Opplysningskontoret for frukt og grønt

NM i sunn veimat 2014

Del
Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) slår et slag for mer næringsriktig fast food og inviterer til NM i sunn veimat 2014.
Prosjektleder Toril Gulbrandsen (t.v.) og markedskoordinator Julie Langseth, begge Opplysningskontoret for frukt og grønt, lar startskuddet gå for NM i sunn veimat 2014.
Prosjektleder Toril Gulbrandsen (t.v.) og markedskoordinator Julie Langseth, begge Opplysningskontoret for frukt og grønt, lar startskuddet gå for NM i sunn veimat 2014.

Alle spisesteder og butikker som lager og serverer mat til folk i farta kan melde seg på og delta. Kunder vil også få anledning til å melde på sin favorittrett fra sitt favorittspisested, vel å merke på grunn av godt, grønt garnityr eller f.eks. som en ekstra god salat.

To klasser

Det konkurreres i to klasser:

• Beste garnityr/tilbehør til varm eller kald fast food, henholdsvis pølse eller hamburger og påsmurt/bagett.

• Beste ferdige, kjappe måltid i farta med frukt eller grønt som hovedingredienser.

 

Åpen for alle

Opplysningskontoret for frukt og grønt ønsker med denne konkurransen å rette blikket både på garnityret og tilbehøret som fast food-menyene landet rundt serverer, og på frukt og grønt som selvstendige kjappe måltider, gjerne i form av salater.

– Derfor oppfordrer vi alle gatekjøkken, storkjøkken, convenience-shops, kafeer og quick service restaurants, med strategi for å servere sunn fast food, til å melde seg på, sier prosjektleder Toril Gulbrandsen, til daglig matkonsulent i Opplysningskontoret for frukt og grønt. De må gjerne være kjedetilsluttet, like gjerne som frittstående.

Påmelding skjer ved å sende inn bilde av retten med enkel oppskrift, navn, firmanavn og adresse på e-post til julie.langseth@frukt.no.

Hele menyen litt grønnere

– Formålet med dette norgesmesterskapet er naturligvis at bransjen skal bli motivert til å sette mer frukt og grønt på hele menyen, i det hele tatt tenke litt grønnere. Det er ikke mye som skal til for å løfte tilbudet, poengterer Gulbrandsen. 

Det er lov til å hente inspirasjon fra det store utland. – Tenk bare på den berømte completosen; chilenske pølse i brød, som er utenkelig uten guacamole, finsnittet kålsalat og tomatsalsa, sier Toril Gulbrandsen.

Frukt og grønt morgendagens vinnere

Ernæringsfysiolog Camilla Andersen, som sitter i juryen, hilser NM i sunn veimat velkommen. – Bransjen trenger et kostholdsløft. Sunnhetsbølgen ruller over hele verden, og nettopp frukt og grønt er morgendagens vinnere på alle menyer. Det gjelder ikke minst for convenience-shops og spisesteder som ønsker familier med barn som kunder.

Juryen

OFG arrangerer NM i sunn veimat i samarbeid med fagbladet FastFood og fastfood.no.

I juryen som vil kåre de to vinnerne, sitter direktør Guttorm Rebnes i Opplysningskontoret for frukt og grønt, ernæringsfysiolog Camilla Andersen og Odd Henrik Vanebo, mangeårig redaktør i FastFood.

Premier

Premie for vinner i begge klasser: Grønn gourmetreise til matfylket Rogaland.

Kontakter

Kontaktperson: Toril Gulbrandsen, tlf. 957 32 919, e-post: toril.gulbrandsen@frukt.no

Bilder

Prosjektleder Toril Gulbrandsen (t.v.) og markedskoordinator Julie Langseth, begge Opplysningskontoret for frukt og grønt, lar startskuddet gå for NM i sunn veimat 2014.
Prosjektleder Toril Gulbrandsen (t.v.) og markedskoordinator Julie Langseth, begge Opplysningskontoret for frukt og grønt, lar startskuddet gå for NM i sunn veimat 2014.
Last ned bilde

Lenker

Om Opplysningskontoret for frukt og grønt

Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt
Håndverksveien 31
1405 LANGHUS

23 24 94 00https://www.frukt.no/

Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.

Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.  

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye