Presseinvitasjon: Overlevering av Handlingsplan for trygg digital oppvekst til barne- og familieministeren
Regjeringen får neste uke overrakt handlingsplanen for trygg digital oppvekst. Sju etater har sammen kartlagt statens innsats på feltet, og kommer med innspill til prioriteringer i det videre arbeidet for trygg digital oppvekst.
Mandag 28.10. får barne- og familieminister Kjersti Toppe overrakt “Handlingsplan for trygg digital oppvekst” av direktør Mari Velsand i Medietilsynet på vegne av etatene bak handlingsplanen.
Pressen er velkommen til å følge presentasjonen og overrekkelsen.
Sju etater og et ungdomsnettverk står bak handlingsplanen, som har hatt som oppgave å kartlegge statens innsats på trygg digital oppvekst-feltet. I handlingsplanen pekes det på hvordan dette arbeidet kan koordineres og effektiviseres, og det foreslås områder som bør prioriteres de neste årene.
Sammen med Medietilsynet står Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet, Datatilsynet, Forbrukertilsynet Helsedirektoratet, Politidirektoratet og Utdanningsdirektoratet bak handlingsplanen. I tillegg har representanter for ti barne- og ungdomsorganisasjoner levert innspill til alle målområdene og utformet egne krav til trygg digital oppvekst.
Når: mandag 28. oktober kl. 10.00
Hvor: Kronsalen på Sentralen, Øvre Slottsgate 3, Oslo
10.00-10.25 Mari Velsand presenterer hovedlinjene i handlingsplanen.
10.25-10.30 Maja Enerhaug Egge, leder for ungdomsnettverket, legger fram deres krav til trygg digital oppvekst.
10.30-10.40 Overrekkelse av handlingsplanen til barne- og familieminister Kjersti Toppe, som vil si noe om arbeidet med å gi barn og unge en trygg digital oppvekst.
10.40-11.00 Statsråden og representanter for de involverte etater er tilgjengelige for pressen.
Nøkkelord
Kontakter
Bengt-Eigil RuudkommunikasjonsrådgiverKommunikasjon og rådgivning
Tel:+4790667828bengt-eigil.ruud@medietilsynet.noOm Medietilsynet
Medietilsynet skal bidra til å realisere statens mediepolitiske mål. Våre hovedoppgaver er å fremme demokrati og ytringsfrihet gjennom mediemangfold og kritisk medieforståelse. Vi veileder barn og unge i bruk av digitale medier, fører tilsyn med aldersgrenser for film, forvalter støtteordninger, fordeler pressestøtte og fører tilsyn med kringkasting. Tilsynet er underlagt Kultur- og likestillingsdepartementet.
Følg pressemeldinger fra Medietilsynet
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Medietilsynet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Medietilsynet
2024-undersøkelser om barn og unges digitale hverdag er klare29.11.2024 14:13:01 CET | Pressemelding
Medietilsynet har publisert alle resultatene fra undersøkelsene Barn og medier 2024 og Foreldre og medier 2024.
Ny undersøkelse fra Medietilsynet: Sosiale medier er nyhetskilden barn og unge bruker oftest27.11.2024 06:50:00 CET | Pressemelding
Cirka åtte av ti 9–18-åringer får nyheter fra sosiale medier og tv, men sosiale medier er hyppigere brukt enn tv som nyhetskilde. Det viser Medietilsynets undersøkelse Barn og medier 2024.
Det gjekk på engelsk – og norsk?25.11.2024 13:02:55 CET | Kronikk
Engelsk, engelsk, engelsk, litt norsk, engelsk. Slik er mediekvardagen for barn og unge. Gjer det noko?
Unge synes de får for mye reklame i sosiale medier25.11.2024 06:50:00 CET | Pressemelding
To av tre 9–18-åringer synes det er for mye reklame i sosiale medier. Det viser tall fra Medietilsynets undersøkelse Barn og medier 2024.
Norsk tapar terreng i mediekvardagen til barn og unge22.11.2024 08:52:22 CET | Pressemelding
Engelsk er det språket flest barn og unge bruker mest når dei er på sosiale medium, eller når dei ser på film og seriar. Det viser nye tal frå Medietilsynet.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom