-post: toril.gulbrandsen@frukt.no
Bilder

Lenker
Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Slik unngår du å kaste frukt og grønt før sommerferien2.7.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Skal du reise bort i sommer? Med noen enkle grep kan du redusere matsvinn i dagene før avreise – og samtidig sørge for at det er hyggelig å åpne kjøleskapet når du kommer hjem.
Rekordmengder på moreller og tidlig sesongstart26.6.2025 09:26:41 CEST | Pressemelding
Årets morellsesong ser svært lovende ut. Prognosene viser store mengder, tidlig sesongstart og jevnt god kvalitet.
Nye kåringer skal løfte økologisk frukt og grønt i dagligvarebransjen19.6.2025 08:24:38 CEST | Pressemelding
For første gang i konkurransens 18-årige historie lanseres det to nye priser i NM i frukt og grønt dagligvare for å fremme økologisk frukt og grønt: «Beste butikk på økologisk frukt og grønt» og «Beste kjede på norsk økologisk frukt og grønt».
Disse grønnsakene får TikTok til å koke15.6.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Et raskt søk på #cabbagesteaks eller #crispypotatoes på TikTok gir millioner av treff. Grønnsaker har blitt en av de heteste mattrendene i 2025 – både blant hjemmekokker og influensere. Alt fra kålbiffer med urtesmør til ovnsbakte grønnsaker med hot honey er blant det mest populære innholdet akkurat nå.
8 tips til 8 om dagen10.6.2025 10:14:26 CEST | Pressemelding
Vi gir barna våre mye frukt og grønt de første årene, men etter fylte fire gir vi dem mindre og mindre. Vi glemmer også å passe på at vi får i oss grønnsaker selv. Faktisk glemmer hele 1,3 millioner av oss å spise grønnsaker.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom