FINN.no

FINN jobb: – Stillingsmarkedet har svakere start på høsten enn forventet

Del

Det er færre stillinger å søke på målt mot september i fjor, og nedgangen er størst innen oljebransjen og IT-bransjen. Bransjene som har størst oppgang er innen restaurant og arrangementer og innen offentlig sektor.

– Det er en svakere start på høsten enn vi hadde forventet, med nesten 10 prosent nedgang i antall stillinger målt mot september i fjor. Samtidig ser vi at det er flere kandidater som er på jakt etter en ny jobb, og vi har en økning i trafikken på nesten 9 prosent. I sum gir dette flere søkere per stilling, og økt konkurranse om hver enkelt jobb.

– Hvis vi ser nærmere på bransjene som øker mest i antall stillinger i september, så er det bransjer som driver innen restaurant, mat, uteliv og arrangementer. Vi ser at oppgangen innen forskning og utdanning fortsetter og at det fortsatt er et stort behov for flere ansatte innen politi og sikkerhet. På motsatt side av skalaen finner vi bank, finans og forsikring som er den bransjen som går mest tilbake i september. Dette er også en nykommer på listen over bransjer med svakest utvikling. Håndverkstjenester fortsetter sin negative utvikling, sammen med jobber innen IT. IT-bransjen har vært i sterk vekst under og etter pandemien, men vi ser nå at etterspørselen fra bransjen fortsetter å krympe. Det samme gjelder konsulentbransjen som også fortsetter tilbakegangen.

null
Jobbanalytiker og leder i FINN jobb, Christopher Ringvold

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om FINN

Vi er der for deg når du skal selge boligen din, når du er på jakt etter en pent brukt sofa, når du er moden for et karriereskift, hvis du finner ut at du vil bytte bil, reise på ferie eller leie hytte til påsken; vi er der for de fleste anledninger. 

FINN er Norges største markedsplass, og skal du kjøpe eller selge, stort eller smått, så er FINN stedet. 

Vil du vite mer om menneskene bak produktet FINN, og litt om hva vi driver med, så besøk oss gjerne på vår inspirasjons- og innholdsside FINNspirasjon, eller på Jobbifinn.finn.no.

Har du spørsmål om data, tall eller innsikt fra FINN? Send en henvendelse til presse@finn.no (i helger og ferier er det dessverre ikke sikkert vi rekker å besvare alle henvendelser). 

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye