Kravene øker – ny miniserie skal styrke økonomer på klima, natur og sosiale forhold

Del

Når verden endrer seg, naturen får en prislapp og klimareguleringene strammes inn, endres forutsetningene for hva som er lønnsomt. En ny virkelighet krever at økonomer ser lenger enn sorte og røde tall i regnearket. For å ruste økonomer for en ny fremtid lanseres miniserien «Bærekraftsøkonomer».

I webinarserien "Bærekraftsøkonomer" deler Storebrand sine erfaringer med vesentlighetsvurderinger og hvordan sikre kvalitet i bærekraftsarbeidet. F.v: Christoffer Gundersen, leder for bærekraft i Econa, Margrethe Assev, bærekraftsdirektør i Storebrand og  Lars Aa. Løddesøl, finansdirektør i Storebrand.
I webinarserien "Bærekraftsøkonomer" deler Storebrand sine erfaringer med vesentlighetsvurderinger og hvordan sikre kvalitet i bærekraftsarbeidet. F.v: Christoffer Gundersen, leder for bærekraft i Econa, Margrethe Assev, bærekraftsdirektør i Storebrand og Lars Aa. Løddesøl, finansdirektør i Storebrand. Skift Norge

Økonomene spiller en nøkkelrolle i den grønne omstillingen Norge skal gjennom. De er tett involvert i investeringer, budsjetter og risikovurderinger, og det er økonomifunksjonen som fasiliterer hvordan virksomheter møter skjerpede krav fra myndigheter, eiere og markedet. Samtidig opplever mange et behov for økt faglig trygghet når natur, klima og bærekraft skal integreres i regnskapet.

– Økonomifunksjonen har fått et bredere ansvar og nye oppgaver. Når klima, natur og sosiale forhold påvirker bunnlinjen, kreves det nye perspektiver og kompetanse. Derfor lanserer Econa, Deloitte og Skift miniserien «Bærekraftsøkonomer», et faglig løft som skal gjøre økonomer bedre rustet for fremtiden. Vi håper serien gjør det lettere for økonomer å navigere i et landskap med nye risikofaktorer, rapporteringskrav og forventinger, sier Bjørn K. Haugland, administrerende direktør i Skift – Næringslivets klimaledere.

Konkrete eksempler fra næringsliv og offentlig sektor

– Flere av våre kunder ber om støtte til å integrere klimarisiko og naturhensyn direkte i økonomistyringen. Det holder ikke lenger nok å rapportere, man må forstå hva tallene betyr og hvordan de påvirker beslutningene. Denne serien gir økonomer et konkret verktøy for å tette det kompetansegapet vi ser vokse raskt i næringslivet, sier Guro Magnetun Heimvik, Nordisk ESG Assurance leder i Deloitte Norge.

– Skal Norge lykkes med omstilling i praksis, må økonomene med. Mange opplever et gap mellom det som kreves, og det de faktisk har fått av opplæring. Når økonomer får ansvar for bærekraftsrapportering og klimarisiko, må de forstå mer enn prinsippene, de må kunne bruke dem, sier Nina Riibe, administrerende direktør i Econa.

En faglig trygghet for økonomene

Den nye serien er gratis og kan sees av alle, og retter seg spesielt mot økonomer, controllere, CFO-er og strategiske beslutningstakere i både privat og offentlig sektor.

I korte, tematiske episoder får seerne innsikt i alt fra nye rapporteringskrav og datakvalitet, til rapportering på klima, natur og sosiale forhold. Serien er særlig opptatt av å illustrere praktiske problemstillinger og reelle beslutningsdilemmaer – med erfaringer og eksempler fra virksomheter som Storebrand, Jernia, Bane NOR, Statsbygg, Gjensidige, Finans Norge og CEMAsys.

Kontakter

Bilder

I webinarserien "Bærekraftsøkonomer" forteller Jernia og Statsbygg hvorda de jobber med sosial bærekraft i verdikjeden. F.v: Christoffer Gundersen, leder for bærekraft i Econa, Irene Brenden, bærekraftsansvarlig i Jernia og Anders Fylling, direktør for bærekraft og spesialfag i Statsbygg.
I webinarserien "Bærekraftsøkonomer" forteller Jernia og Statsbygg hvorda de jobber med sosial bærekraft i verdikjeden. F.v: Christoffer Gundersen, leder for bærekraft i Econa, Irene Brenden, bærekraftsansvarlig i Jernia og Anders Fylling, direktør for bærekraft og spesialfag i Statsbygg.
Skift Norge
Last ned bilde
I episoden om natur deler Bane NOR hvordan natur- og klimarisiko kan integreres i virksomhetsstyringen, med egne eksempler. F.v: Anniken Aarrestad, bærekraftsrådgiver i Econa, Birgitte Brubakken, leder for konsern controlling i Bane NOR, og Karoline Bakka Hjertø, direktør for bærekraft i Bane NOR.
I episoden om natur deler Bane NOR hvordan natur- og klimarisiko kan integreres i virksomhetsstyringen, med egne eksempler. F.v: Anniken Aarrestad, bærekraftsrådgiver i Econa, Birgitte Brubakken, leder for konsern controlling i Bane NOR, og Karoline Bakka Hjertø, direktør for bærekraft i Bane NOR.
Skift Norge
Last ned bilde

Lenker

Om Skift

Skift er et næringslivsdrevet klimainitiativ. Vårt formål er å være en pådriver for at Norge når sine klimamål innen 2030.

Følg pressemeldinger fra Skift - Næringslivets klimaledere

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Skift - Næringslivets klimaledere på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Skift - Næringslivets klimaledere

Ny veileder for grønn omstilling. Lykkes de små, lykkes også Norge13.6.2024 14:11:34 CEST | Pressemelding

Det er utfordrende for mindre bedrifter å komme i gang med bærekraftsarbeidet, viser en fersk bærekraftsundersøkelse* fra SpareBank 1. Derfor har flere store næringslivsaktører, i regi av Skift, gått sammen for å utarbeide en SMB-veileder for klimaomstilling. Veilederen gir praktiske tips og anbefalinger til bedrifter som ikke vet hvor de skal starte, og fremhever forretningsmuligheter og fordeler som oppstår for selskaper som prioriterer klimaarbeidet.

Norsk næringsliv samarbeider om en ny nasjonal gap-analyse av Norges sirkularitet13.5.2024 20:26:26 CEST | Pressemelding

Norsk økonomi ble i 2020 målt til å være 2,4 prosent sirkulær. Over 97 prosent av ressursene vi forbruker går til deponi eller blir lagret. Det globale gjennomsnittet er 7,2 prosent og det er avgjørende for Norge å bli mer sirkulært for å lykkes med våre klima- og miljømål. Norske næringsaktører mobiliserer nå myndigheter og næringsliv til samarbeid om en ny nasjonal gap-analyse som kan danne grunnlag for å omstillingen til en sirkulær økonomi. Analysen blir gjort i samarbeid med den anerkjente nederlandske stiftelsen Circle Economy for å kunne sammenligne Norge med andre Europeiske nasjoner.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye