Nå kan lokale lyd- og bildemedier søke om 23,8 millioner kroner
Medietilsynet åpner nå opp for at lokalradio og lokal-tv kan søke om støtte for 2025. Støtte kan også tildeles podkast og ikke-direktesendte bildeprogram som retter seg mot et lokalt publikum.
I år er det satt av til sammen 23,8 millioner kroner i støtte til lokale lyd- og bildemedier. Som tidligere skal om lag halvparten av støtten gå til å digitalisere lokalradio.
– Lokalradio har en vanskelig økonomisk situasjon og digitaliseringsstøtten er derfor viktig for å opprettholde et bredt mangfold av lokalradioer i Norge, sier Hanne Sekkelsten, direktør for juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet.
Støtten til digitalisering omfatter både driftsstøtte til lokalradioene og støtte til utbyggere av digitale lokalradionett.
Også de som har tilbud som ikke er direktesendt kan søke
I år kunne Medietilsynet for første gang tildele programstøtte til podkast og bildeprogrammer for et lokalt publikum som ikke sendes direkte.
– Denne type lokale tilbydere appellerer særlig til unge målgrupper, og vi håper at slike tilbydere også kan være et viktig bidrag til det lokale mediemangfoldet, sier Sekkelsten.
Fristen for å søke er 21. januar 2025.
I tillegg til å søke støtte til digitalisering og programproduksjon, kan det søkes støtte til utviklingsprosjekter og kompetanseheving. Det gis også driftsstøtte til lokalradioer for etniske og språklige minoritetsgrupper og driftstilskudd til bransjeorganisasjoner.
Les mer om støtteordningen på Medietilsynets nettsider her.
Nøkkelord
Kontakter
Bengt-Eigil RuudkommunikasjonsrådgiverKommunikasjon og rådgivning
Tel:+4790667828bengt-eigil.ruud@medietilsynet.noHanne Nistad Sekkelstendirektør for juridisk og regulatorisk avdeling
Tel:48076123hanne.sekkelsten@medietilsynet.noOm Medietilsynet
Medietilsynet skal bidra til å realisere statens mediepolitiske mål. Våre hovedoppgaver er å fremme demokrati og ytringsfrihet gjennom mediemangfold og kritisk medieforståelse. Vi veileder barn og unge i bruk av digitale medier, fører tilsyn med aldersgrenser for film, forvalter støtteordninger, fordeler pressestøtte og fører tilsyn med kringkasting. Tilsynet er underlagt Kultur- og likestillingsdepartementet.
Følg pressemeldinger fra Medietilsynet
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Medietilsynet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Medietilsynet
Medietilsynet sanksjonerer tre lokale kringkastere6.12.2024 06:50:00 CET | Pressemelding
To lokal-tv-kanaler har fått advarsel og en lokalradio-kanal må betale gebyr etter at Medietilsynet har hatt tilsyn med reklamereglene hos lokale kringkastere.
2024-undersøkelser om barn og unges digitale hverdag er klare29.11.2024 14:13:01 CET | Pressemelding
Medietilsynet har publisert alle resultatene fra undersøkelsene Barn og medier 2024 og Foreldre og medier 2024.
Ny undersøkelse fra Medietilsynet: Sosiale medier er nyhetskilden barn og unge bruker oftest27.11.2024 06:50:00 CET | Pressemelding
Cirka åtte av ti 9–18-åringer får nyheter fra sosiale medier og tv, men sosiale medier er hyppigere brukt enn tv som nyhetskilde. Det viser Medietilsynets undersøkelse Barn og medier 2024.
Det gjekk på engelsk – og norsk?25.11.2024 13:02:55 CET | Kronikk
Engelsk, engelsk, engelsk, litt norsk, engelsk. Slik er mediekvardagen for barn og unge. Gjer det noko?
Unge synes de får for mye reklame i sosiale medier25.11.2024 06:50:00 CET | Pressemelding
To av tre 9–18-åringer synes det er for mye reklame i sosiale medier. Det viser tall fra Medietilsynets undersøkelse Barn og medier 2024.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom