Story House Egmont

Over 7000 nye digitale abonnenter på ett år

Del

Egmonts digitale abonnementstjeneste Klikk+ holder høy veksttakt for 4. året på rad.

- Vi har brukt mye tid de siste årene på å bygge en innholdsflyt i Story House i Norge som går på tvers av alle produktene, uavhengig av om de er digitale eller analoge, og nå høster vi fruktene av det arbeidet, sier digitaldirektør Gaute Tyssebotn.
- Vi har brukt mye tid de siste årene på å bygge en innholdsflyt i Story House i Norge som går på tvers av alle produktene, uavhengig av om de er digitale eller analoge, og nå høster vi fruktene av det arbeidet, sier digitaldirektør Gaute Tyssebotn. Foto: Knut Christian Moeng

Klikk.no er Story House Egmont sitt digitale innholdsunivers, og Norges største nettsted for livsstilsinnhold. Våren 2020 lanserte de også sin egen betalingsmur, Klikk+.

Ser man utviklingen opp mot opplagstallene fra MBL for første halvår 2024, gjør Klikk det svært godt i det norske mediemarkedet på digitale abonnenter. Fra juni 2023 til juni 2024 vokste Klikk+ med 7 196 betalende digitale abonnenter, og hadde ved utgangen av juni 21 794 betalende abonnenter. Kun VG vokste raskere i faktisk antall abonnenter, og Klikk+ ville vært inne på topp 10-listen i Norge med dagens tall.

Digitaldirektør Gaute Tyssebotn, som gikk inn i den europeiske ledergruppen i Story House Egmont høsten 2023, er godt fornøyd med utviklingen i Norge.

- Tallene fra start har vært fantastiske. Vi har gjort hele prosessen med et lite, men særdeles dyktig og dedikert team bestående av redaksjonelle ressurser, utviklere og analyse. Sammen har de fått til en organisk vekst som overgår alle forventningene vi hadde! Veksten har vært jevn siden lanseringen, og vi begynner nå å nærme oss 23 000 abonnenter, noe som er formidabelt, sier digitaldirektøren.

Klikk holdt også sin posisjon på lesertallene som kom forrige uke, med en vekst på 0,5 prosent, og har de siste årene posisjonert seg som et av Norges største nettsteder og det største innenfor livsstilssegmentet. De har også ekstra distribusjon via Norges største forum, Kvinneguiden, som også hadde en vesentlig vekst på over 20 prosent på MBLs siste måling

- Man må selge de bæra man har, som Stordalen sier. Magasininnhold er “nice to have”, og vi kan ikke konkurrere med direktetrafikken som VG og andre nyhetskanaler har. Vi har et såkalt “long tail” trafikkmønster. Så vi må tenke annerledes enn de vi ofte sammenlignes med. Vi har hatt fokus på å realisere det litt slitte utrykket om at “artikkelen er den nye forsiden”, både når det kommer til distribusjon, men også forretningsmodellene. Kvinneguiden gir oss muligheten til ekstra distribusjon, og det samme gjelder Diskusjon.no, som vi kjøpte for en tid tilbake, fortsetter Tyssebotn.

På Klikk finnet man kvalitetsinnhold fra alle magasinene i porteføljen til Story House Egmont, både foran og bak betalingsmuren.

- Vi når omtrent 50/50 på kjønn, og har blitt en slags Spotify-modell for det innholdet vi velger å ta ut digitalt. Det er den åpne versjonen av Klikk som gjør det mulig for oss å vokse organisk med en betalingsmur. Så vi er avhengig av å opprettholde totaltrafikken. Vi har brukt mye tid de siste årene på å bygge en innholdsflyt i Story House i Norge, som går på tvers av alle produktene. Uavhengig av om de er digitale eller analoge, og nå høster vi fruktene av det arbeidet, sier Tyssebotn.

I 2023 ble Story House Egmont organisert i en europeisk organisasjon, med sentralisert ledelse.  Det gir ifølge Tyssebotn en rekke nye muligheter.

- Sammenlignet med de største sitene i Norge er vi annerledes, og har vært litt alene. Ser man på ressurstilgangen til de rundt oss har den vært vesentlig høyere enn hva man har hatt på Klikk. Nå har vi høyst kompetente kolleger i alle land, og kan jobbe med utvikling og innholdsflyt på tvers av alle landene som en integrert del av en stor europeisk organisasjon, det gir oss en vesentlig styrke. Erfaringene man har gjort i Norge på betalingsmur er høyst relevante for flere av de andre landene, og vi ser nå på hvordan vi kan dra nytte av det ut i andre markeder, avslutter digitaldirektøren i Story House Egmont.

Nøkkelord

Kontakter

Om oss:

Story House Egmont er Norges største utgiver av blader, magasiner, tegneserier og digitale tjenester til voksne, barn og unge. Selskapet har også investeringer i e-handel og digitalbyråer, og utgir over hundre kjente merkevarer. Story House er en del av Egmont - et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 17 land. Egmont står bak mer enn 700 magasiner, tegneserier, Klikk.no, TV 2, Nordisk Film, kinodrift, samt flere deleide selskaper. Egmont er en stiftelse som årlig deler ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge.

Følg pressemeldinger fra Story House Egmont

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Story House Egmont på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Story House Egmont

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye