
Nytt NM-gull - Norges beste kjøttboller kommer fra Inderøy
Inderøy Slakteri sikret seg nok en Gullmedalje under årets NM i kjøttprodukter, arrangert av Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund. Slakteriets kjøttboller gikk helt til topps i kategorien Kjøttkake/-bolle – i konkurranse med 28 andre produkter..
– Vårt sortiment består hovedsakelig av tradisjonsrik lokalmat, så det er ekstra gjevt at nettopp kjøttbollene våre stikker av med seieren, sier daglig leder Håvard Gausen. – Litt overraskende, men særdeles artig!

Totalt stilte Inderøy Slakteri med 16 produkter i konkurransen, og resultatet ble en imponerende medaljefangst:
- 1 gullmedalje (Kjøttboller)
- 4 sølvmedaljer (Ribberull, Plukksylte, Juleknakk, Røkt grov julepølse)
- 2 bronsemedaljer (Varmrøkt lammerull, Blodpølse)
Håndverk, kvalitet og lokal forankring
NM i kjøttprodukter er en av matbransjens mest prestisjefylte konkurranser. 25 fagdommere vurderer produktene etter råvarekvalitet, utseende, lukt, smak og konsistens. I år deltok over 600 produkter fra 60 produsenter.
– Hos oss handler alt om håndverk og kvalitet, sier Gausen. De ansatte sitter på en unik kompetanse og legger sin stolthet i hvert eneste produkt som går ut døra. Kombinasjonen av lokal matkultur, fantastiske råvarer og ekte fagkunnskap gir resultatene vi høster her i dag, sier han.
Vinneroppskriften
Med årets resultater har den tradisjonsrike familiebedriften på Inderøy nå hentet hjem 76 medaljer, hvorav 34 gull og 7 Norgesmestertitler de siste 15 årene.
– Dette er ikke flaks, men resultatet av mange års satsing på gode råvarer, lokal fagkompetanse og et brennende engasjement blant våre ansatte. Det har alltid vært vår vinneroppskrift – og det er det så absolutt fortsatt, avslutter Gausen.
Fakta om Inderøy Slakteri AS:
- En tradisjonsrik familiebedrift med over 85 års drift innen kjøttbransjen. De er mest kjent for sitt Inderøysodd, men produserer også ulike nisjeprodukter som er utviklet og videreført ut fra gamle, tradisjonsrike oppskrifter.
- Bedriften sysselsetter ca. 18 årsverk og har en omsetning på 68 millioner kroner (2024).
- Produktene selges i dagligvare over hele landet, til Horeca og i slakteriets egen butikk på Straumen. Butikken er åpen gjennom hele året og har et rikt utvalg av egenproduserte kjøttvarer, spekepølser og tilbehør.
Nøkkelord
Kontakter
Håvard GausenDaglig lederInderøy Slakteri AS
Tel:92859170havard@inderoysodd.noBilder

Lenker
Om Inderøy Slakteri
Inderøy Slakteri er en tradisjonsrik familiebedrift med over 85 års fartstid i kjøttbransjen. Produktene tar utgangspunkt i lokal matkultur og er basert på tradisjonelle oppskrifter. Inderøy Slakteri er en del av matklynga Inderøymat som består av lokale matprodusenter på Inderøy i Trøndelag.

Følg pressemeldinger fra Inderøy Slakteri
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Inderøy Slakteri på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Inderøy Slakteri
Norgesmesterskap og hederspris til Inderøy Slakteri12.5.2022 22:25:05 CEST | Pressemelding
Inderøy Slakteri AS ble norgesmestre i middagspølse da Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund kåret Norges beste kjøttprodukter torsdag. Dette er den sjuende NM-tittelen for familiebedriften i Inderøy. I tillegg til NM-tittelen, ble produktene deres belønnet med tre gull, og to bronse. Og ikke minst hedersprisen fra Stiftelsen Norsk Mat.
Inderøy Slakteri ble Norgesmester - igjen11.11.2021 22:09:51 CET | Pressemelding
Inderøy Slakteri AS ble norgesmestre i julepølse da Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund kåret Norges beste kjøttprodukter torsdag. Dette er den sjette NM-tittelen for familiebedriften i Inderøy. I tillegg til NM-tittelen, ble produktene deres belønnet med to gull, og en bronse.
Inderøy Slakteri er norgesmestre i spekepølse29.10.2020 19:04:13 CET | Pressemelding
Familiebedriften Inderøy Slakteri AS gikk rett til topps i en av de gjeveste klassene da Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund kåret Norges beste kjøttprodukter torsdag kveld. I tillegg til NM-tittelen, ble produktene deres belønnet med to gull, to sølv og én bronse.
Inderøy Slakteri øker bruken av sauekjøtt11.12.2019 08:03:56 CET | Pressemelding
Inderøy Slakteri i Trøndelag har utviklet en ny julepølse med 30% sauekjøtt. – At det hvert år kastes over 600 tonn sauekjøtt i Norge, er ikke bare en utfordring. Det er en gyllen mulighet for norske kjøttprodusenter, mener Håvard Gausen i Inderøy Slakteri.
Inderøy Slakteri ble trippel norgesmester8.11.2019 06:00:00 CET | Pressemelding
Inderøy Slakteri vant tre NM-titler, fem gull og to bronse da Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund kåret Norges beste kjøttprodukter torsdag kveld. – Helt uvirkelig og en stor anerkjennelse av arbeidet vårt, sier daglig leder Håvard Gausen.