Innovasjon Norge

Presseinvitasjon: Næringsminister Cecilie Myrseth og norske bedrifter til Brasil

Del

Innovasjon Norge organiserer delegasjon til Rio de Janeiro 22. – 23. oktober, som ledes av næringsminister Cecilie Myrseth. Hun skal også delta på G20-møte og jobbe for frihandelsavtale med Brasil.

Rio de Janeiro
Rio de Janeiro Unsplash

Næringslivsdelegasjonen tar med seg norske bedrifter innenfor grønn maritim, teknologier for utslippskutt, olje og gass, grønn industri og bioøkonomi.

Næringsminister Cecilie Myrseth besøker Brasilia og Rio de Janeiro fra 22. til 25. oktober, der hun skal delta på ministermøte i G20 om handel og investeringer, og fremme næringslivssamarbeid mellom Norge og Brasil. Brasil har formannskapet i G20 i 2024, og Norge er invitert til toppmøtet som ett av åtte gjesteland.

Det pågår også forhandlinger mellom EFTA og Mercosur om en frihandelsavtale, og Myrseths besøk vil benyttes til å fremme disse forhandlingene.

– Brasil er en av verdens største økonomier, og et viktig land for norsk næringsliv. Vi ønsker å styrke det handelspolitiske samarbeidet gjennom en frihandelsavtale, og dette er et viktig tema under besøket, sier næringsminister Cecilie Myrseth i en pressemelding fra Nærings- og fiskeridepartementet.

Behovene i Brasil

Brasil er et enormt marked. Med over 200 millioner innbyggere er Brasil hjemlandet til nesten halvparten av alle som bor på det sør-amerikanske kontinentet.

Brasil har et behov for grønnere skipsflåte og havneteknologi som kan betjene dette. Innovasjon Norge vil derfor ta med seg norske bedrifter som jobber med batterihybrid-fartøyer, elektrisk havneinfrastruktur og andre løsninger som bidrar til reduksjon av CO2 utslipp fra skipsfart og offshore til Brasil.

Karbonfangst- og lagring er definert som en prioritet i brasiliansk energiomstilling, og Norge er langt fremme i denne teknologien, med vårt fullskala pilotprosjekt Langskip. I Brasil er behovene for kutt store innenfor både tungindustri og olje og gass, og her kan norske løsninger bidra.

For dekarboniseringen av brasiliansk industri, vil også hydrogen og ammoniakk være en viktig del av omstillingen.

I Brasil er bioenergi en viktig sektor. Størstedelen av bilparken går på såkalte flex-motorer, som kan forbrenne 100% etanol som drivstoff. Biogass har også stort potensial i Brasil. Næringslivsdelegasjonen vil derfor også rette seg mot norske bedrifter innenfor denne sektoren.

For mer informasjon:

Anders Vinnogg – pressekontakt Innovasjon Norge – 93 66 92 04

Lisa Nordøen – kommunikasjonssjef NFD - 934 19 402

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Følg pressemeldinger fra Innovasjon Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Innovasjon Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye