Inderøy Slakteri

Nytt NM-gull - Norges beste kjøttboller kommer fra Inderøy

Del

Inderøy Slakteri sikret seg nok en Gullmedalje under årets NM i kjøttprodukter, arrangert av Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund. Slakteriets kjøttboller gikk helt til topps i kategorien Kjøttkake/-bolle – i konkurranse med 28 andre produkter..

– Vårt sortiment består hovedsakelig av tradisjonsrik lokalmat, så det er ekstra gjevt at nettopp kjøttbollene våre stikker av med seieren, sier daglig leder Håvard Gausen. – Litt overraskende, men særdeles artig!

Stolte medaljevinnere. Fra venstre: Tore Sundfær, Prod. Medarbeider (kokk), Håvard Gausen, daglig leder i Inderøy slakteri og Svein Harald Kirknes, Produksjonsleder (pølsemaker).
Stolte medaljevinnere. Fra venstre: Tore Sundfær, Prod. Medarbeider (kokk), Håvard Gausen, daglig leder i Inderøy slakteri og Svein Harald Kirknes, Produksjonsleder (pølsemaker). Inderøy Slakteri AS

Totalt stilte Inderøy Slakteri med 16 produkter i konkurransen, og resultatet ble en imponerende medaljefangst:

  • 1 gullmedalje (Kjøttboller)
  • 4 sølvmedaljer (Ribberull, Plukksylte, Juleknakk, Røkt grov julepølse)
  • 2 bronsemedaljer (Varmrøkt lammerull, Blodpølse)

Håndverk, kvalitet og lokal forankring

NM i kjøttprodukter er en av matbransjens mest prestisjefylte konkurranser. 25 fagdommere vurderer produktene etter råvarekvalitet, utseende, lukt, smak og konsistens. I år deltok over 600 produkter fra 60 produsenter.

– Hos oss handler alt om håndverk og kvalitet, sier Gausen. De ansatte sitter på en unik kompetanse og legger sin stolthet i hvert eneste produkt som går ut døra. Kombinasjonen av lokal matkultur, fantastiske råvarer og ekte fagkunnskap gir resultatene vi høster her i dag, sier han.

Vinneroppskriften

Med årets resultater har den tradisjonsrike familiebedriften på Inderøy nå hentet hjem 76 medaljer, hvorav 34 gull og 7 Norgesmestertitler de siste 15 årene.

– Dette er ikke flaks, men resultatet av mange års satsing på gode råvarer, lokal fagkompetanse og et brennende engasjement blant våre ansatte. Det har alltid vært vår vinneroppskrift – og det er det så absolutt fortsatt, avslutter Gausen.

Fakta om Inderøy Slakteri AS: 

  • En tradisjonsrik familiebedrift med over 85 års drift innen kjøttbransjen. De er mest kjent for sitt Inderøysodd, men produserer også ulike nisjeprodukter som er utviklet og videreført ut fra gamle, tradisjonsrike oppskrifter. 
  • Bedriften sysselsetter ca. 18 årsverk og har en omsetning på 68 millioner kroner (2024). 
  • Produktene selges i dagligvare over hele landet, til Horeca og i slakteriets egen butikk på Straumen. Butikken er åpen gjennom hele året og har et rikt utvalg av egenproduserte kjøttvarer, spekepølser og tilbehør.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Stolte medaljevinnere. Fra venstre: Tore Sundfær, Prod. Medarbeider (kokk), Håvard Gausen, daglig leder i Inderøy slakteri og Svein Harald Kirknes, Produksjonsleder (pølsemaker).
Stolte medaljevinnere. Fra venstre: Tore Sundfær, Prod. Medarbeider (kokk), Håvard Gausen, daglig leder i Inderøy slakteri og Svein Harald Kirknes, Produksjonsleder (pølsemaker).
Inderøy Slakteri AS
Last ned bilde

Lenker

Om Inderøy Slakteri

Inderøy Slakteri er en tradisjonsrik familiebedrift med over 85 års fartstid i kjøttbransjen. Produktene tar utgangspunkt i lokal matkultur og er basert på tradisjonelle oppskrifter. Inderøy Slakteri er en del av matklynga Inderøymat som består av lokale matprodusenter på Inderøy i Trøndelag. 

Følg pressemeldinger fra Inderøy Slakteri

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Inderøy Slakteri på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Inderøy Slakteri

World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye