Bypåske er tiden for nybakt brød
Bypåske er for mange en etterlengtet pause midt i våren. Helt perfekt for rolige frokoster med hjemmebakt langtidshevet grytebrød eller surdeigsfocaccia om du allerede har startet grillesesongen.

– Mange bruker bypåsken til å lande litt. Flere har tid til å lage ordentlig mat, dekke bordet og prøve en oppskrift man har lagret for lenge siden. Og da passer langtidsheving og surdeig perfekt, sier Torunn Nordbø, ernæringsfysiolog og daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn.
Sakte bakst, mye smak
Langtidsheving krever lite innsats, men gir mye smak – og er ideell for late dager i byen. Deigen røres sammen på et par minutter, og hever mens du er på kafé, går en tur eller jobber litt i hagen.
– Det er noe eget med å komme hjem til en ferdighevet deig og sette et grytebrød i ovnen. Det dufter godt, smaker fantastisk og gir en følelse av mestring, sier Nordbø.
Flere vil ha grovt, sunt og norskprodusert
Ifølge Brødvaneundersøkelsen 2025 ønsker stadig flere å spise grovere brød, laget med norske råvarer. Hele 88 prosent mener grove brød og kornprodukter er viktig for et sunt kosthold, og 77 prosent mener det hører med i et bærekraftig kosthold.
– Når du baker selv, har du full kontroll på ingrediensene. Mange velger sammalt mel, havre eller bygg, og får med det både god smak, mer fiber og en større metthetsfølelse. Det er mat som varer, både på tallerkenen og i kroppen, sier Nordbø.
Et godt brød – en god bypåske
Enten du spiser frokost på balkongen, pakker med niste til tur i parken eller inviterer noen på kveldsmat, er hjemmebakt brød en naturlig del av påskeferien i byen.
– Folk flest er nysgjerrige og åpne for nye matopplevelser. Påsken er en mulighet til å oppdage hvor enkelt og godt det er å bake sitt eget brød – og hvor mye det gir tilbake, sier Nordbø.
Tips til påskebaksten



Nøkkelord
Kontakter
Torunn NordbøDaglig lederOpplysningskontoret for brød og korn
Tel:952 89 666torunn@brodogkorn.noBilder





Lenker
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Vekk surdeigen til live i påsken11.4.2025 13:21:14 CEST | Pressemelding
Påsken er tiden for mirakler – da snakker vi ikke bare om religion og oppstandelse, men også surdeigsstarteren du kan vekke til live igjen. Etter en liten vinterdvale i kjøleskapet, trenger den bare vann, mel og litt omsorg for å boble av liv.
Nordmenn mer positive til grove brød og kornprodukter11.3.2025 08:39:00 CET | Pressemelding
Årets brødvaneundersøkelse viser at nordmenn i økende grad verdsetter grove brød og kornprodukter for deres helsefordeler og bærekraft. Samtidig er det en økende bevissthet rundt innholdet i brødene, noe som påvirker forbrukernes valg.
Hvilke pålegg er de mest populære i julen?3.12.2024 07:55:00 CET | Pressemelding
Listen over hvilke pålegg nordmenn vil ha på årets julefrokoster og lunsjer er lang og innbydende. Det er fire pålegg som topper listen i årets juleundersøkelse. De mest populære er egg, røkelaks/ørret, ulike oster og sylte. Her er tipsene om hvilke brød som passer til påleggsfavorittene.
Fransk bakst utfordrer de tradisjonelle syv21.11.2024 11:17:52 CET | Pressemelding
Krumkaker og kransekake er våre julekakefavoritter. Norsk hegemoni utfordres imidlertid av en fransk revolusjon og vi snakker ikke om napoleonskaker.
Lag skumle BØØskiver til Halloween29.10.2024 09:13:35 CET | Pressemelding
Halloween nærmer seg med stormskritt, og hva med å prøve noe ordentlig skummelt? Brødskiver istedenfor godteri. MatPrat-kokk Anette deler sine beste tips til skummelt gode “BØØskiver”. Perfekt for barneforeldre som ønsker en alternativ aktivitet å gjøre sammen med barna på halloween.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom