Statens vegvesen

Brannøvelse i tunneler i Stavanger

Del

Statens vegvesen skal i samarbeid med Rogaland fylkeskommune og nødetatene ha fullskala brannøvelse i to tunneler i Stavanger.

E39 Eiganestunnelen. Foto: Bård Asle Nordbø, Statens vegvesen
E39 Eiganestunnelen. Foto: Bård Asle Nordbø, Statens vegvesen

Det er onsdag 11. storsdag 12. september at Statens vegvesen og Rogaland fylkeskommune har øvelse i Eiganestunnelen (E39) og Byhaugtunnelen (fv. 440).

Byhaugtunnelen stenges helt fra klokken 21.00. Eiganestunnelen stenges helt fra klokken 22.00.

Vegen blir dermed helt stengt i tidsrommet 22.00-00.00 mens øvelsen pågår. Dette er en øvelse som vil skje over på to dager, ettersom nødetatene ønsker å øve med ulike vaktlag.

– Tunnelsikkerhetsforskriften krever at vi skal ha brannøvelse. Dette er en viktig del av vårt kontinuerlige arbeid med å sørge for et effektivt, trygt og fremkommelig vegnett. Vi gjør dette for trafikantenes sikkerhet, for å være best mulig forberedt ved reelle tunnelhendelser. En del av øvelsen er å bruke røykmaskin for å simulere en brann i tunnelen, det vil derfor være mulig å se røyk i området rundt tunnelen, sier brannvernleder Viktoria Gierukas i Statens vegvesen.

Omkjøringen blir gjennom Randabergveien.

Nøkkelord

Kontakter

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye